Paiste

Bastusection | 09.07.2005 | Jazz Fusion
4:34

jatsi-fuusiota tai jotain...

8.70   1930 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Helvetin hyvä piisi. Tässä on sitä varhaista wigwamin menoa mukana. Pakko antaa kymppi.
0   +1 +2
 
7
Nasic 03.02.2006
Hyvänkuulost matskuu kyl =). Oikee lepposaa. Soundeis tietty ois parannettavaa, mut no joo. Kyl tätä iha mielellää kuuntelee.
0   +1 +2
 
Nika. 22.09.2005
Hyvä sävellys. Simppeliä ja kepeää skandinaavista jaskaa, kyllä tää muhun uppoaa. Ei sillä, että erottuisi muista kaltaisistaan, mutta jatsibändejä ei ole koskaan liikaa! (Ei ainakaan Mikserissä.) Yhteissoitto pelaa musta hyvin, pianolla soitettu teema rullaa mukavasti ja sointuhajotukset on jees, ei liian dissonoivia sävyjä (ei olisi tällaiseen meininkiin oikein istunut). Basisti ja rumpali hoitavat tonttinsa huolellisesti änkemättä liikaa esille, mikä sopii tyylillisesti tähän biisiin hyvin. Riehakkaampaan menoon enemmän fillailua ja niin pois päin.

Pianosoolo ei mitenkään "häirinnyt huonoudellaan" (anteeksi tällainen raaka ilmaus), mutta oli sangen linjaton eikä fraseerauksessakaan ollut hurraamista. Jos sormet eivät nopeisiin bebop-skaaloihin taivu, kannattaisi harrastaa rytmisempää ja melodisesti karsitumpaa sooloilua vaikka ihan bluesmeiningillä. Mua viisaammat ovat mua soolon soitossa opastaneet sanomalla "Kerro tarina". Niin ja välistä on hyvä pitää yksi tahti taukoakin.

Meno yltyy kuitenkin hurjaksi ja villiksi ja se on aina hauskaa (sekoilu on!?) - kyllä johonkin väliin olisi psykedeelisen bassosoolonkin saanut ängettyä, sitä jäin kovasti kaipaamaan. Basisteja saa yleensäkin aina komentaa oli kyse sitten mistä tahansa syömistä tai hengittämistä haasteellisemmasta (ehkä tunnen vain kyseenalaisia yksilöitä tai sitten se johtuu musta), mutta bassosoolo pitää olla, ainakin tähän biisiin se olisi istunut ihanasti. Nyt kun mietin, niin ehkä basisti olisi muutenkin voinut soittaa jotain namujuoksutuksia yms kikkailuja esimerkiksi teemaa kerratessa, nyt taisi jäädä hieman yksipuoleiseksi tuo jumpsuttelu.

Kokonaisuutena tää oli kuitenkin siis ihana: raikas, tunnelmallinen, kodikas. Tästä huokuu livemusiikin ihanuus ja ennen kaikkea Soittamisen Ihanuus.
0   +1 +2
 
10
Tää isku miehen katuun. Hyvä ja hyvää. Rumpusooloa jäin kaipaamaan.
0   +1 +2
 
Khimil 05.08.2005
Kovaa kamaa.

Pääteema on todellakin hyvään mieleen motivoiva. Sävellys on tosi kelpo kamaa ja bändi tekee siitä tietenkin vielä paremman. Teema vaihtuu mukavasti vähän erilaiseen biisin puolessa välissä, otetaan vähän tempoa ja tulee vähän rokimpi meininki. Sitten päästäänkin täyttämään jokaisen jazzgruupin pakollista free-kiintiötä. Fiilistelyn loppupäässä tulee hetken verran ilmeistä lauluakin, siitä pisteitä ;D Sitten vielä paluu hetkiseksi tuon ihanan alun teeman pariin ja sitten munakas loppu.

Todellakin erinomaisen laadukkaan loistavaa.
0   +1 +2
 
8
raaka-Ana 16.07.2005
Jazz...hm..meikä diggaa tajuttomasti.Kepeä tulkinta,sopivasti free.Soitettu on muutakin kuin ovikelloa,ja sen kuulee.Basistin ja rumpalin yhteiselo on sympaattinen...liidaavaa pienoa unohtamatta.Se on kesä ny!!
0   +1 +2
 
9
Scion 11.07.2005
Soitanto jälleen mainiota, keskikohta rullaa mukavasti.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta