Puppet Eyes Part 2

9:15

Monimutkaisin ja sekavin Banquet Of Illusions sävellys.

Idea tähän kuin edelliseenkin Puppet eyes biisiin tuli kun kuuntelin jonkun elokuvan (ei muistikuvaa minkä elokuvan) "end credits" biisiä. Kappaleeseen oli laitettu oikeastaan kaikki elokuvan teemat, ja tämän kuultuani halusin itsekin tehdä teemasopan jossa ei punaista lankaa löydä säveltäjäkään. Idean toteutuksessä tämä osa on paljon onnistuneempi kuin part 1. Tarkka korvaiset kuulijat löytävät edellisen osan kantavan teeman biisin keskeltä.

Sääntöjä oli kaksi: yksikään teema ei saa ilmaantua uudestaan biisin aikana,enkä saa harrastaa itsesensuuria. Tällä tarkoitan, että biisiä ei lyhennetä ja kaikki ideat käytetään.
Molemmat säännöt rikoin, eli lopussa ilmaantuvat alkupuolen teemat uudestaan, ja aivan lopussa olleen valssin leikkasin pois. Täten alkuperäinen 12 minuutin pituus vähentyi siedettävämpään yhdeksään minuuttiin.

Lupaan että seuraavasta biisistä tulee kevyempi niin tunnelmaltaan kuin pituudeltaankin.

9.36   3192 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Forthest 21.06.2010
moip. Kipaise kuuntelemassa www.mikseri.net/tatbo - biisi ESCAPE. Kiitos
0   +1 +2
 
10
Olppa 16.05.2009
Toimivan ja mielenkiintoisen kuuloista musaa. Ihan hyvin voisi olla nimenomaan jossain leffassa tai pelissä lopputekstien aikana soimassa tämä biisi. Hienosti ja sulavasti vaihtuu biisissä eri teemat ja tunnelataukset; välillä tulee hiljaisilla saundeilla hienoja melodioita ja välillä taas kasvaa oikein jylhäksi. Erittäin hienoja sointukulkuja biisissä myös. Tulee aika paljon Nobuo Uematsu mieleen. En tiiä tiedätkö kyseistä miekkosta mutta kuitenkin.

Todellakin kaikin puolin varsin ammattitaitoista sävellystä hienolla saundimaailmalla varustettuna. En tästä keksi kyllä mitään negatiivista sanottavaa, sillä mua ei edes tuo biisin kesto häiritse millään tavalla. Loistavaa matskua! Pitää tsekata sun muut teokset (etenkin tämä part 1, ellei ole jo kommenttiringissä tullut vastaan) ja vois vaikka faniutuakin jos vakuutat niillä mut yhtä hyvin kuin tällä. :) Erinomaista!
0   +1 +2
 
PutteAtte 13.05.2009
Laadukasta ja tyylikästä. Tunnelmasta on saatu hieman ahdistava ja tietyllä tavalla raskas. Soundimaailmaltaan erittäin hieno. Sointukulut ovat tyylikkäitä ja melodiat toimivat erinomaisesti. Teemat sopivat erittäin hyvin yhteen, biisistä on siis saatu yksi kokonaisuus. Tähän olisi melkein voinut kokeilla jotain teemaa/kohtaa vokaalien kanssa, joku kaunis naisääni olisi sopinut erittäin hyvin. Itse en henkilökohtaisesti tällaisesta ahdistvasta musiikista oikein pidä ja muutenkaan ymmärrä, joten siksi jätän arvosanan väliin. Tyylikäs teos, mutta ei tämmönen massajumputukseen turtunut moukka oikein nauti. Hiton hieno seävellys, siis vielä kerran.
0   +1 +2
 
Reettori 04.05.2009
Tää on varsin onnistunut teos mun mielestä. Pyörähti parikin kertaa ympäri, oli varmaan niin mukaansa vetävää. :D
0   +1 +2
 
9
Fillari 06.04.2009
Hieno lajissaan, hyvät soundit ja toimii, voisi olla leffassa, en osaa antaa vinkkejä kuinka parantaa.

PS. vaikkei mene genreen, tsekkaa mun materiaalia. fillari
0   +1 +2
 
10
Holic 23.03.2009
No nyt on haasteita edessä. Minuutin kohdalla on eris hienoa taiteilua. Hyvin kuvitella tämän jonkun elokuvan lopputekstien alla, esim Oopperan Kummituksen. 2:50 tuleekin sitten oikein jylhistä jylhin kohtaus, vähän tulee Star Wars mieleen. Onpas tämä mahtavan kuuloista, sopisi niin hyvin myös metallilevyn päätös raidaksi. On tämä hienoa kuunneltavaa, täytää pipoa nostaa. Ei tästä oikein voi muuta, kuin kympin tiskiin täräyttää.
0   +1 +2
 
10
Gartza1962 23.03.2009
Aivan loistavaa musiikkia! PC:llähän tämä on saatu aikaiseksi, mutta kuulostaa ainakin meikäläisen korvissa mahtavalta! Kappaleen pituuskin on tarpeeksi pitkä, voisi olla vaikkapa pidempikin!

Arvostan suuresti tässä tehtyä työtä ja sävellyksellistä mielikuvitusta vaikka se ei lyökään aivan laudalta kuuluisia säveltäjiä... :-)

Kaiken uhallakin fanitan vaikken olekaan kuullut muita biisejä...
0   +1 +2
 
8
Transparent 22.03.2009
Kappasta vaan. Juuri kävin kommentoimassa sun uudempaa valssia ja nyt osui tämä vastaan=) Tämä on mielestäni enemmänkin taustamusiikkia johonkin visuaaliseen tapahtumaan kuin musiikkia joka kulkee eteenpäin omin voimin. Koko kappaleen ajan tuntuu, että pitäisi nähdä se, mitä tapahtuu, jotta tällä kappaleella olisi se todellinen merkitys. Ei vika sinänsä, sillä Suomesta kyllä puuttuu sinunlaisia visuaalisuuden audioalleviivaajia. Puskepa demo johonkin animaatiolafkaan. Kannattaisi kyllä. Tai pelitehtaisiin. Toimisi kyllä kuin junan vessa sellaisissa "aikuisten lasten" seikkailu-kauhu-draama -peleissä. Valtavan hienot mahtipontiset soundit olet kyllä saanut aikaan. Ja oma tyylisi kyllä säilyy molemmissa kappaleissa.
0   +1 +2
 
Dexteri 21.03.2009
Korostuupa , että olet leffanörtti. Musa on ihan mahtavaa kuultavaa ja mukava, että viihdyt harrastuksiesi parissa. Biisissä on käytetty erinomaisesti aikaa ja näin olet saanut oivan lopputuloksen.
0   +1 +2
 
Saundit on tosiaan parempia, kuin aikaisemmissa kappaleissa. Symbaalit tosin kusee useassakin kohdassa.

Vähän olin tylsistynyt tuon alkupuoliskon ajan. Loppupuolisko toimiikin paremmin. Tai no se about kolmas neljäsosa (aikajärjestyksessä). Lopun rytinätkin toimivat ihan hyvin. Kaikki muut osat tuntuukin sitten olevan lähinnä filleriä, tai sitten ei vaan ole oikea hetkin tällaisen biisin kuunteluun. Teknisesti ihan hyvin toteutettu kyllä.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Löytyy soittolistoilta