Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 150 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Jackal 13.01.2012

Pacelift - Jackal
Niin ja piti vielä sanoman että KEEP ON BUZZIN!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Jackal 13.01.2012

Pacelift - Jackal
Tulee mieleen Prodigyn Weather Experiencen loppu - jossa alun loistavaa rumpubreikkiä soitetaan tuplatempolla. Ehkä tämäkin biitti toimisi mahtavasti puolella nopeudella? Tuossa aiemmissakin kommenteissa mainitaan että soundit ja miksaus skulaa todella hyvin, bassolinjaan sopisi hieman suuremmatkin vaihtelut mitä siihen tuolla välillä viritellään. Menevää settiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SORA - Teippi 13.01.2012

SORA - Teippi
Mestariteoksia. Sit ku nää julkastaan vinskana ni mä kävelen levykauppaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele SORA - Sora 13.01.2012

SORA - Sora
Ihan mieletön biisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele SORA - Blaster 13.01.2012

SORA - Blaster
Tässä tavoitellaan hyvää vanhaa letkeätä big beattia, joka ei ota itseään liian vakavasti, vaan antaa menon rullata.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silhouette - Taidemusiikkia 13.01.2012

Silhouette - Taidemusiikkia
Tätä kuunnellessa tulee samanlainen olo kuin röyksoppin biiseistä, seuraava sointu ja sävel on aina juuri sen minkä sen toivookin olevan. Siinä vaiheessa kun rummut tulee mukaan, biisi ei tunnu oikein lähtevän käyntiin, ehkä rummuissa ei ole tarpeeksi munaa. Melodiat ja synasoundit on kyllä gutaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Oh my God 12.01.2012

deep impulse - Oh my God
"Moby vs faitless vs prodigy." sama tuli itsellekkin mieleen kuunnellessa. Mutta tämähän ei ole yhtään hullumpi kolmikko, sieltäkun poimii kaikista ne toimivimmat elementit. Hyvänkuuloista. Ehkä myös röyksoppia kuultavissa lopussa. Mutta vertauksista huolimatta ja niiden vuoksi pidän tästä. Eeppiset synamelodiat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Break the system 12.01.2012

deep impulse - Break the system
Lisää tämmöstä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Graphics - Venus theme 12.01.2012

Graphics - Venus theme
Soundgaten LTJ Bukemista Graphicsin FSOLiin. Tykkään tästä linjamuutoksesta, juuri nuo Soundgaten ambientvärssyt miellyttivät eniten korvaa. Mukava siirtymä päivällä kuuntelemastani U.F.Orbista tämän biisin äänimaailmoihin. Korviahivelevän kaunista avaruutta maalailtu tässä. Ei ole synahankinnat menneet hukkaan tässä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundgate - Never again 12.01.2012

Soundgate - Never again
Viimeiset 2 minuuttia on pirun kivan kuuloista.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundgate - Never again 12.01.2012

Soundgate - Never again
Tykkäsin tämän biisin rosoisuudesta. Rupesin jo kommentoimaan liiallisesta suunnitelmallisuudesta ja soundien "puhtaudesta", mutta sitten b-osio yllätti. Näissä kummarretaan kovaa esikuville, niin kumarran minäkin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundgate - The dream I saw last night 12.01.2012

Soundgate - The dream I saw last night
Kyllä itsekin lukisin tämän ambientiksi, Orbin hengessä. Alun soundeiltaan tämä polkee Orbitalin Diversionsin jalanjäljissä, joten ei huono asia sekään. Loppupäätä konhden soundimaailma lähtee hieman biitteineen rönsyilemään uusiin sfääreihin, ei ehkä kaikilta osin täysin onnistuneesti. Tykkään kuitenkin ysäriambientista, joten tykkään kyllä tästäkin! Ysärille ysi => nyt biisin keskiarvoksi vähintäänkin sen ansaitsema kasi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundgate - The beginning 12.01.2012

Soundgate - The beginning
Pitää yhtyä aiempiin kommentteihin. Kivat soundit, erityisesti snare viehättää. Rumpuja kerrostuu kokoajan lisää, juuri niinkuin niiltä odottaakin. Juuri kun alun melodia meinaa alkaa puuduttamaan, alkaa sopivasti uusi osio. Tässäkin ehdottomasti vahvuus hyvissä kasvavissa soundeissa. Tulee mieleen että päälle vielä jotain melodiakoukkua tai laulua, mutta lieneekö tuo sitten kuitenkaan välttämättä tarpeellista. Ehkä loppuun kaipaisi vielä viimeisen niitin alun toiston päälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundgate - Gale warning 12.01.2012

Soundgate - Gale warning
Mukavalla junkkarullauksella lähtee käyntiin. Pilinät ja pörinät elävöittää hienosti. Melodiat ja sointukulku ei ehkä ole se kaikista omaperäisin, mutta toisaalta tämän biisin voima on soundimaalailussa, joka toimii. Laadultaan Sound Tribe Sector 9:n tasoa (eli ehdottomasti levyllä julkaistun veroista), tässä tosin enemmän vaihtelua, joka sopii makuuni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - nubian fields on fire 19.08.2009

furi anga - furi anga - nubian fields on fire
Tätä tuskin voi liikaa kehua. Hienot soundit, sopivasti viksahtaneet läskit biitit, synkkä melodia. Estotonta mättöä. Eritoten bassosoundi on pop.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele No Lemons, No Melon - Fallsong 20.07.2009

No Lemons, No Melon - Fallsong
Kitara+laulumelodia toimii jokseenkin hyvin - laulusoundiin toivoisi hieman lisää syvyyttä, laulun ohuus vie biisiltä aika paljon pois. Joissakin kohden laulu on hieman töksähtelevää (jotkut sanat eivät sovi joihinkin kohtiin kauhean hyvin.. same... time..), siihen pientä sulavuutta, niin biisistä saisi hiottua paljon enemmän irti. Lopun torvitunnelmailut ja kitarasoolot plussaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projekti 3 - Jälkeläinen 24.07.2009

Projekti 3 - Jälkeläinen
Kerran alottelin yhtä biisiä, jossa oli samanhenkistä jäistä äänimaailmaa. En kuitenkaan päässyt lähellekkään näin hyvää lopputulosta. Mainio biisi. Bassosoundin sopivuudesta biisin voisi argumentoida hetkisen, mutta kyllä sekin loppujen lopuksi tuntuu biisiin istuvan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projekti 3 - Koeta 03.06.2009

Projekti 3 - Koeta
Miellyttävät soundit ja melodia - lisää pituutta (kolmesta kolmeentoista minuuttiin :) ja ehkä jotain "avaruus-henkistä" taustakohinaa ja melua 90-luvun syna-ambientin tyyliin (orb), niin uppoaisi aivan täysillä. Mutta hyvän kuuloinen pätkä tällaisenaankin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - found you in ares vallis (2009) 14.07.2009

furi anga - furi anga - found you in ares vallis (2009)
En pidä huonona asina, jos biisin synasoundimaailma tuo mieleen Goldien Timelessin. Ja se tosiaan tulee tuosta alun loistavasta synailusta mieleen. Ja vokaalit ovat todella kauniit. Pidän tästä biisistä erittäin paljon. Samaa hyvyyttä kuultavissa, kuin mitä Concord Dawnin rauhallisemmat mätöt tarjoavat naisvokaaleineen. Ja syna"soolo" jossa korkeat soundit "pädiytyvät" alas tullessaan, erittäin hieno soundi. Todella laadukasta rumpubassoa. Fanitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kitkaliitto - Holly Smokes 09.07.2009

Kitkaliitto - Holly Smokes
Hyvä kitkaliitto! Pop!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flip - jooooooo 14.07.2009

Flip - jooooooo
Liiallinen vinyylirahina muuten hyvin puhtoisten soundien kanssa ei oikein tunnu sointuvan yhteen. Hieman rosoisuutta olisin kaivannut esimerkiksi rumpuihin, jotta koko äänimaailma olisi yhtenäinen. Ja lopun torvisoundi kuulostaa aika latkulta. Melodian ja tunnelman puolesta ok, hieman rouheutta vain soundeihin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forgotten Assembly Base - Augmented Man (fv) 14.07.2009

Forgotten Assembly Base - Augmented Man (fv)
Noniin. Alkuhan on varsin asiallinen. Rumpusoundeihin olisin kaivannut hieman lisää nuhjuisuutta (tuomaan enemmän ysärifiilistä..heheh en tiedä onko se tämän biisin tarkoitus toisaalta..) Melodiat ja soundit tuo mieleen jotkin apollo 440:n rainat. Juuri tuo junnaava kitara yksinään syntikan kanssa, siitä kohdasta pidän! Ja sitten taas jollakin tavalla tulee mieleen front 242:n biisit (ehkä tuo laulu tekee sen). Täytyy kyllä sanoa, että tämän biisin eri loopeista ja melodiapätkistä voisi saada aikaan useammankin biisin. Itse käyttäisin tuon kitara synakombon ehdottomasti johonkin muhkeaan triphoppiin :) Ja "kertosäe" laulun höystäisin bigbeat-tykityksellä.. Mutta ehdottoman hyviä äänimaailmoja ja melodioita!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moosefrog - Nothing to cling to 24.07.2009

Moosefrog - Nothing to cling to
Vieläköhän ehtisi vaihtaa flowssa jazzanovan moosefrogiin? :P
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moosefrog - Nothing to cling to 24.07.2009

Moosefrog - Nothing to cling to
Todella miellyttävät kitarat, rahinat, rumpusoundi ja laulu. Wau. Hymyilyttävän hyvä biisi :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - alamaa 14.07.2009

berestez - alamaa
Arvasin, että kun jaksaa kuunnella hetken jokseenkin rasittavaa (hyvällä tavalla) pimputusta, tulee sieltä vielä se jokin ja korjaa kaiken hyväksi. Ja tulihan se sieltä, laseroituneet rummut ja etäiseksi kaiutetut synat. Pidän tässäkin biisissä, siitä, miten erilaiset äänimailmat on saatu nivottua yhteen, ja biisin "flow" säilyy ja kappalee rullaa alusta loppuun sujuvasti. Ja mikä parasta, alun rasittava pilinä saa lopussa taustalleen sellaiset äänisfäärit, että se kuulostaa jo todella hyvältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - EmProg 14.07.2009

berestez - EmProg
Erittäin lupaava alku. Mukava synasoundi. Ja rumpu komppaa hyvin sama tunnelmaa. Ja juuri kun alun synan "huohotus" alkaa käymään liiaksi päälle, tunnelma muuttuu toivotusti. Seuraava tunnelmamuutos happoliideihin ei ehkä toimi niin hyvin (minun korvaani), rikkoo biisin muuten rosoisen, tuhnuisen ja täyteläisen soundin liialla kirkkaudellaan ja ohuudellaan. Muutoin rikotut breikit ja muhkeat bassot miellyttävät. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 02780 - 67_Miles_(part_1)-2006-kirna 09.07.2009

02780 - 67_Miles_(part_1)-2006-kirna
Eipä ole hetkeen tullut kuunneltua 02780:n biisejä. Hyvä että saa kuunnella näin monta hyvää uutta biisiä putkeen. Pidin ehkä kokonaisuudessaan enemmän aa bee seestä, mutta kyllä tämänkin biisin vinoutuneet flanget kutkuttavat kuulohermojani. Ei jää sekunniksikaan polkemaan paikalleen, vaan mukavasti kehittyy ja jälleen palaan johonkin hyvään pätkään takaisin. Luke Vibert henkistä mättöä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projekti 3 - Uida 03.06.2009

Projekti 3 - Uida
Alku on lupaava, soundit kohdallaan ja melodia luo hyvää tunnelmaa. Kahden ja puolen minuutin kieppeillä alkava rumpubiitti on vähän liian kliininen ja ennenkaikea liian presets-soundeilta kuulostava. Vähän ennen neljän minuutin kohtaa oleva lyhyt filtteröity rumpubreikki miellyttää enemmän korvaani. Sen jälkeen alkava rumpu on taas samaa ehkä hieman tylsempää tavaraa. Pitkät kaiut ja delayt miellyttää minun korvaa, mutta rumpuihin olisin toivonut joko a) kokeellisempaa soundia b) enemmän vaihtelua. Taustan sykkivät bassokuviot ehdottomasti plussaa. Hyvin vierähti kahdeksanminuuttinen tämän kanssa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - Raking 07.09.2006

Machinatrix - Raking
Intro polkaisi biisi loistavasti käyntiin, laulu entisestään lisäsi nautintoa. Perusrumpusoundi ja perussynasoundi jollakin tavalla hieman latisti biisin tunnelmaa, niihin olisin toivonut vielä ripauksen omaperäisyyttä. Kyseisistä soundeista tulee kylläkin erehdyttävästi mieleen Orbitalin vanhempi tuotanto, melodioista ja tunnelmasta Orbitalin uudempi tuotanto. Henkilökohtaisesti pidän enemmän Orbitalin "välituotannosta", joten tämäkin biisi tippuu jonnekin sinne välille pidänkö-vai-enkö-pidä-soundeista. Teknisesti biisi on toteutettu erittäin hyvin, ja todennäköisemmin tulen kuuntelemaan biisin uudestaan, kuin että jättäisin kuuntelematta. Bottom line: Hyvä biisi, josta näköjään keskin mitä kummallisinta kritiikkiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Phoenix 21.07.2006

rewind - Phoenix
Jostain syystä en pitänyt yhtään biisin snare-soundista. Se tuntui jollain tavalla irralliselta koko muusta rumpuilusta, haitsuista ja basarista. 303-happoilut ovat aina, kuten tässäkin biisissä, mitä parasta antia korvalle. Biisin aloittanut synkkää mörinäbassoa olisin toivonut kuulevani enemmänkin. Joka kerta iloitsee kuullessaan näitä "yksinkertaisia" happomelodiasointukulkuja. Varsinkin kun taustapuitteet biisissä ovat mitä mainioimmat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minor Chill - Ch'an 21.07.2006

Minor Chill - Ch'an
Tältä projektilta löytyy monta sielukasta ja tunnelmallista biisiä, joiden rinnalla tämä biisi jää jotenkin "preset-mäisillä" soundeillaan näiden varjoon eikä kyllä tarjoa läheskään parasta minor chilliä. Ilman rullaavaa breakbiittiä tämä biisi ei kyllä tarjoa paljoakaan, hidaselkeistä perussynamattoa ja vihaamaani panhuilu-soundia. (Kun golfvirta kääntyy ja suomi kylmenee, ehdotan että suomen lämmittäminen aloitetaan polttamalla kaikki löytyvät panhuilut :)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - opprog 21.07.2006

berestez - opprog
"Perus"alun jälkeen rummut ja rähisevä basso tuovat tähän biisin omaleimaisen soundin, joka ei jätä kylmäksi. Ja kyllä, pituutta lisää, tuntui että jotain jäi vielä kertomatta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - the white flower 15.05.2006

furi anga - furi anga - the white flower
furi angan uutta matskua olenkin jo odotellut jonkin aikaa. No nyt sitä tulee. Biisin soundista, tunnelmasta ja melodioista tulee mieleen etäisesti vanha Goldie-soundi, mikä on tietysti ainoastaan hyvä asia. Tätä tunnelmointia voisi jaktaa ehdottomasti vaikka 10 minuuttia, varsinkin nuo panoroidut laulut ovat kauniita. Alku antoi hieman odottaa, mitä biisillä on tarjottavana, mutta tuo laulu kruunasi kyllä biisin. Rumpuihin olisi toivonut hieman rosoisuutta, mutta sehän on taas tekijän ja jokaisen kuuntelijan makuasia, kuka mistäkin tykkää. Sellainen maku jäi tästä biisistä, että tekisi mieli kuulla hieman enemmänkin uutta materiaalia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - earthine 12.05.2006

berestez - earthine
Alun rumpusoundi on ovelalla tavalla todella lo-fi, mutta kuitenkin kliininen. Puolen välin tienoilla alkava liverummutus tuntuu aluksi sotkevan biisiä, mutta hetken kuluttua huomaan, että se täyttääkin biisistä juuri sen aukon, mikä siinä tuntui alun "intron" jälkeen olevan. Soundit olivat siihen asti kovin etäiset ja tuntui ettei biisissä ole oikein mitään kantavaa soundia. Toisaalta, toinen kuuntelukerta hieman avaa biisiä hieman paremmin, kun tietää mitä kuunnella. Rauhallista tunnelmointia hyvällä soundilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele berestez - in treer 12.05.2006

berestez - in treer
Loistosoundia. Kepeät synamelodiat yhdistyy hienosti möreään ja synkkään bassoon. Tuo arpeggiosynamelodia on hieman kliseinen - mikä hieman verottaa biisin muuten varsin omaperäistä antia. Muuten melkein kympin arvoinen suoritus, mutta tuo happoarpeggio ei minun korvalle kelpaa. Sitä lukuunottamatta jälleen äärimmäisen hieno äänimaailma.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Foundry - Maybe 2/rmx 02.05.2006

Electric Foundry - Maybe 2/rmx
Soundit on tässä parannetussa versiossa hieman paremmat, mutta eivät siltkään miellytä minun korvaani aivan täydellisesti. Soundit ovat hiukan kuivakat, ne kaipaavat mielestäni enemmän kaikua (siis nimenomaan reverbiä, ei delayta). Ja tässä on liian pienellä taajuusalueella liian paljon tavaraa. Piano ja iso määrä syntikoita samalla nuottialueella, joten tuo keskiäänialue on täysin tukossa, eikä yksittäisiä soundeja erota tuosta millään. Melodiat on kyllä ihan kivat, mutta tuo pianomelodia on hieman tökkivä, kun nuo soinnut tulee niin paljon kovempaa kuin yksittäiset nuotit, joten siitä tulee jotenkin sellainen fiilis, että pianoa hakataan todella aggressiivisesti, vaikka melodia onkin hyvin herkkä. Tässä on hyvä melodia, josta kannattaa ehdottomasti kehitellä jotain, toimisi erinomaisesti vaikkapa jonkin trance-jumputuksen tunnelmallisena introna hyvin. p.s. tuosta sfx-sweep-soundista (kilinkolinkilinkolin) en sitten pidä yhtään. Kuulostaa liikaa jonkun halvan synan "super kuul ringin' bellz" sfx-soundilta. Sehän on tietysti makuasia tykkääkö siitä vai ei.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Carol 08.08.2006

Acrobite - Carol
Hyvin teatraalinen tunnelma. Tarkalleen iskuilleen osuva kitara alkaa loppua kohden hieman kuulostamaan jo häiritsevän tarkalta. Jos on soitettu kitaralla, niin sitten nostan hattua kitaristille, joka soittaa kaiken tietokoneen tarkasti kohdalleen. Mutta joka tapauksessa kitaraan toivoisi hieman randomizeria iskujen täsmällisyyteen. Biisin nimi ei oikein kuvaa tunnelmaa, esim. "hyvät, pahat ja rumat" voisi olla osuvampi nimi :) Jotenkin sellainen haikea länkkäritunnelma välittyy minulle tästä. Ehkäpä johtuen tuosta kitarasoundista. Erinomaiset melodiat biisissä. Päämelodiaan kitarasoundin tilalle jokin hieman rohkeampi soundivalinta tai kitaraan hieman elävyyttä niin biisissä olisi ollut aivan toisenlainen sävy, parempi sävy. Ei ehkä chill out, mutta esim. hyvä soundtrack kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 02780 - Aa_Bee_See-2005-kirna 09.07.2009

02780 - Aa_Bee_See-2005-kirna
Tykkään soundeista (Miksipä en tykkäisi: paljon kaikua ja delayta, vinkunaa ja 808 soundia!). Kuplivat melodiat ja taustan hapot luovat hienoa tunnelmaa. Muutamat liverumpupätkät tuovat mieleen jotkut varhaiset (ne hyvät) Orbitalin biisit. Niihinkin olisin tosin toivonut hieman reverbiä.. Tai jotain pientä efektiä, paikottelin olivat hieman kuivakat jotkut rumpuosiot.. Taitaa mennä jo pilkunviilaamiseksi, sillä biisihän on kokonaisuudessaan aivan erinomainen! Olipas kiva kuunnella pitkästä aikaa näin hyvä ennenkuulematon biisi! !

Kommentti kappaleesta Kuuntele Substance - Trisodium EDTA 16.01.2006

Substance - Trisodium EDTA
On muuten hienoa elektrosoundia! Pidin hyvin pehmeästä bassotaustasta ja vastaavasti kirkkaasta yläpään haitsukikkailusta, sopiva tasapaino. Pitkät synamatot luovat mukavasti taustalle "ajatonta" tunnelmaa á la ambient ennenvanhaan. Pituutta biisillä olisi voinut olla jopa enemmänkin, varsin miellyttävän kuuloista electrotunnelmointia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cancel - Fluid 08.08.2006

Cancel - Fluid
Musatyyli ei varsinaisesti kolahda, mutta lauluääni ja englannin lausuminen on kyllä miellyttävää. Ja biisit, joissa kuuluu lopussa stop-nappulan paukahdus, saavat aina plussaa täältä suunnalta. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projekti 3 - Kalosje 03.06.2009

Projekti 3 - Kalosje
Eli käytössä on ollut universumin parhaat soundigeneraattorit! ;) Mielenkiintoista kuulla, miten olet saanut noilla generaattoreilla vangittua saman utuisen hyvän soundin, joka on läsnä muissakin biiseissäsi. Hatunnoston arvoinen suoritus. Ei siitä että käytössä pelkästään jeskolan pluginit, vaan vain hyvästä biisistä! Tässä on ehkä juuri sitä rosoisuutta jota jäin kaipaamaan noissa edellisissä biiseissä, joita kommentoin. Mahtavaa kuulla kun jaksetaan keskittyä juuri sen oikeanlaisen soundin tuottamiseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Substance - Genesis 16.01.2006

Substance - Genesis
Harmi ettei ole tullut aikaisemmin eksyttyä näille artistisivuille, näiltähän löytyy erinomaisen laadukasta musiikkia. Tässäkin kappaleessa taustan synamatot luovat rauhallisen tunnelman, jonka päällä hienot kitarat, loistavat rummut ja percussiot soivat kauniisti. Sointukulku meni ehkä joissakin kohden hieman "imeläksi", liiallinen (pop)balladimaisuus hieman latisti muuten hienoa melodiatonta tribaalitunnelmaa. Rummut sekä percussiot ovat rautaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Blood Donation 29.08.2005

rewind - Blood Donation
Onneksi minä olen tällä hetkellä jumittunut kuuntelemaan ysäri-breakbeattia, sillä soundimaailma on tässä biisissä kaivettu arkistoista kymmenen vuotta vanhoista breikkirainoista. Elikkäs hienoa soundia. Aivan hiton hienot hapot (jälleen) ja (kuten jo totesin) esikuvilleen uskollinen ja mukavasti rullaava breikki. Biisi loppuu hieman lyhyeen, samanlaista mäiskettä voisi jatkaa ehkä minuutin tai kaksi pidempäänkin. Tai kolmekin, noista lyhyen lyhyistä happo-loopeista ja efektisopasta ei saa millään tarpeekseen. Väliosan mukava laulupätkäkään ei turhaan anna tilaa jatkuvalle mäiskeelle! Niin sitä pitää! Rumpujen HC-säröbasari on se, mikä tuo sen viimeisen silauksen tämän biisin hienoon soundiin. Annanpa ysin hyvästä biisistä. Vielä pari huonoa vokaalisamplea ysärityyliin "Hear the beats roll!" tms - olisi tuonut kympin :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reborne - What Makes Us Different? 31.08.2005

Reborne - What Makes Us Different?
Miksaus ei ole aivan täysin huippukamaa, mutta vuosia autotalliheviä ja -metallia kuunnelleena en anna asian häiritä, vaan kaivan hieman tunkkaisen yleisilmeen alta esiin rakenteellisesti ja melodioiltaan hyvin toteutetun biisin. Jo ensimmäisistä hyvistä kitarasoundeista asti tunnistaa vaikutteet edes vilkaisematta tuota "idolit/vaikutteet"-listaa, mutta biisistä on saatu silti omaperäinen, bändiltä tuntuu olevan selvästi oma soundi. Suuri kiitos tästä huomiosta lähtee bändin laulajalle, jonka hieman alavireinen ja karhea ääni antaa bändille oman, mielenkiintoisen, leimansa. Rakenne toimii hyvin: intro, säkeet, kertosäe sekä useat eri väliosiot tuovat biisiin eloa alusta loppuun asti. Erityisesti loppuosion akustinen osuus nivoo intron biisiin erinomaisen hyvin ja tekee biisistä onnistuneen paketin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kuulema 20.08.2005

Haikaus - Kuulema
Soundit ovat kyllä hienot, mutta jollakin tavalla kaikki ei vain sovi yhteen. Rosoiset autotalli-rummut ja lo-fi "piano" vs. kaikki puhtaat perkussiot sekä basso ja hyvin päällekäyvä laulu. Missään kohden en oikein pääse juonelle taustasta enkä laulusta, sen verran lyhyeksi jää biisi, eikä mikään osio pääse loistamaan yksinään, kun kaikki tulee yhtäaikaa, päällekkäin. Erityisesti laulu valtaa alaa niin paljon koko biisiltä, että tausta jää täysin pimentoon. Laulun uudelleenmiksauksella ja joko soundien kiillottamisella tai lisärosoisuudella tästä voisi saada aikaan toimivamman biisin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 15.08.2005

Haikaus - Aailma
Hienosti rakentuu biisi, loistavat soundit, hienot melodiat. Rumpusoundit ovat juuri sitä mitä odotinkin. Ei mitään perus enigma-tylsäilyä, vaan miehekkään rosoiset teräshallisoundit. Joissakin kohdissa ( ennen 4 minuuttia ja siinä paikkeilla) muuten erinomaisesti miksattu ja efektoitu laulu tulee hieman liian pintaan puhtaana "mikki"-soundina, jolloin siitä häviää kaiku ja näin se hieman latistaa muuten hyvin tuotetun kuuloista soundia. Siltikin ehkä muutamalla lisäsoundilla ja rumpukilistelyllä olisi voinut biisiin saada jonkun koukun tai mahdollisesti yhdestä vokaalista poikkeavalla sanoituksella lisää mielenkiintoa. Mutta erinomaisesti esimerkiksi johonkin näköhavaintoon liitettynä toimisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Uranium 08.06.2005

rewind - Uranium
Tykkäsin kovasti tuosta rewindille ominaisesta, taustalla rullaavasta happobassosta! Se tekee koko biisille todella groovaavan taustan, jonka päällä rullaava biitti ja synamelodiat luovat vain lisää tasaisen tappavaa tanssimeininkiä. Biisi kehittyy mukavasti kokoajan, ja ehkä todellakin tuo nopea loppu voisi vielä jatkua yhtenä "encorena", vielä kerran tuota samaa rytinää loppuhuipennukseksi. Tosin pituutta on jo reilut 5 minuuttia, mutta biisi elää siinämäärin kokoajan, ettei tuo 5 minuuttinen tunnu mitenkään pitkältä ajalta, muutama lisäminuutti ei siis tekisi biisistä todellakaan yhtään pitkäveteistä. Räyhäävä happobasso ja muutenkin soundit ovat todella miellyttävää kuunneltavaa. Tietyllä tavalla kliiniset, mutta kuitenkin särmikkäät.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo Experimentals - Rapina 31.05.2005

Tempo Experimentals - Rapina
Ei muuten itseasiassa yhtään hullumpi looppi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulead - Sunrays (Big Love) 31.05.2005

Soulead - Sunrays (Big Love)
Pirun letkeetä! Just tällaisia biisejä/bändejä on ilo kuunnella, voi vain rennosti jamitella päätän nyökytellen sohvassaan oluttuopponen kädessä, hymyssä suin. Soundit on ehkäpä hieman kuivakat, mutta tuo kasarisyna toisaalta vaatiikin tuollaisen "kirkkaamman" ilmapiirin, mutta ehkäpä silti kevyt lisäys äänen "pehmentämiseen" toisi vielä sen extrapotkun, jota jäin vielä kaipailemaan. Jonkinlainen kaiuttomuus vaivaa itseäni biisin soundissa. Mutta tuo siis on lähinnä soundi/miksaus-politiikkaa, josta jokaisella on oma näkemyksensä. Kitarat, basso, laulu ja syna pelaavat hienosti yhteen. Hyvä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kitkaliitto - Keittiöseksiä ja pikanuudeleita 23.05.2005

Kitkaliitto - Keittiöseksiä ja pikanuudeleita
Kylläpäs oli letkeä pätkä! Kävi vielä sillä tavalla hassusti, että kuuntelin tässä ensin DJ Krushia, ja siihen heti perään pistin tämän sitten soimaan. Hetken kuluttua ihmettelin, etteikö se Media Player avannutkaan tätä kun huomasin yhtäkkiä että olikin aivan hiljaista. Sitten kuuntelin biisin uudestaan ja tajusin, että olinkin kuunnellut Kitkaliittoa, enkä DJ Krushia, niinkuin aluksi luulin.. Että siltä pohjalta jatkettiin samoilla taidokkailla trip-hop linjoilla, raaputukset ja rauhallisesti rullaava biitti jatkoi miellyttävän rentoa tunnelmaa. Ja kyllähän jokainen itseään kunniottava artisti tekee vähintään yhden "huohotus"-biisin. Lisää pituutta kiitos!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kitkaliitto - Iytuna 04.05.2005

Kitkaliitto - Iytuna
Kokonaisuus toimii aivan jumalattaoman hyvin. Erityisesti tuo liidisyna on aivan pirun hyvän kuuloinen. Paljon erilaisia elementtejä, mutta kuitenkin tuo happoilu, pianot ja kitara kaikki soivat kevyellä itämaa-hengellä, mikä luo biisiin "punaisen langan". Mutta ainakin 12 minuuttia saisi olla biisillä pituutta, kyllä tuota happoliidiä jaksaisi kuunnella pidempäänkin! Loistavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forgotten Assembly Base - The Law 20.04.2005

Forgotten Assembly Base - The Law
Todella, todella synkkä tunnelma! Yksin kun on kotona ja kuuntelee niin meinaa ruveta pelottamaan! Se tästä jää päällimmäisenä käteen, todella hienosti toteutettu äänimaailma, jyhkeät melodiat (suomenkielen sanavarasto hukassa, en keksi parempaa adjektiivia, ehkä "spektaakkelinomaiset" kävisi myös..) ja rosoiset rummut, synkkä "lain" lukeminen ja massiiviset "kitara"(tai vastaavat)-osiot, pelottava tunnelma! "Rammstein"-industriaalia, yhdeksikkö helposti ansaittu. Ehkä kymppikin, mutta jääköön tuohon yhdeksikköön, kymppi ehkä olisi aiheellinen, jos biisissä olisi vielä joku väliosio, transponoitu tunnelmaa entisestää kohottava pätkä tai vastaava. Mutta kyllä tämä on hyvin tehtyä musiikkia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forgotten Assembly Base - Virtual Stigmata (Original version) 13.04.2005

Forgotten Assembly Base - Virtual Stigmata (Original version)
Asiallista elektropaukutusta. Aika lailla vanhan koulun hengessä painellaan alusta loppuun, melodioiden ja soundien puolesta, mutta sehän oli kultaista aikaa tietokonemusiikille tuo 90-luvun alkupuolisko, johon tämän biisin äänimaailma minut kuljettaa. Äänimaailma on juuri sopivalla tavalla kliininen, mutta tietyt soundit tuovat hieman rosoa ja särmää biisille. Soundeja erityisemmin erottelematta, kaikki toimii kokonaisuutena hyvin. Rumpujen snaren soundi tosin on ehkä hieman liian "popahtava" (...pilkun viilausta), soundi tuo biisiin hieman liikaa enigman ja vastaavien bändien soundia, hieno tausta "pilataan" hieman liian kuivakalla ja tylsähköllä rumpupatternilla. Mutta mutta, erittäin hieno kokonaisuus! Fanitan, sillä jos tätä tavaraa löytyisi levyn verran, kyllä minun levyhyllystä varmasti löytyisi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Voodoo Kung-Fu 09.04.2005

Makes69 (SpaceGuitar69) - Voodoo Kung-Fu
Rentoa menoa, mukavat kitarasoundit ja groovaavaa soitantoa. Mutta mutta, ihmetyttää, että miksi ihminen, jolla tuntuu selvästikin olevan soittotaitoa ja halua tehdä omaa musiikkia, plagioi idoleitaan näin selvästi. Omaperäisyyttä ei biisiin ole liiemmin irronnut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Olen Johtaja 30.03.2005

Riku Rotten Project - Olen Johtaja
Itse jonkinasteisena "vakavamielisenä" musiikintekijänä en ole koskaan oikein ymmärtänyt "hauskaa" musiikkia ja sen tekijöitä. Eikä tämäkään biisi avaudu millään tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo Experimentals - Testamentti 25.03.2005

Tempo Experimentals - Testamentti
En enää kyllä muista, millaiset kyseisen biisiskaban samplet oli :) , mutta joka tapauksessa biisinähän tämä oli tuota osastoa boards of canada + muut häröt ambient sekoilut - tasoa, eli hyvää materiaalia. Tuo synasoundi jumalattoman kaiun kanssa kuulosta vain todella "ajattomalta" ja hyvältä. Kaikki biisin kaikuefektit (otetaan ne INIFINTE HALL-asetukset käyttöön!)miellytävät todellakin ainakin omaa kaiku-fetissiäni. Rumpusekoilut tuovat biisiin kuitenkin synalle vastapainoksi hieman omaleimaisempaa soundia ja näin ollen kokonaisuudeksi muodostuu hieno yhdistelmä kaunista melodiaa ja erikoisia rumpusoundeja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Anyday 30.03.2005

Kalkutan Konepaja - Anyday
Ensinnäkin, bändin nimi ja biisi herätti aika voimakkaan ristiriidan, suomenkielinen bändin nimi ja biisi on kuitenkin englanniksi. Ja hienoinen suomiaksentti englannissa, joten ehkäpä laulukielenäkin suomi olisi toiminut paremmin. Tosin ei tuo lausuminen kovin häiritsevästi finglishiltä kuulosta, biisin edetessä laulu tuntuu paranevan. Nauhoitus ja miksaus kuulostaa olevan hyvin onnistunut. Laulajalla on tumma ja pehmeä ääni, joka sopii biisin synkkään tunnelmaan erinomaisesti. Biisi rakentuu mukavasti pikkuhiljaa, ja räjähtää käyntiin alun tunnelman luonnin jälkeen, jonka jälkeen kuitenkin vielä palataan tunnelmoimaan. Biisin rakenne toimii hyvin. Varsinkin tuo akustisen kitaran soundi sekä melodia luovat todella hyvän soundin biisille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 02780 - Empire_Special-2005-kirna 24.03.2005

02780 - Empire_Special-2005-kirna
Alun kliininen happobassoilu oli hieman irrallinen osa tätä biisiä, mutta tuossa puolentoistaminuutin jälkeen biisin luonne hieman muuttuu, mielenkiintoiset melodiat irrottivat huomion kokonaisvaltaisesta todellakin hieman kliinisestä "tracker"-soundista. Mukaan astuu kaiullinen snare, joka luo biisiin heti "syvyyttä", ja tästä eteenpäin koko biisi onkin melkoista menoa. Kevyttä kaikua tai pientä delayta tuomaan elävyyttä soundeihin niin tästä irtoaisi vielä entistä enemmän nautintoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Last Words 31.03.2005

Tuho - Last Words
Kevyttä type o negative/69eyes vaikutetta biisissä havaittavissa, mielestäni tässä laulajan ääni ei kuitenkaan ole parhaimmillaan näillä matalilla taajuuksilla, korkeammalta laulettaessa ääni soi huomattavan paljon paremmin, laulajalla kun on hyvä ääni, niin sitä kannattaa käyttää, sillä alueella missä se parhaiten soi. Itse biisihän oli aikamoinen lähes 9 minuuttinen spektaakkeli, mutta toisaalta hidastempoinen fiilistely vei biisiä eteenpän sen verran verkkaisesti, ettei tuo 8.42 niin hirvittävän pitkältä ajalta tuntunut. Toisaalta, ne muutamat instrumentaalipätkät, joissa oli pientä menon tunnetta, olisivat voineet olla aavistuksen verran nopeatempoisempia, nyt tuntui hieman siltä, että nuo osuudet laahustivat liian hitaasti. Bassoja oli ehkä miksattu turhan kovalle, ja kitarat jäivät basson taakse. Näiden instrumenttien säätäminen balanssiin, ja miksaus onkin muilta osin kunnossa. Laulu on muuhun taustaan nähden hyvin esillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Times of sorrow 31.03.2005

Argon - Times of sorrow
Alun kitarasoundi sekä laulu, jossa oli hieman radioefektiä (lo-fi henkeä), kuulosti oivalliselta introlta, mutta valitettavasti tuo keskiäänipainotteinen miksaus säilyi myös biisin alkaessa, ja soundi oli tähän menoon hieman latteahko. Meno ei tosin ollut latteaa, tosin miksaus jätti vielä paljon arvailujen varaan, laulu peittyi bändin muiden instrumenttien alle,muutamat toteutetut kaiut laulussa olivat hankalasti erotettavissa. Kitara oli todella pinnassa, ja taas bassot oli hävitetty aivan kokonaan johonkin. Tuplabasari kyllä polki ajoittain, mutta itse bassoinstrumentti häipyi äänimaailmasta täysin. Kuulosti siltä, että bassojen alataajuuksia on jälkikäteen korjailtu aika rankasti ylöspäin, jotta rumpujen bassot saataisin iskemään, ja sehän tuossa tuplabasariosuudella toimikin, mutta myös bassoinstrumentin tietyt alaäänet buustautuivat aivan kaiken pinnalle, mutta ylemmät bassotaajuudet jäivät kuulumattomiin. Alun intron perusteella laulajan ääntä mieluusti olisi kuunnellut biisin kovemmankin menon aikana hieman kovemmalla volumella, laulajalla kun kuulosti olevan varsin hyvä ääni. Mukavasti erilaisia kitarariffiosuuksia ja biisin rakenteessa oli paljon erityyppisiä osuuksia, rauhallisempaa tunnelmointia sekä välissä tuplabasaripoljentoa. Miksausta tuskin tarvinnee kommentoida enempää, soittamisenne ammattitaidon perusteella oletan, että itsekin osaatte arvioida miksauksen laatua, mutta tähän osa-alueesen kiinnitin itse eniten huomiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kapula rattaissa - Valtion viholliset 30.03.2005

Kapula rattaissa - Valtion viholliset
Alku antoi odottaa hieman toisenlaista räp-osuutta, tyyliin linkin park ja kumppanit, mutta lyriikoissa olikin hieman eri tyyli, minua vähemmän miellyttävä suomiräp-tyyli. Itseäni tuo suomiräpin sanojen painotustyyli ei kyllä miellytä korvaa kovinkaan suuresti. Taustat, sekä toki myöskin rap+laulu, oli toteutettu ammattitaitoisen kuuloisesti, miksaus toimi ja biisissä oli ihan hyvä groove. Propsit lähtee bändin oivalliselle nimelle, sekä sanomalle, joka hyvin välittyy juuri tuon bändin nimenkin kautta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Samuel & Nasley - Superfly 16.03.2006

Samuel & Nasley - Superfly
Yhdyn edellisiin mielipiteisiin. Erittäin loistokasta groovea! Dynamiikassa on semisti hiottavaa. Rumpusoundi on ehkä vähän lattea (basari ja snare) ja vola turhan isolla. Hieman läskimpi soundi ja volaa pois 2%. Haitsu ja symbaalirallit kuulostaa hyvältä. Rummut hieman peittää alleen kaikki hienot organ-soundit. Huiluihin pientä boostia vaatisi, jäävät nekin taka-alalle, samoin torvet. Noh, rumpubassoa kun on, niin ne tässä tosiaan jylläävät. Pienellä eri kanavien volasäädöillä saisi paljon enemmän irti tästä erittäin rennosta kipaleesta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Tietenkin 27.03.2005

Salaliitto - Tietenkin
Muuten varsin mahtipontiseen soundiin laulajan hento ääni ei tunnu oikein istuvan. Laulaja yrittää kaikkensa, muttei oikein vastaa hengettömyydellään taustan vääntöön. Melkein voi kuvitella kitaristin irvistyksen hänen soittaessa noita sankarillisiä riffejä, ja tähän meininkiin tämän biisin laulu ei vain mielestäni sovi. Toki on mahdollista että tämä irvistelevä kitaristi onkin tämä laulaja, mutta joka tapauksessa, lauluun pitäisi saada enemmän "munaa". Samanlaista irvistystä kuin mitä biisin asenne vaatii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Reflections Never Fade 27.03.2005

Diffusion - Reflections Never Fade
(Kommenttirinki:) Soundeiltaan ja meiningiltään laatutavaraa!! Hienosti miksattu. Hieman progemaista, muttei kuitenkaan liikaa kikkailua, vaan enemmän tummanpuhuvaa ja aggressiivista menoa. Laulajalla on erittäin hyvä ääni, englannin kielikin taittuu varsin mukavasti, eikä kieli mene solmuun. Koko bändille iso käsi hyvin tehdystä työstä, ilo huomata, ettei kaikkien mikserin rock/metal osaston bändien biisien miksaukset ole päin jotain h-alkuista sanaa. Biisi toi mieleen ehkä sekoituksen DreamTheater-Amorphis, progemaista kikkailua höystettynä menevillä melodioilla ja suuremmalla asenteella ja meiningillä kuin "me osataan ja sen takia soitetaan näin"-proge bändien soitannot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ThunderForce - Chains of Tomorrow 31.03.2005

ThunderForce - Chains of Tomorrow
Ensireaktio: Stringit kuulosti hieman latteilta, pienellä kaiulla niihin saisi elävyyttä. Laulu oli miksattu siinä määrin muiden instrumenttien päälle, ettei esim taustalle sovitetuista synamelodioista, jotka muutenkin aika kaukaisena taustalla soivat, tahtonut kuulla mitään. Mutta esim. kitarasoolon aikana instrumentit olivat keskenään hyvin balanssissa, ainoastaan laulu rikkoo hyvän kokonaisuuden soimalla turhan suurella äänenvoimakkuudella kaiken päällä. Ehkä rummut kaipaisivat vielä hitusen verran enemmän potkua. Kitarasoolon loppupuolella soivat stemmat loi hienon loppufiilistely-silauksen tunnelmoivalle soolonpätkälle. Poisluokien synan vaisun soundin sekä laulun miksauksen, kuulostaa biisin toteutus ammattitaitoiselta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kitkaliitto - Stigggg41 (cockteaser mix) 08.03.2005

Kitkaliitto - Stigggg41 (cockteaser mix)
Soundimaailma liikkuu kyllä nerouden ja hulluuden rajamailla. Eli hieno äänimaailma. Säröt ja särön päällä rullaavat melodiat, rosoiset happoliidit ja rumpumäiske toimivat, ja biisissä on menoa! Vertailukelpoinen yksinkertaisuudessaan ja toimivuudessaan mu-ziq:n hieman chillimmälle biisille "hector's house". Tässä Kitkaliiton biisissä siis kuitenkin menoa ja meininkiä rutkasti enemmän.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Substance - Breaker 16.01.2006

Substance - Breaker
Alku räjähtää käyntiin asialliseen tahtiin. Räväkkää meininkiä ensisekunneista alkaen. Bassosoundi saisi olla ehkä vielä vähän särmikkäämpi, kuulostaa biisin yleisilmeesen vähän turhan tunkkaiselta. Rumpubreikit eivät varioineet biisin aikana juurikaan, mikä hieman puudutti. Soundit ovat kuitenkin erinomaisen hyvin balansissa, eipä ole musiikin teknisessä tasossa mitään valittamista, laadukkaasti tuotettua tavaraa. Bassoon kunnolla säröä ja rumpuihin pientä variaatiota, niin johan olisi biisissä tuplasti munaa!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 27.03.2005

Salaliitto - Uni
Fiilis tuo enemmänkin mieleen yön viimeiset tunnit ennen unen saamista... Ei varmaan kovin paljoa mene pieleen, jos veikkaan että suuri vaikutin tälle bändille on zen cafe, kovin samanlainen junnaava 4/4-dempattu kitarakomppi tässä ja laulu on myös samalla tavalla lähes monotoninen. Tavallaan tässä oli jotenkin synkkä ja masentava tunnelma, mutta sanat olikin sitten hyvin positiiviset, ja tästä aiheutui minulle jonkinmoinen ristiriita, eikä sanat oikein tuntunut sopivan tunnelmaan sitten millään. Mutta tuotannollisestihan materiaali oli aivan kelpoa, miksaus toimi mielestäni hyvin, instrumentit eroittuivat selkeästi ja laulu oli juuri sopivasti pinnassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Bomb the Innocents 19.03.2005

rewind - Bomb the Innocents
rumpukomppi bassosoundin kanssa tuo erehdyttävsti mieleen erään zongaminin biisin. ilman tätä syntynyttä assosiaatiotakin erittäin groovaava yhdistelmä. melodiat sitten toivat hieman omaa rewind-soundia biisiin. happomelodiat ja liidisynat piristivät hieman muuten varsin synkistelevää soundia. biitin yhtäläisyydet tämän erään mainitun artistin biisin biitin kanssa vaivaavat siinä määrin, etten oiken pysty keskittymään biisin muuhun rakenteeseen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gazablanca - Kahleissa 27.03.2005

Gazablanca - Kahleissa
Alun pannaus-efekti herätti mielenkiinnon, varsinkin kun kitarasoundi oli vielä erityisen potkiva. Synkkä (suomenkielinen!) laulu sopii hyvin hieman tässä säkeistöjen aikana taustalla olevaan hieman rauhallisempaan meininkiin. Efektoidut rummut ja soundit, mitä tuolla taustalla silloin tällöin välähtelee, elävöittää biisin soundimaailmaa. 2:35 paikkeilla alkavan rauhallisemman kohdan jälkeen olisin toivonut, että laulaja jossakin vaiheessa päästää kaiken irti ja todella huutaa tuohon loppuhuipunnukseksi jonkun kertosäkeen pätkän vielä, mutta valitettavasti laulu junnasi kuitenkin kokoajan tuolla synkällä ja puhuvalla tasolla. Kyllä tämä olisi kaivannut vielä jonkun aggressiivisemman osion, jotta biisi olisi säilyttänyt tuollaisen jännitys-jännityksen purkaus-asetelman, nyt siinä oli tuo jännitys, mutta kun se ei purkautunu missään vaiheessa, niin biisin loputtua koko tunnelma läsähti. Ja toisella kuuntelukerralla ei jää enää odottamaan mitään, koska tietää että biisin läpi sama junnaus vain jatkuu ja jatkuu. Toivottavasti tuosta nyt ottaa jotakin irti. Johonkin kohti se huuto perkele!

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 27.03.2005

-CSPR- - Haavat Paranee
Täytynee sanoa, ettei tämä biisi ainakaan melodioiltaan ja sanoituksiltaan millään tavalla omaperäisyydellään yllttättänyt. Toisaalta, voisin kuvitella tämän biisin soivan radiossa silloin, ku sitä kuuntelen, enkä välttämättä vaihtaisi kanavaa. Biisi ei herättänyt erityisemmin mitään negatiivisia tuntemuksia, mutta toisaalta vähälle jäivät myöskin ne positiiviset elämykset, mutta kuten jo todettua, esim. jollakin kotimaisella rokkia soittavalla radiokanavalla saattaisi tämä biisi soljua muun suomalaisen rokin seassa siitä millään tavalla erityisemmin erottumatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arsonist - Trigger Happy 27.03.2005

Arsonist - Trigger Happy
Retrosoundeistakin voi saada aikaan hyvän kuuloista, niitä oikein käyttäen, mutta tämä kuulosti jollakin tavalla vain liikaa joltakin tracker-tuotannolta. Erityisesti rummut. Rumpujen lo-fi soundia lukuunottamatta soundit kyllä olivat hyvää tasoa. Tosin soundimaailman omaperäisyydestä ei voi antaa liikaa pisteitä, syntikoiden ja liidien soundit olivat jokseenkin "jo kerran kuultua". Biisillä ei tuntunut olevan mitään erityisen voimakasta rakennetta, biisi alkoi, välissä oli erilaisia syna-osuuksia, ja biisi loppui. Hieman voimakkaampia muutoksia olisi toivonut biisissä tapahtuvan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - 5:1 28.03.2005

G.O.R.E. - 5:1
Meno on kyllä aidon aggressiivista! Jos nyt ensin suunnataan katseet miksauspuoleen, siitä ei kyllä ole oikeastaan mitään sanottavaa, miksaus kun tuntuu toimivan vallan mainioisti. Rummut, kitara, kitaraa tukevat bassot sekä laulu ovat kyllä mielestäni hyvin balanssissa. Basistin ei ilmeisesti ole aikomuskaan tässä mitään omiaan sooloilla, vaan tukea kitaran voimakkaita riffejä, ja sehän tässä onnistuu. Laulun miksauksesta erityisen isot propsit, laulaja saa todellakin huutaa (/laulaa, äänessä on rouheaa karismaa) estotta, koska miksauksessa laulu on säädetty juuri sopivalle tasolle. Usein kuulee tapauksia, joissa laulaja ei uskalla antaa kaikkeaan peläten laulun nousevan kaiken muun päälle. Tässä laulaja kuitenkin pääsee antamaan kaiken, mitä keuhkoista löytyy. Ja se tuo kappaleseen suuren annoksen lisää meininkiä. Tummanpuhuvatkitarat tuettuna muhkealla bassolla, aggressiiviset rumpumätöt höystettynä loistavalla laulajalla muodostavat ammattitaitoisen kuuloisen kokonaisuuden. Laulajan äänessä oli vaihettain Clawfingerin vokalistin, Max Cavaleran ja James Hetfieldin soundia, eli oikein hyvän kuuloista. Bändi toimii kokonaisuutena hyvin, rahkeita kyllä riittää hyvän thrash metallin poljentoon!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Shine In Her Eyes 27.03.2005

Dr.Groove - Shine In Her Eyes
Alun kitarariffissä oli ehkä melodiassa ja soundissa liian vähän omaperäisyyttä, ja tästä johtuen alku toikin mieleeni lauantai-aamun (tai sunnuntai-aamun, ihan sama) asunto-asioihin liittyvät ohjelmat, joiden tunnareinna tavataan käyttää juurikin tuon tyyppistä kitara-melodiaa sisältäviä biisejä. Noh, itse biisin. Lauluäänessä on mike flowers pops-tyylistä nostalgiaa, biisien soundit ja lauluääni luovat mielikuvaa (muistoja!..) 60-luvulta. Tosin, englannista paistaa joissakin kohden läpi suomiaksentti, varsinkin biisin alussa, mutta lopussa huomio ei enää kiinnitty tähän seikkaan, totesin kyllä kummstuksekseni, että lauluääni toi lopussa mieleen REM-yhtyeen vokalistin otteet. Tämän REM-viittauksen todettuani huomasin, että biisissä on muutenkin REM:n vähemmän melankolisten biisien pirteää soundia. Akustiset kitarat, kevyesti soivat rummut ja tuo laulajan ääni, sekä ehkä biisin nimen yhdenmukaisuus erään kyseisen REM-bändin biisin nimeen. Loppua kohden biisi vain parani, ja alussa huomiota kiinnittäneet epäkohdat unohtuivat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - Waste of Time 19.03.2005

Tempo - Waste of Time
mukavasti rullaa tuolla taustalla tuollainen kasari-biitti, ja vaikutteita on muutenkin revitty enemmänkin tuolta menneisyydestä. välipilinät kuin suoraan kraftwerkin tekeleistä kyseisen bändin parhailta vuosilta 70-luvun lopulta höystettynä synkällä happobassolla, luo sellaista kymmenen vuoden takaista prodigy-tunnelmaa. kaiken kaikkiaan nämä elementit kun yhdistää, niin tuloksena onkin aika paljon front242:n tuotannolta kuulostavaa matksua. synkeän melodinen pläjäys varustettuna groovaavalla biitinrytkeellä - ysin arvoinen suoritus. kymppi irtoaisi muutamalla biisin pääjuonteesta eroavalla väliosuudella. nytkin jo toimiva biisi junnailee ehkä muutaman kerran liikaa samoilla melodioilla ja biiteillä ja näiden eri kombinaatioilla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 02780 - Braid_Came_(frenzy)-2004-kirna 19.03.2005

02780 - Braid_Came_(frenzy)-2004-kirna
nerokasta rumpubassoa. kaikkinensa soundit rokkas kympillä, tosin yksi kohta, missä tuo "jazz-urku" jonkinlaisen melodian pätkän tuottaa, sekä siinä keskivaiheen tienoilla oleva happojen transponointi-melodia eivät jostakin syystä istu korvaani. muuten kyllä amen-breikit ja laser-efektit sekä filtterit funkkaavat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - I Hear Voices - Demo 2004 31.03.2005

Force Majeure - I Hear Voices - Demo 2004
Alussa kuulosti, että basso olisi miksattu hieman puuroksi, mutta biisin edetessä huomasin, että sieltähän se kyllä kumpuaa itseasiassa hyvin kitaroiden taustalta esiin, eikä miksausesta näin ollen jää minulla mitään negatiivista sanottavaa. Laulajan ääni yllätti minut täydellisesti, hieno ääni on. Todella hyvin sopii tähän biisin ja tälle tyylisuunnalle tämän laulajan laulanto. Biisissä on todella paljon erilaisia kitarariffiosioita, erityyppisiä rakenteita ja melodioita, biisi muuttuu jatkuvasti säilyttäen kuitenkin jonkin punaisen langan alusta loppuun. Hyvin onnistunt promo tulee olemaan, jos muukin materiaali vastaa laadultaan tätä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moosefrog - Coffee with Cream 19.03.2005

Moosefrog - Coffee with Cream
osuva nimi. kahvi, addiktoivaa ja erittäin nautinnolista mielihyvää tuottava juoma. kahvi kermalla, sama kuin edellinen, mutta kerman pehmentävä vaikutus lisää makunautintoa määrittelemättömän paljon. tässä biisissä koko tausta toimi addiktoivana ja letkeänä kahvihetkenä, ja kitarasoolo toi sen kerman pehmentävän vaikutuksen, joka viimeisteli nautinnon.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Not Forever 19.03.2005

rewind - Not Forever
mukavat c64-melodiat, aivan kuin jokin hyvin nostalginen latausmusa, johon on lisätty varsiin groovaava biitti, sekä muutamia live-instrumentteja. aika turha kommenti, verrata tätä mihinkään c64-latausmusaan, mutta tällainen "aika-kultaa-muistot"-muisto herää esiin jossakin alitajunnassa näiden melodioiden soidessa. transponoinnit biisin loppupuolella vielä lisäävät tätä vahvaa tunnesidettä. kaivanpa kuusnepan hyllynkätköistä todetakseni, ettei se miami vicen grafiikka ehkä ollutkaan niin hyvä, kuin mitä muistelin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - ..makes me horny 27.03.2005

DIRTY CLUB - ..makes me horny
Biisi alkaa ihan reippaasti, miksaukset tuntuu olevan jotakuinkin kohdallaan. Laulajan äänestä on mainittava, hienoa jos hänellä oikeasti on tuollainen ääni laulaessaan, ei se minua häiritse, mutta se häiritsee, kun laulusoundin kustannuksella nuotit eivät aina oikein osu kohdalleen, ja sekös vasta riipaisee, kun laulu menee välillä kohtalaisen paljon nuotin vierestä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele calmination - imaami 19.03.2005

calmination - imaami
happosoundit/melodiat toimivat kyllä erittäin hyvin, varsinkin noiden pehmeiden pädi-melodioiden kanssa. mutta hyvän kokonaisuuden jotenkin vain rikkoi tuo särö-909-snare soundi. se antoi odottaa, että biitti olisi jossakin kohden räjähtänyt kunnon mäiskeeksi, mitä ei kuitenkaan tapahtunut. jotenkin sen särmikäs soundi ei vain sopinut muun soundimaailman kanssa yhteen. jonkinmoinen spektaakkeli-osuus rummuissa olisi antanut hyvän syyn tuolle snarelle olla olemassa. nyt se ikäänkuin vain roikkui tuossa biisin pinnalla ilman mitään kummempaa roolia (paitsi rikkoen pehmeän äänimaailman). ilman tuota hermoja piinaavaa yksityiskohtaa biisin melodiat ja soundit upposivat kyllä alitajuntaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnitone - Dorme a lua no mar 19.03.2005

Somnitone - Dorme a lua no mar
Hemmetin rento biisi. Tuntuu, että kaikki soundit vaan kuuluvat tähän biisiin luontevana osana. Mikään ei tule mistään yllätyksenä, kaikki soundit vain soljuvat sekaan, juuri niin kuin pitääkin. Pehmeät urut, mörisevän epämelodinen basso, torvet, kaikki yhdessä rentouttaa mielen. Meinasin tästä ysin ensiksi roiskaista, mutta tässä puolen välin paikkeilla alkava b-osio torvineen ja urkuineen ja pianoineen vain loi entisestään tätä lumoavaa tunnelmaa paremmaksi, joten korjasin arvosanaksi ehdottomasti kympin. Noniin ihmiset, klikatkaa sankoin joukoin tämän loistavan artistin faniksi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Awake 30.03.2005

Sonicmind - Awake
Soundi oli hieman kuivakka, miksauksessa oli ehkä hieman puutteita (tai nauhouituksen taso on huono) ja tuo mainostettu nauhaton basso ei kyllä erotu tuosta äänten joukosta erityisemmin. Laulajan ääni pääsi erityisen hyvin oikeuksiin tuossa örinän ja puhtaan laulun välimaastossa, kevyesti "säröytynyt" puhdas laulu kuulosti todella hyvältä, siitä äänikohdasta kun vetäisi biisin alusta loppuun asti niin johan syntyisi menevää jälkeä (minun korvaani miellyttämään). Toki jos laulaja haluaa purkaa aggressiotaan ja on uskollinen tyylilleen, jatkakoon hän sillä linjalla, joka häntä itseään eniten miellyttää. Muulla tavalla itse olen valitettavasti varsin jäävi kommentoimaan biisiänne, koska vähemmän death-metallia kuuntelen. Mutta ammattitaito-näkökulmasta biisinne kuulosti mielestäni miksausta ja äänenlaatua lukuunottamatta (rakenteeltaan, melodioiltaan) hyvin toteutetulta. Soittopuoli kuulostaisi olevan kunnossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele F-43 - summer blood 28.03.2005

F-43 - summer blood
Miksaus oli kyllä kohtuuttoman laadutonta. Sai kuulostamaan tunteikkaimmankin soolonpätkän hyvin hengettömältä ja laimealta. Uusi nauhoitus, ja uusi miksaus, biisi saattaisi saada hieman enemmän potkua. Nyt kappale kuulostaa vain yhdeltä tuhannesta treenikämppäjamitussessio-nauhoitukselta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo Experimentals - Napsahdusluuppi 17.08.2004

Tempo Experimentals - Napsahdusluuppi
Kivasti napsuu ja rummut pauhaa. Mietin vaan kun genrenä on Intelligent Dance Music, niin pitää kyllä olla todella Intelligent Individual joka tämän tahdissa tanssahtelee kevyin askelin.. Hyvä että joku muukin (itseni lisäksi) vähän muullakin kuin trancesahalaitaluupilla ottaa kisaan osaa. Tähän mennessä paras loop, jonka olen kisassa kuullut, tässä oli särmää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jenni - Yksin 17.08.2004

Jenni - Yksin
Kyllä vaan, varsin tasokkaasti tuotettu biisi. Soitto ja miksaus on erittäin ammattitaitoista (tai ainakin sen kuuloista). Biisi on radiosoittokelpoista, suomalaisten perusradiokanavien yleiskuuntelijaan vetoavaa iskelmä/hittitavaraa. Vanhempaakin kuuntelijaa hämäävä rokahtava tausta unohtuu, kun laulajan ääni värähtelee suomalaisen iskelmälaulajan äänellä, hyvin paljon tulee mieleen laulajan äänestä Laura Voutilainen+Anna Eriksson+Katri Helena linjan artistit ja heidän äänensä. Sanat ovat hyvin arkiset ja maanläheiset, niistä iso plussa, sopivat laulajan suuhun varsin hyvin. 'Jäsenet: Jenni ja tuotannon pojat' antaa olettaa että projekti on jo vähän pidemmällä kuin useat muut mikseribändit. Tämä biisi kuulostaa jo todella valmiilta raidalta. Biisien teko/tuotantokoneisto tuntuu olevan kunnossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele alumiiniskaba - Drunkskank (luuppiskaba) 17.08.2004

alumiiniskaba - Drunkskank (luuppiskaba)
odottelen lopullista biisiä mielenkiinnolla. tämän hienon luupin perusteella luvassa saattaa olla mitä mielenkiintoisinta materiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gordon Grimes - Moogit-looppiskaba 17.08.2004

Gordon Grimes - Moogit-looppiskaba
asialliset soundit on tässä luupissa. pitää tsekata muut gordon grimes biisit tässä joku kerta kun kerkeää. sen verran vakuutti tämä lyhyt ääninäyte.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - Kreeta 27.03.2005

Masa B - Kreeta
Itse olen aina vääntänyt musiikkia "vakavalla" mielellä, enkä ole koskaan jaksanut ymmärtää "hauskoja" biisejä, joita mm. valitettavasti jope ruonansuut ja kumppanit vääntävät levy/kuukausi-tahdilla. Olen kyllä suuri komedian ystävä, mutta "hassut" biisit eivät vain iske. Tämä biisi menee minulla osastolle "en ymmärrä", olkoonkin, että tämä biisi olisi "vakava"mielinen, mutta minulle tämä biisi ei aukea. Mutta Jope Ruonansuu-esimerkin nojalla suomessa tuntuisi kuitenki markkinoita riittävän "hauskalle" musiikille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - MikiSum 28.03.2005

Masa B - MikiSum
"Koto" taitaa olla instrumentti nimeltään. Siis se jota tässä kovasti koitetaan jollakin halpis-synalla mallintaa. Reggae ei koskaan ole ollut kovinkaan lähellä sydäntäni, varsinkaan jos se yhdistetään pop-musiikkiin anttila-syntikan "reggae"-presetillä. Koskaan en ole myöskään "hassua" musiikkia ymmärtänyt, enkä tästä eteenpäinkäin sitä ymmärrä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - Kinetic 05.08.2004

rewind - Kinetic
Happopörinät on hallussa! Mielettömän groovet nuo happomelodiat ja tuo synaliidi. Mutta minuun ei missään määrin ole koskaan iskenyt paljas 909 snare soundi (mikäli tuo tuossa sitä on, ainakin kuuloostaa siltä). Hieman snapimpi saisi olla ja kevyt overdrive, niin ettei sitä tunnista 909 snareksi. Hieman lyhyeksi jäi biisi, ehkä joku suvanto/b-osio toisi hieman pituutta ja antaisi samalla lisää potkua tuohon päämelodiaan loppuun asti, kun välissä olisi jotain kevyttä vaihtelua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yasahi - Nanocity 01.08.2004

Yasahi - Nanocity
Äänimaailma kokonaisuudessaan ehdottomasti kympin arvoinen:puhdas,kirkas mutta silti pehmeä. Itsekin kovasti mieltyneenä suuriin hallikaikuihin ja pitkiin delayihin pidin varsin paljon varsinkin noista takaisinpäin (reverse) vedetyistä soundeista, jotka vielä loivat hyvin rauhallisen melodian biisille. Biitti oli se elementti, joka toi biisille särmän, hieman rosoiset soundit, välillä hieman filtteröitynä, mutta jatkuvasti biisiä eteenpäin vievä junnaava komppi. Vaivun syvään koomaan kuunnellessani tätä. Pidän soundista. 10.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Super Blackstone Bros - Level 1 14.08.2004

Super Blackstone Bros - Level 1
varsin nerokasta elektroa! tuo bassomelodia, jonka soundi ensinnäkin on erittäin läskin rouhea, ja joka junnaa yhtä ja samaa, ja joka sitten aina välillä kääntyy päälaelleen, luo biisin läpivievän odottavan tunnelman, joka aina purkautuu, kun tuo bassomelodia tuleekin ylhäältä alas, kun se muuten junnaa alhaalta ylös. kokonaisuudessaan soundit ovat korviahivelevän teräviä ja groovaavia. ehkä basariin vielä pieni lisäjytke, niin biisi saisi hieman lisää ryhtiä ja potkua. kaikkinensa, "vokaalit", bassomelodia, synaliidit, tulee mieleen muutamat loistavat sven väthin biisit. odotin biisiltä jotain jonninjoutavaa joviaalia konsolimusaa, mutta tämähän onkin aivan loistavan synkkää elektromättöä! Jatkakaa ihmeessä yhteistyötä, jos tuotosten taso jatkaa tätä linjaa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Evolution Drive - Stay (original version) 05.08.2004

Evolution Drive - Stay (original version)
Alun Miami Vice (Kraftwerk tyylillä)-intron jälkeen alkava laulu suorastaan löi ällikällä,äänimaailma muuttui aivan täysin toiseksi, joka sitten toi mieleen The Policen. Jotenkin tuo intro ei mitenkään liittynyt biisiin, siihen toivoisin hieman hi-fimmät (anteeksi annettaneen 128kbps-enkoodaus) soundit, jotka sointuisivat paremmin biisin muuten hyvin selkeisiin ja kirkkaisiin soundeihin. Ainoastaan basso hieman rikkoi muun biisin muuten toimivaa äänimaailma dominoimalla ehkä hieman liian suurella äänenvoimakkuudella. Bassoa voisi miksata hieman alas. Myös tällainen kevyt Depeche Mode-ote oli havaittavissa, melodioissa ja rumpusoundeissa. Tietynlaista tasapainottelua iloisen ja melankolisen välillä. Melodioiltaan ihan kiinnostava biisi - muutamia lisäinstrumentteja ( jotakin basson ja kitaran lisäksi, ehkä juuri jotain Depeche Mode-tyyppisiä häiriö-syntikka liidejä kevyesti ripoteltuna joukkoon. Taustalla vaimeasti joitakin syntikoita kuuluikin, niitäkin voisi nostaa hieman enemmän pinnalle), rumpuihin jotain pientä kikkailua, miksausta kuntoon, intron liittäminen paremmin biisiin, ehkäpä johonkin väliin tuota samaa kasaripaukuttelua, niin biisistä saisi "ison maailman"-kriteerit täyttävän pop-biisin. Ehkäpä tästä jonkun hyvän tuottajan sormissa vielä leivotaan levyjä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Avarice - A Day To Come 29.07.2004

Avarice - A Day To Come
Ovelan hämyisä biisi. Melodiat ovat surullisia, mutta eivät silti aivan vailla toivoa, joissakin kohti aistii jopa hieman sankarillista pontta. Miksauksessa olisi vielä parantamisen varaa. Heti alusta asti pisti korvaan tuo konemaisen tarkasti (Reasonilla tehtyä rumpua?) iskevä haitsu, joka tuntuu olevan kovin pinnassa.Vaimeana taustalla jossakin soi basso, mutta alun melodian jälkeen siitä jää jäljelle vain muisto. Kitarat jäävät myöskin suvantovaiheissa hieman rumpujen varjoon, mutta taas vastaavasti kitaroiden iskiessä kovalla säröllä jää kaikki muu kitaroiden peittoon. Osan biisin tunkkaisesta soundista pistänen alhaisen enkoodaus (128kpbs) -tason piikkiin, mutta se ei silti poista näitä soittimien välisiä tasoeroja äänenvoimakkuudessa. Se välikohta missä rummut muuttuvat ja kitarat demppaavat , ja johon biisi myöskin loppuu, kuulostaa joka suhteessa toimivan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projektori - Hi-tech 28.07.2004

Projektori - Hi-tech
Kylläpäs lähti funkisti käyntiin! Päheä bassosoundi, joka kyllä alkaa jossakin vaiheessa hieman puuduttamaan, pientä vaihtelua siinä on biisin edetessä, mutta pieni tauko bassosta tekisi terää. Monenlaista samplea ja vokoderia kuulostaa olevan, mutta tuntuvat välillä vähän jäävän päällä möyrivän basson taakse. Monotoninen biitti yhdistettynä tuohon biisin läpivievään bassomelodiaan alkaa hieman loppuvaiheessa toistamaan itseään, vaikka biisillä ei pituutta paljo olekkaan. pieni vaihtelu rummuissa ja basso pois hetkeksi niin biisi saisi paljon uutta pontta ja säilyisi loppuun asti mielenkiintoisena. 7 meinasi tulla, mutta sen verran läskit soundit kumminkin ja muutama ihan hieno sample, että pitään nostaa arvosanaa 8:n. -- Jos olisi välikohta, jossa ei ole tuota bassoa, arvosana lähenisi jo 9:ä, ja sitten vielä biittiin jotain kikkaa, niin oltaisiin jo lähellä 9+:aa..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ES:n vanhat - When I Hold the Light 20.08.2004

ES:n vanhat - When I Hold the Light
Hieno melodia. Hieno lauluääni. Soundit? Pianosoundi on jotenkin epämiellytävän lo-fi, tuossa kun se alussa alkaa yksinään soimaan laulun kera. Soundi kyllä sitten soljuu tuolla taustalla ja jää muun tavaran taakse,ettei siihen enää kiinnitä huomiota biisin edetessä. Rumpusoundi on aivan järkyttävä, nuo kaiut tuossa virvelissä ja tomarifillit, pahinta kasarin antia tallennettu tähän biisiin. Biisin nostattavan tunteen pystyisi hyödyntämään paremmin hieman jykevämmillä soundeilla, kuin millä se nyt oli toteutettu, tässä oli ehkä liikaa tyydytty käyttämään pelkästään noita kolmea elementtiä: laulua,pianoa stringeineen, sekä tuota kasariibiittiä yksinään. Joitakin muita tehokeinoja olisi voinut biisissä olla, jonkinlainen kliimaksi. Muhkeammat bassomelodiat taustalla ehkäpä. Tuo lopussa alkava särökitara vain entisestään vie biisin soundin lähemmäs 80-lukua. Niille jotka pitävät tuon aikakauden "loistavasta" soundista, se ehkä uppoaa. Jotenkin tästä jäi nyt se lopullinen niitti arkkuun lyömättä. Laulu ei missään vaiheessa irronnut ilottelemaan sooloaan, vaan taapersi tuossa omassa melodiassaan sen kummemmin venyttelemättä ja nousematta ylemmäs.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acrobite - Feeble (Dust Vocal Chillout Mix) 08.08.2006

Acrobite - Feeble (Dust Vocal Chillout Mix)
Alun kitarasoundi on sama kuin edellisessä kuuntelemassani biisissä, Carol. Ei oikein miellytä minua tuo soundi, ei sitten millään. Mikrosekuntien tarkka liveinstrumentin toistaminen ei vain kuullosta luonnoliselta. Soundeissa jäädään muutenkin hieman liikaa ehkä perussoundibankkeihin jumiin, biisistä ei oikein jää kaihoisan tunnelman lisäksi mitään muuta erityistä mieleen. Laulu/tausta kuulostaa joissakin kohdin hieman epävireiseltä. Tausta jää laulun varjoon, ei miksauksen takia, vaan koska se kuulostaa hyvän laulun taustalla liian preset-soundimäiseltä nopeasti tuotetulta pop-taustalta. Biisi nojaa hieman liikaa laulun varassa. [kommentti offtopic] Kuuntelin tuossa Beth Gibbonsin soololevyä, kun ajettelin hänen olevan mitä parahin laulaja, mitä hän onkin. Pettymyksekseni kuitenkin huomasin, että suurin osa hänen tehostaan tulee Portisheadin loistavan yksinkertaisista ja melankolisista taustoista yhdistettynä hänen omaperäiseen laulu/tulkintatyyliin. Soololevyn biisit olivat todella huonoja [/kommentti offtopic] Edelliseen offtopicciin viitaten: Laululle toivoisin tueksi jonkinlaista muuta soundimaailmaa, kuin tämä biisi tarjosi. Kaihoisaa tunnelmaa biisi kylläkin onnistui melodioillaan luomaan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Escapist - Naked 03.08.2004

Escapist - Naked
Ensinnäkin,poppia tämä on, ei rokkia. Soundit ja miksaus toimii. Biisi alkaa mieleenpainuvalla kitaramelodialla, sekä tähän yhtyvällä laulumelodialla. Laulajan ääni ei vain jollakin tavalla kanna. Aivan kuin siitä puuttuisi vielä se viimeinen hengenveto, tiedä sitten, ehkäpä se on laulajan tyyli. Melodioissa ei oikeastaan tapahdu sitten alun jälkeen mitään kummallista. Välissä joitakin lyhyitä b-osioita. Kertosäe kumminkin erottuu selkeästi, muttei sekään erityisesti pompi silmille. Biisistä tulee mieleeni forum-keskustelu bändistä nimeltä maroon 5, ja siitä onko sekin vain yhden hittibiisin bändi. Tässä on jotakin sitä samaa, voisin kuvitella, että juuri tämä biisi menestyy radiosoitossa varsin hyvin, sen verran radiosoittokelpoista, mille tahansa radiokanavalle. Mutta jollakin tavalla tässä biisissä on sitten kaikki sanottu ja kuultu tästä bändistä. Tämä on tietysti täyttä spekulointia koska muita teidän biisejä en ole kuullut. Tällainen mielijohde vain syntyi. Joku tässä nyt jäi rassaamaan, liekö se tuo mielestäni hengettömön kuuloinen lauluääni vai mikä, mutta koko biisissä on sellainen apea tunnelma, vaikka melodiat eivät erikoisemmin kovin melankolisia olekaan. No mutta, varsin ammattitaitoisesti on kokonaisuudessaan biisi tehty. En ihmettelisi vaikka biisi päätyisi Greatest Bits -levylle, kuitenkin siinä haetaan jossakin määrin massaan uppoavaa ja myyvää materiaalia. Vielä viimeinen tiivistetty oma näkemykseni biisistä : Radiossa taustalla soivaa (tusina)poppia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele calmination - extra chilled rmx 10.07.2004

calmination - extra chilled rmx
äärimmäisen miellytävät synat,rummut sekä bassot. tulee mieleeni kid locon loistava levy sarjasta "LateNightTales", joka sisältää juuri tällaista erittäin chilliä groovea. muutamalla soundilla saatu aikaan erittäin toimiva kokonaisuus, kiitos hienon synamelodia sekä rumpujen, joiden soundi ensimmäisten sekuntien aikana hieman epäilytti, mutta niiden jatkuva vaihtelu erilaisine breikkeineen piti ne elävinä. tässäkin loppu jättää hieman kylmäksi, selkeästi olisin halunnut kuulla jonkun sortin synailun tuohon loppuun, tyyliin organilla soitetut funkbiisit, rumpujen ja urkujen loppuhuipennus, mutta joka tapauksessa, näinkin erinomainen raita. (olisi ne urut silti voineet biisin loppuun asti kantaa..)
10

Sivu: 1 2