Nietos

Sulauma | 24.12.2006 | Deep House
7:39

Sulauman viileä joulutervehdys on tutkitusti parempaa kuin lipeäkala!

9.17   1621 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
pieslice 23.04.2007
Vahingossa meni kommentti tolle miksaukselle eikä tälle alkuperäiselle:
CP:tän sen tähän...

Keskellä yötä kuunsirpin valossa kuunnellen tämä biisi aukesi.
Sinällään hankala teos koska vaatii aikaa ja oikean tunnelman, täydellistä ambientiahan tämä on, ei mitään housea. puhtaasti musiikkina tästä tuli sellainen outo fiilis, biisi on kuin 90-luvun alun Global Communication - new electronica kokoelmat.
Musiikkia eristyneille ihmisille pimeässä - ei kaikille - todellakaan.

Kiitettävä esitys, pidän siitä että ette tee burgerimusaa.
Meni downloadiksi.
0   +1 +2
 
-Juha- 13.03.2007
Tämä alussa tuleva ja läpi biisin taustalla soiva ihmeellinen, spooky ulinapadi on kyllä erittäin tunnelmallinen! Tehoton napsu kick sopi erinomaisesti tähän biisiin, jossa pelataan selvästi tunnelmalla rankan mätön sijaan. Hihat/perkussio osastolle olisi ehkä voinut kehittää jonkin laista jippoa, mutta toimii kyllä ihan kivasti näinkin. Piano luritukset ovat mukavia taustatunnelman luojia.
Kokonaisuutena todella tunnemallinen veisu, joka toimii parhaiten yöllä. Nimen valintakin on onnistunut hyvin. Hyytävän kylmä ja synkkä fiilishän tästä tulee... tosin kyllä siellä välillä pieniä valon pilkahduksiakin näkyy tai kuuluu :) Jeps.. mainiota.
0   +1 +2
 
Gerthroth 27.12.2006
hyvää napsetta!
0   +1 +2
 
10
veezay 24.12.2006
deep house :o

nietos. siitä tulee heti mieleen syvä lumivaippa joka on liikaa kelle tahansa. ihmiset tyytyvät kotona värjöttelemiseen ja odottelevat että lumikerros vähenee että saavat ulko-ovensa auki. tämä biisi on selvästi tehty ko. odottelua varten. fiilistä vahvistaakseen.

napsu. haitsu. huohotus. ihmiset odottavat kevään tuloa. turhaan. nyt on vasta sydäntalvi. 2:19. ensimmäiset kasvit hämääntyvät. lumikerros pysyy ennallaan. 3min, basari vain napsuu. odottelua. lumi ei häviä. viikot kuluvat. napsuntaa. maaliskuussa joku soittaa pianoa. odottelu jatkuu. napsunta... se kestää armotta koko talven. ja kestää. lunta on liikaa.

huhtikuu, napsunta häviää. lunta ei enää sada. ollaanko vihdoin kevään puolella? odottava tunne jatkuu. onko nietos läsnä? lumentulo on lakannut varmasti. painostavuus häviää hetki hetkeltä. talvi katoaa. jäljelle jää hidas ja epävarma kevät. mitä tapahtuu seuraavaksi?

odotan koko ajan hetki hetkeltä enemmän bassopainotteisen basarin sisääntuloa. turhaan. sitä tähän ei ole edes kaivattu. kylmää. 2:13. ahdistavan kylmää. eq-sweepatut padit luovat tunnelmaa kasvavasta lumikerroksesta. ikävää. olen kesäihminen. talvi on pitkä. epämiellyttävän pitkä.

biiseissä arvostan yleensä enemmän teknistä osaamista. yleensä kyseinen osaaminen noudattaa vahvasti tietyn genren hyväksi havaittuja ominaisuuksia. vaikka tämä biisi sotii useampia mieltymyksiäni vastaan, se luo ympärilleni tunnelman, joka on vertaansa vailla. kappale voi olla vastenmielinen, mutta myös tunnelmaltaan vahva. tämä on juuri sitä. en pidä lumesta. se kietoo minut syvään lumivaippaan josta en pääse kaivautumaan ylös. lunta riittää. sitä sataa ja sataa.

harva biisi ylettyy vastaavaan fiilikseen ja yksikään niistä ei ole kiksua. tämä on niistä yksi. teknisesti olisin tehnyt monta asiaa toisin, mutta biisin olemus olisi muuttunut saman tien. onneksi se ei muuttunut.
+11   +1 +2
 
Incolumis 15.02.2007
Tämä on varsin osuvasti juuri sitä, mitä itselleni "deep house"-termistä tulee ensimmäisenä mieleen. Pehmeästi ja tasaisesti eteenpäin soljuva arvoituksellinen tunnelmointi padeineen ja pianoineen vaivuttaa mietteisiin ja sillä on rentouttava vaikutus.

Kevyt rumpuosasto on omiaan saattamaan tätä biisiä eteenpäin. Loistava valinta bassorummuksi. Alku- ja loppupuolen bassotekstuuri sopii oivasti mukaan tuomaan omintakeista tunnelmaa. Pidän yleensäkin musiikillisista erikoisuuksista, joten tämä antoi kohdallani plussaa biisin kiinnostavuudelle.

Tekninen puoli on myös mielestäni kunnossa, ei valittamista. Haikat jne. soivat kirkkaasti. Miksaus on tasapainossa, tosin olen vähän kahden vaiheilla siinä, puskeeko se alun ja lopun bassojuttu ajoittain hienoisesti liikaa etualalle. Ei kuitenkaan missään vaiheessa haitaksi asti.

Lyhyesti ilmaistuna, loistokamaa. Jatkakaa samaan malliin.
0   +1 +2