I'm Done

Sonqo | 02.12.2022 | --
5:14

Sonqon uusin single I´m Done lähtee liikkeelle kuuntelijansa luureihin liimaavan funkkaava kitarariffin kera, ja sitten mennään!
"Alan olla kyllästynyt ympärillä näkemiini rooleihin, joita ihmiset jopa huomaamattaan omaksuvat. Aikuisuuden lokeroiden, fiksuuden ja kypsyyden määritelmät vyöryvät kaiken muun ”suorita-sitä ja tätä”-elämänohjeiden kylkiäisinä joka tuutista. Sain itsenikin tästä roolileikistä kiinni taannoin, ja totesin, että nyt riittää. Pönötys, rajaton tuloshakuisuus ja se niin harmoninen me-henki eri yhteisöissä tuntuu saavan aikaan illuusion täydellisestä taivaallisesta valtatiestä, jota kiitolaukataan kohti burn outia, unohtaen samalla ilo, leikki ja elämän hetkistä aidosti nauttiminen. Sekä ennen kaikkea oma itsemme. Toki karrikoin asioita, mutta nämä ajatukset pohjautuvat oikeassa elämässä jopa surullisiin kohtaamiini tilanteisiin", pohjustaa laulaja Nippi kappaleen tarinaa.
“Biisistä muodostui oikea emansipaation soundtrack, joka vaihtelee itsetietoisen kiukkuisesta kitaroinnista raskaampaan julistamiseen", runoilee Kissa kappaleesta. Säkeistön jälkeen biisi lähtee valumaan toolmaisesti svengaavaan kertosäkeeseen, jossa laulaja Nipin julistaminen saa itsevarmuudessaan hiljaisimmatkin kaverit nousemaan takarivistä ja vetämään kättään lippaan.

"Pahimmissa tapauksissa joku korkeammalle itsensä asettava, suuren egonsa ja hautaamiensa rikkinäisten haaveiden keskeltä konsultoiva katsoo oikeudekseen neuvoa, miten jonkun muun tulisi sitä sitten-kun-elämäänsä elää, kaikkien elämänalueiden täydellisessä tasapainossa. Näen toki tässä hyvääkin, mutta liian usein sokeudumme sille, että tässä suorituksessa mennään reippaasti laidan yli, ja hintalappuun on kirjoitettu syvimmät unelmat, elämisen riemu ja vapaus. Vapaus vaikkapa kieriä mutalammikossa, pukeutua riikinkukoksi, tai olla oman elämäsi rockstara. Kumman valitsisit?", kysyy Nippi lopuksi.

Musiikillisesti kappaleessa pyöritään osittain Toolin jo raivaamilla tonteilla. Ja sekös ysärin fiiliksistä ammentavalle bändille on vain kunnia-asia. Pieni ripaus itämaisia melodiakulkuja ja kitarariffejä ei ole koskaan satuttanut ketään!

9.00   46 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Uppe 04.12.2022
Vakuuttavan kuuloista, asian takana seistään. Sekä soitosta että laulusta huokuu terve itsevarmuus, taidokas esitys, hienoja riffejä, hyvä soundi, tuhti paketti tiheää tunnelmaa.
0   +1 +2
 
F|Bitch 02.12.2022
Teknisesti laulu menee täällä kymppi sarjaa, mutta omaperäisyyden puute jää vain tekemään helvetinmoista ihottumaa.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat