Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 217 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Voluntary Enslavement 04.10.2008

SpeaK - Voluntary Enslavement
no niin. voi vittu. tämäkin on niin uljaasti masteroitu, että ei taas inspaa vähääkään palata oman puuromössösoundin pariin. just kun olin aikeissa viettää yön erään remixin parissa, niin veit sitten senkin ilon. no, tuleepahan nukuttua "normaalit" yöunet. oot kone ja sun pitäs esiintyä jo aivan muissa medioissa ja formaateissa..................damn. bassdrive.com, jungletrain.net jne jne, ne äijäthän soittais näitä tippa silimässä. ja mitäs, good looking records julkaisis tämmöstä ihan kevyesti. et millään viittis :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Revelation of Self 04.10.2008

SpeaK - Revelation of Self
Erittäin miellyttävä mixdown! Kaikki elementit puskee pintaan just eikä melekein sopivasti. Atmosfäärisen junkan aakkoset hallussa, ja mukavan omaleimainen soundi. Viime päivät oon kuunnellu Platinum Breakz vol. ykköstä ja Omni Trion Byte Size Life pitkäsoittoa, ja kyllä jätkä voi ihan huoletta paukutella henkseleitä. Yks asia mitä en vaan jaksa tajuta, on, että millä helvetillä saat puskettua näin full on-maseteroinnin, ei taho millään uskoo että näin freesiä ja samaan aikaan pumppaavaa jälkeä sais kotikonsteilla aikaan. Ihan huikea on kyllä koko raita kaikessa syksyisessä kauneudessaan. Jätkän tuotokset täytyy saattaa yksitellen mp3-soittimeen ja hypätä pyörän selkään - näiden parissa on hyvä maalailla maisemia ja suunnitella omaakin tuotantoa siinä sivussa. very true, mikserin parasta atmojunkkaa atm <3 ja siis, kai jätkä alkaa jo pian julkaisemaan näitä ihan savikiekolla, myönnä jo.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mental Flux - Astral Planes 16.07.2008

Mental Flux - Astral Planes
Hihat-hässäkät oli kivasti miksattu ja sihisi siis oikein makiasti. Melodisesti aika paljon itseään toistava, mutta kivasti löytyi vaihtelua instrumenttien suhteen. Idolit ja vaikutteet puskee pintaan, mutta ei liikaa. Kohtalaisen omaperäinen psyykkaus, vaikka innostus genreä kohtaan laantuikin jo muutama vuosi sitten. Juno Reactor jaksaa aina säväyttää, ja jos vähänkin sinne päin menee niin kyllä nappaa. Kasi!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Mindless Thoughts 27.04.2008

SpeaK - Mindless Thoughts
kerrassaan uljas. rohkeaa ja avointa kolistelua. ez to like, mmm!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tommy Olpran - Cyclical 12.03.2008

Tommy Olpran - Cyclical
Eilen jo piti jättää tälle biisille pientä kommenttia, mutta selain intoutui jumittelemaan rankemman kerran. Meitsi tykkäilee ihan älyttömästi tosta melodiasta ja näteistä arpeggiolinjoista. Iski heti kauhiat himot tehä oma näkemys biisistä. (?) Rumpuohjelmointi ja samplevalinnat ovat aika lailla Makoto-henkiset, hyvässä mielessä. Hi-hat tuntuisi tikkaavaan vähän turhan lujaa, kysymys on tosin makuasiasta. Basari on aika kiva tuommonen matala tumpsahdus. Snareen oisin toivonut enemmän vaihtelua, tuntuu, että rumpubiitit on otettu tietyllä tavalla varman päälle. Siitä kiitoksena on kuitenkin varsin ehjä kokonaisuus rakenteellisesti, eikä meikäläisen tekeleille ominaista häröilyä ilmene. Sävellyksenä erittäin miellyttävä teos. Jos tosiaan sallisit (sallisitte?) biisin melodian + arpeggiosetitysten lähettämistä jälleenkäytettävässä formaatissa, niin olisin enemmän kuin kiinnostunut kajomaan tähän biisiin likaisilla käsilläni.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - National Security 28.10.2007

rewind - National Security
kova draivi päällä! Tulee epäilemättä vähän Mortal Kombat-mielleyhtymät.. soundit ja varsin looginen rakenne tuovat mieleen hersyvän hassun anttilan ale-osastolta ostetun "Rave City 2"-tuplalevykokoelman vuodelta 1997. Eli kaikesta reippaasta etenemisestä huolimatta maistuu tasan 10 vuotta vanhalle - josta minä kuitenkin PIDÄN kovasti :) Paljon ysärin puolivälin israeli trance-viboja, kylmää värettä aiheuttavia puhesampleja ja taattu tamppaustahti. Vähän jäi ehkä lyhyenlännäksi, olisin kovasti odottanut vielä yhtä nostattelua ennen pirullista loppukohtausta - tämmöisestä poljennosta kun niin kovin harvoin tällasia radio editin mittaisia rykäyksiä on :) Miksaus on kunnossa, soundivalinnat jotenkin tosiaan aataminaikuisia, mutta varmasti tietoista toimintaa tämäkin, clap soi paikka paikoin, varsinkin alussa ehkä turhan lujaa. Happolinjat toimivat kellontarkasti ilman sen suurempia yllätyksiä. Kolmannen kuuntelukerran jälkeen hylkään anttilan alelaarin rave city-yhtymät ja pistän tämän ihan selkeästi enemmän "10 years of israeli trance"-kokoelman lokerikkoon. Ei tämä mitään referointia ko. ajan tamppauksesta ole, vaan ihan persoonallista pursketta. Tällaista soisi kuulevan herralta enemmänkin. Ja ajanmukaisempaa soundia en edes halua, tässä oli hienoa heittää 15 minuutiksi aikakoneella vanhoihin hyviin aikoihin ;) 85/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Jackal 25.11.2007

Pacelift - Jackal
ja kuikeasti tarkoitti tietynkin että "huikeasti", mut senhän varmaan arvasit jo. ja kaiken kaikkiaan näyttää näin oikoluettuna todellakin olevan KAIKEN KAIKKIAAN. mut soundit kohillaan ja miksaus perinteistä top notch-pacelift-tasoa, joten ei oo vaikeeta heittää ysiä kehiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Jackal 25.11.2007

Pacelift - Jackal
kohtalaisen hätäistä breikbiittiä, mutta ei ollenkaan huonova. toi bassline tuo mieleen erään 1997-big beat-kokoelman biisin, oisko ollu..hmm..en lähe arvailemaan, mut kaiken kaikkiaan aika ninetyseve-style bigbeat-bassline, jota kuuntelee enemmän ku mielellään. Noi kitarat on vähän kynyn kuuloset, mut hammondit sun muut rulettaa taas senkin edestä. Kaiken kaikkiaan rytmi on jotenkin way too high tempo, tulee liiaksi mieleen sellaset halpis-tv-sarjat.. huoletta oisin voinu pudotella tempoa tonne 125-135-maastoon, ja tässä ois ollu ihan erilainen tatsi. nyt ei pygee ees oikeen tanssimaan, vaan joutuu tällee hätäsesti tärräilemään et "jee jee, ihan kurgoo, mut ei pysty 0.8 promilles jammailemaan". Iisisti lunkimpana toivoisin kuulevani tästä sellasen big beat-editin, nimittäin bassolinjassa ja urkupaahdoissa on kuikeasti potentiaalia! makea meno! (kommentti annettu viiden oluen jälkeen, ja se varmaa näkyy)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Blue Mist Jungle 13.01.2008

SpeaK - Blue Mist Jungle
Erittäin nätti intro, ravistelee juuri sopivasti näin sunnuntai-aamupäivän unihiekat silmistä kohti pyhän hiimailua. Erityisesti alun harvat rumpuiskut sykähdyttävät - tulee sellainen passeli ravistelu siihen, että nyt ei oo tarkoitus kuitenkaan jäädä paikalleen chillailemaan. Bassokuvio on mukavan uninen ja rento - tähän tulisi itselläkin pyrkiä, eikä turhan tarkasti melodiaa toistelevaan linjaan. Kauko-itämainen lead sopii mainiosti biisiin Rumpusoundit ovat mukavan raikkaita, ei tippaakaan liian tunkkaisia. Minun makuuni ehkä aavistuksen turhan "märkiä" ja kaikuisia iskuja, mutta tämä on puhtaasti makustelukysymys - kuten todettu, sävellyksen tematiikkaan sopii kuitenki tällainen tietynlainen puhtaus ja samplejen hienoinen "etäisyys". Kaikesta paistaa läpi jonkinlainen musiikin teorian ja ainakin joidenkin soitininstrumenttien hallinta IRL, joten kaikki on jotenkin loogisesti paketissa oikeanlaista rakennetta ja säveltapailua myöten. Kaunis biisi, jota voi lämpimästi suositella myös sellaisille heeboille, jotka eivät genrestä ole paljoa perillä - avaa varmasti suoraselkäisyydessä ja kaikessa chilleydessään hyvin genren monimuotoisuutta ja avaruutta. Instant and easy appreciation without any ass licking :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Noblefun - Kempton\'s Summer 1.0 16.08.2007

Noblefun - Kempton\'s Summer 1.0
haa, vallan maistuvaa happojatsia! joku ihmeen kiehtova svenguhän tässä on. ja eittämättä tulee mieleen aamuöinen hortoilu jaakontorilla puolilitraisen pontikkapullon metsästyksen parissa! erittäin positiivisia fiiliksiä herättävä biisi, joka rakentuu loppua kohti oikeaan ketkutellun kakofoniaan! instrumentit kuulostaa paikka paikoin vähän turhan midimäisiltä, mutta ei anneta sen painaa, sillä eihän tämän ole toki tarkoituskaan mitään samplehässäkkää olla. äijän sävellystaidot korostuvat tässä arvoon arvaamattomaan - melkoinen melodiakeisari! voisinpa kuvitella tällaista livesoitossa vaikkapa Tai Shanin säestämänä ;) jotenkin tästä jäi Jakola mieleen :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Terveisin Tero - Pikkuprinsessat 03.08.2007

Terveisin Tero - Pikkuprinsessat
hmm.. jotenkin lapselliset sanat, tai siis, hmh, lauletaan vähän semmosesta itsestään selvästä aiheesta, kuvakkeita ja habbo hotelleita, vähän semmonen liiallinen nuorison kosiskelun maku. mie yleensä kiinnitän enemmän huomiota rytmiin ja melodioihin, ja siksi voin olla aika jäävi kommentoimaan lyriikoita, mutta mun päähän tämmönen täysin turhanpäiväinen lällyttely ei kolahda. Taas kerran, kaupallisena tuotantonahan tämä on varmasti tarkoitettu tehtävän, eli siinä mielessä jääköön nillitykseni arvoon arvaamattomaan. Sovitus ja monipuolinen, orgaanisen kuuloinen soitanta sopii hommaan ja tuo mieleen takavuosien kovimmassa liekissään olleet Tulenkantajat, tietysti biisin teemaa lukuunottamatta =) -introssa ja osin muuallakin ride-cymbaali hakkasi vähän turhan kovalla ja sattui korvaan, mutta muilta osin biitit oli hiottu kuosiin ja kuulosti kyllin pätevältä toimiakseen mikserin ulkopuolellakin, livenä jne. Kaiken kaikkiaan jos oisin saanu tämän tyhjänpäiväisen teeman vaihdettua vaikka kunnon angstiin tai 1000x leppoisampaan huulenheittelyyn niin olisin ollut aikas myyty. nyt meni 10 vuotta ikäistäni liian nuoreen osastoon . Tietoisesta kuluttajahakuisuudesta suhteessa mikseri.netin käyttäjien ikä- ja sukupuolijakaumaan tästä lohkeaa siis lisäpisteitä. Henk.kohtasella tasolla kokonaisuus liikkuu vahvan seiskan tasolla, mutta em. kaupallisista opeista herahtaa kahdeksikon puolelle. kiitos.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - Experimental Jungle 11.07.2007

Tempo - Experimental Jungle
ai jai, aina makia törmätä träkkerimatskuun - junkkaträkkerimatskuun varsinkin! mukavan chilli meininki, kompit ei puske yhtään liikaa niskaan eikä painosta vähääkään hikoilemaan, vaan fiilistelemään. tähän vois heleposti kuvitella sen fatboy slimin musavideon äijän, mikäs tunnettu näyttelijä se olikaan, joka tanssi ja lenteli pitkin seiniä, nii jatkamaan sen biisin perään tätä jalat ristissä letkusti venkoillen :D mutta ei vittu, kyllähän tässä on ideata yheksän vuoden takaiseksi junkkaralliksi, reilustikin - vois olla julkaistu ihan hyvin metalheadzin chillimmästä päästä. tietty taas komppiloopit ja samplet rhodeseineen päivineen on aika simppeliä kauraa ja tuhannen käytetyn kuulosia, niinku meikäläiseläkin tuohon aikaan träkkerissä käyttämäni samplet, mutta kyllä tämä tärähtelee ja pärähtelee. hieno veisu ja aika kultaa aina muistot. ja mie tiiän, että jätkäkin tietää, että mukavia muistojahan tämmösistä iän ikuisista rallatuksista tuoksahtaa aina silloin tällöin nokkaan. juurikin sen takia näitä ei pidä mikseristä poistaa - varsinkin jos pelkää kovalevynsä laukeavan :) lisää vaan vanhaa tänne jos jostahin löydät :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele kemikal - 03 AM 06.07.2007

kemikal - 03 AM
hooo...muistan vierailleeni sun elica-projektin sivuilla joskus pari vuotta sitten, ja oon kai onnistunut sivuuttamaan silloin tän kemikal-matskun. noh, parempi oli löytää tämä myöhään kuin ei milloinkaan. Hyvää soundia tämä 03AM, tykkäsin kovasti. padit on kivat ja semmosta lämpösen haikeeta harmoniaa löytyy kivasti. yö/citytunnelmaa on kovasti ja rakennekin on vastoin Salovaaran Jaakon sanomisia mielestäni varsin oikeaoppinen dnb-genreä ajatellen - itsellä kun on aina tuo rakennepolitiikka tupannut ankarasti kusemaan. noh, siis tilanne on plus miinus nolla, siis rakenteen suhteen, sillä kuulostaa vähän jo valmiiksi puretulta kuviolta, mutta toisaalta taas uskottavan kuuloista. Vokaalit ovat ihan näpsäkät ja melodiat muistuttavat Large Amount Of Soulin eli LAOSin poikien erästä tuoretta hittiä, mikä sen nimi nyt olikaan..o kuitenkin, tämä mielleyhtymä tuo biisille plussaa. Puoliväkin paikkeilla meininki meinaa lipsahtaa liiaksi juuston puolelle, eikä termi "kiksujunkka" ole enää kovinkaan kaukana.. eli asteittainen John B-mäisyys tahtoo puskea läpi, ja toisaalta siihen Robert Miles-pianot päälle niin omaperäisyys tahtoo olla välissä vähän hakusessa. Mutta kuten sanottu, esikuvat, opit ja kikat on kyllä hyvin hallussa. Jos musikaalinen osaaminen ja hienosti rakennetut säveltanssit on jätkällä hienosti hallussa, niin sitten taas rumpuohjelmointi on vähän turhan kuivaa meikäläisen makuun. Rumpusoundit tuo kovasti mieleen Makoton, siis pahalla siinä mielessä, että vaikka herralla onkin aivan loistavia biisejä, niin rumpuiskut tahtoo olla biisistä toiseen samat kuivakat "tavallisen rumpusetin perusäänet" lähes täysin efektoimattomina, ja meno kuulostaa siksi paikoittain hämmentävän katkeilevan amatöörimäiseltä. niin kuin esimerkiksi hihat-kuvio, joka on kiva, mutta jotenkin niin kuiva, että se alkaa lopussa hiostamaan vähän liikaa. Ja basari snare-hässäkkä tossa perusbiitissä on kanssa ihan toimiva, mutta jotenkin niin kovin..niin no joo - meinasin sanoa yksinkertainen, mutta tässä monta kertaa putkeen kuunnellessa simppeli vaikuttaakin ihan toimivalta......... ?!?!?! jotenki vaan niin paskat rummut mutta ne toimii silti. wtf?! Rakenne kantaa kivasti ja voisin kuvitella tämän varsin hyvin jollekin junkkasoittolistalleni pyörimään tehosoittoon. Näin kolmatta kertaa kuunnellessa ja samalla kirjoittaessa toi "makotomaisuus" ei enää ees häiritse kovin paljoa. Joka tapauksessa ja vähemmällä turhan lätinällä sanottuna, kyllä se on kuule niin, että sävellys on oikein hyvä, oot mukavan musikaalinen ja minun makuuni passelisti haikean melankolisia ja haaveikkaita messuja väsäävä kaveri, ja sulla on vielä tämän viisun perusteella ainakin paljon hyvää annettavaa rumpubasson ja sielukkaan viidakkomusiikin saralla, joten keep it real! pakkohan tätä on fanittaa ja tutustua noihin toisiinkin biiseihin. kiitos ja kumarrus vaan herralle ja kyllä tästä melekeen ysi irtoaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele aluminiumblade - benzin power 11.07.2007

aluminiumblade - benzin power
kyllähän tässä vahavasti diesel power tuoksahtaa nenään, mutta kuten itse tossa sanot, niin tämä paukkaa hyvin ja voin kuvitella että luukutus/ohjelmointisessiot ovat varmasti olleet hervottomoan hedelmälliset :) jätkä oli kyllä löytäny kaikki makoisat kimeät vinkunat joita herra howlett:kin tykkää vääntää ja kääntää mutta niin, kaasujalkaa raskauttavaa meininkiä ja hyvin miksattua ryskettä. apinnoinnista huolimatta ihanata <3
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVMS - Interferenssi 11.01.2007

KVMS - Interferenssi
Hyvää meininkiä. Alun introilu vie fiiliksillään tuonne 1993-1995 mallin trancen maastoon, ja se luo kylmää värettä selkäytimeen. Tarkoitan tällä sitä, että fiilis on simppeliä ja suoraviivaista - ja ennenkaikkea tanssittavaa hytkyilyä. Ei mitään inholiiskattua tämän päivän kompressorijötinää. Shakerit ja haihatsut rytkyttelevät mukavan kuivasti, ja basarikin on varsin orgaanisen kuuloinen. Pädit ja melodia on aika keskinkertaista kauraa, tällaista Orbitaliin herkästi rinnastettavaa maalailua - mutta ei siis missään nimessä negatiivisessa mielessä, ehei. Orbitalhan se on just kova duo mihin verrata. Rytmi hjuva, rakenne pelittää, melodiat perinteistä mutta varsin miellyttävää, rummut kivasti n. 15 vuoden takaiseen trancettelutyyliin kuivat, ja ja..mitäs tässä. Kova biisi, jonka olisin jostain kumman syystä toivonut olevan vaikka muutaman minuutin pidempi. Jotain arpeggiopiipatusta tuplanopeudella melodiaan nähden olisin voinut toivoa, esim. tuosta neljästä minuutista eteenpäin, se ois voinut kantaa tätä biisiä ja In-aluista tarinaa vielä yhden kerroksen verran kattohuoneistoa kohti - josta ois ollu sitte hyvä fiilistellä ilmastomuutoksen aiheuttamaa korkeapainetta pikkupakkasessa. Vanha kunnon trance ja se helvetin Orbital tästä jäi nyt kyllä niin makiasti suupieliin pyörimään että Halcyon on+on taitaa lähteä tästä seuraavana soittolistalle. +++
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele PJ Burnhill - What's Wrong With The World 22.08.2006

PJ Burnhill - What's Wrong With The World
no hienot ja hyvin miksatut soundit. tykkäsin noista synapoppihommista tossa alussa. vokaalit pelitti myös pirun hyvin. ainoa mikä jäi kaivamaan otsalohkoa oli se, että odotin todella tuossa 1:11 kohdassa sellaista _pärskäystä_ tai _PURSKAHDUSTA_ tai semmosta ketsuppipulloefektiä, että lähtis oikein kunnolla! vokaalit ja rakentelu tohon ensimmäiseen "kertsiin" lähti nääs sen verran hienosti, että jotain olisi voinut astua isommalla kädellä kuvioihin.. nyt jäi sellainen nuivahko kertsintapainen käteen, jota itse asiassa pyöritelläänkin enemmän ja vähemmän koko loppubiisin ajan. niinpä tässä loppua kohden veisu alkaa käydä vähän tylsähköksi. hienoa ideaa ja loisteliaita breikkejä, ja kuten jo sanottu, timmit ja ajan tasalla olevat, freshit soundit oot valinnut, mutta tää kertsi jonka ympärillä sen reilun minuutin jälkeen pyöritään koko loppubiisin ajan, ei säväytä kylliksi. neljän minuutin kohdalla alkoi jo hieman puuduttaa, mutta onneksi sitte tulee noi hyvät padit, jotka maalaa biisiä just sen verran, että jaksan veivata tämän loppuun asti. oot käyttäny varmasti paljon aikaa soundimaailman hiomiseen ja efektikikkailuun. rakennettakin oot takuulla pohtinut kovasti, mutta jotenkin se jäi aivan liian tavanomaiseksi. kertosäe ei myöskään räjähtänyt kylliksi, joten tässä on sellaista pitkäsoiton seiskabiisin makua. toimii, muttei kuitenkaan pärise. niukka kasi ja se nasahtaa tuoreista äänivalinnoista ja pitkäjänteisestä miksauksen hiomisesta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - The Days Are Fading Away 07.07.2007

elica - The Days Are Fading Away
uljasta rytmittelyä. tykkään reilusti näistä pädeistä ja stringeistä taas kerran. ja noi pyöreän pehmeät xylofpnintapaiset. läppärin kaiuttimet ei kerro tietsti koko totuutta miksausjäljestä, mutta siitä en jaksa edes välittää, sävellys ja sovitus kiinnostaa eniten, ja sillon ku homma toimii näinkin hyvin, niin jos ja kun joku innostuisi tällaista ihan levylle asti puskemaan, niin siinä vaiheessa hardiskompuramiehet tuuttaisivat varmasti taajuudet kuosiin - vaikka itse tykkään aidon rehellisestä ja vain sopivasti käsitellystä soundista...varsinkin tällaisessa taikamattoleijailussa. En tiedä. Jäbän kanssa olisi tosi nastaa perustaa vaikka yhteinen projekti. jotenkin nämä rallit sopii vaan biisi biisiltä paremmin myös meikäläisen ajatusmaailmaan. Cool. Täys kymppihän tämä genressään on. Ääsrimmäisen rehellistä chillipaahtopaistia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kolitune - Tobler one (rediteaded eli finish)ed 08.10.2007

Kolitune - Tobler one (rediteaded eli finish)ed
ihan helevetin moniulotteinen raita. pisti pään nykimään äärimmäisen kierosti. rytmi on jokseenkin valloittava, ja uutta tavaraa kasautuu pikkuhiljaa hienoksi, kirjavaksi ryijyksi. Lopussa tulevat soolorevittelyt ja pienet kiinalaiset hihkumassa taustalla niin ai että, tässähän ois ideaa viikon biisiksi, vaikka kahdenkin viikon! kyllä mie taidan latailla tämän ihan mp3-soittimeen asti ja Kolitune tulee kyllä viimeistään nyt suuren suuren suurennuslasin alle! se on kymppi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele kemikal - Far Away 06.07.2007

kemikal - Far Away
Noho niiin! tässäpä sulla on sitten taas 03 AM:n vastapainoksi vähän kivemmat rumpuhärdellit! meiki tykkää! sopivasti sihinää, sähinää ja minun mieleeni vähän empupäorgaanisempaa basari ja snarea, vähän enemmän rumpukerroksia siis ja se on musta tosi jees.. ja toi fill-in, ennen ku biitti tulee kuvioihin, ai että. ja voi että mukavata pädien käyttöä ja on kaikkea mahollista kivan toiveikasta instrumenttia..panflute on ehkä hiukkasen liian oldskool, mutta toimii tässä. joikumieskin messissä, mahtavaa, tätä on pakko digauttaa! jotenkin äijä on hirveän samanhenkinen noiden melodioiden ja taivaanrannan maalaamisten suhteen, että oikein hymy nousee korville. Sulla on toi rakenne ja ilmeisesti musiikin teoria jollain tapaa hienommin hanskassa, sen huomaa jotenkin sävellyksestä ja sovituksesta. ite oon jonkin verran enemmän biittipuolen nikkareita, niin tahtoo tämmöset kunnolla uljaat melodiat jäädä osaamisesta kiinni. Kaiken kaikkiaan kaunis biisi kaikessa atmosfääriydessään, ja genressään toimii ihan napakympisti. Tykkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Sunday 10 PM 19.09.2005

Pacelift - Sunday 10 PM
Hienoa tunnelmaa. Biisi lähti liikkeelle raskaalla vyörytystaktiikalla, juuri niin kuin kunnon melodisen runpubassoraidan kuuluu lähteäkin - turhia nöyristelemättä ja silleen uljaasti. Rytmi on miellyttävä ja rumpusoundivalinnat ovat osuneet kyllä yhtä klikkiä lukuunottamatta kohdalleen.. toi milkcowbellin tapainen, ikään kuin sekvensseriohjelman "tick"-soundi alkaa jossain vaiheessa rasittamaan korvaa turhan voimakkaana elementtinä.. "click-clock,click-clock".. toisaalta tuo on yksi persoonallisuutta tekevä elementti, jonka avulla tämä biisi erottuu niistä tuhansista muista, ja sehän on sitten taas tavallaan positiivinen asia.. mutta kaikki kaikessa, tuo midi klikintapainen olisi voinut kilkata hippasen hiljemmällä volyymilla ;P instrumenttivalinnat hipoivat herkkääkin herkempää sävelkorvaani ja melodia maalasi mietteideni verkkokalvolle monen moista. paceliftille (ja ehkä vähän kvms:llekin) ominaiset orchestra hitit raikaa ja sehän piristää aina kummasti, tuo sen funkimman grooven tahtiin kuin tahtiin. hmm.. tosta loopista mä en oikein jaksa innostua..ähh, en muista nyt samplen nimeä, mutta siis tämä squarepusherin varmastikin käytetyin sample jossa on toi huudahdus.. se alkaa olemaan vähän turn off meikäläiselle, joten siitä pikkasen miinusta ton klikin ohella.. :P mutta mutta, kaiken kaikkiaan tässä ovat nämä perinteiset elementit kauniisti kohdallaan eikä amatöörimäisille genrepuristisille virheille ole annettu sijaa - toisaalta se syö aavistuksen persoonallisen soundin viimeisestä sipauksesta.. mutta ei tästä negatiivista kokemusta saa kuitenkaan tekemälläkään. =) Tästä mä olen aina melodisessa rumpubassossa arvostanutkin.. rytmi rullaa ja tahdinlyöjä miltei hätäilee ja kosketinsoittaja hidastelee hartaasti edeten..ah. Hyvä biisi, tunnelmat osuvat kohdalleen ja sointi on kaikin puolin uljasta ja tyylilleen uskottavaa. klikkikellon ja kliseisen rumpuloopin käytöstä heitetään pari miinusta kehiin ja tämmöinen vahvan kahdeksikon mallinen kokemushan tämä on. pure.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ream - Kaream 21.08.2005

Ream - Kaream
psy-house. erittäin mielenkiintoista ja soljuvasti eteenpäin lutkuttelevaa poljentoa. kyllähän minä tämmöstä tuen. osaispa enemmänkin kannustaa mutta kun ei tähän aikaan viikosta siihen verbaaliseen luistavuuteen nyt taivu. pieni tyhjyys pääkopassani ja eiliset kaljat mahassani tyydyn vain siis toteamaan, että eipä olisi paskempi laji lainkaan tehdä roppakaupalla lisää tällaista rokkressiivisempää funtsailu-jammailu-tsippailu-biittiä. meikä ku on aina tuosta sufflemmasta biitistä ja pikku takapotkukolkkeista tykännytkin ja poika on riptellu tuonne rytmiinkin sinne tänne semmosta kivaa kilkettä. joo joo, kuule tässä on ideaa. poika on toiselta aivolohkoltaan kuitenkin niin spektrisen spugedeelinen että et sie näistä tripahtavista melodioista mihinkään pääse, niinku ei kissa tai koira karvoistaankaan, mutta se on erityisen miellyttävää huomata, että biitit ja rytmien variointi yleensä on kehittynyt huomattavasti eteenpäin. ja teknisestihän tämä on puhurasta ku estherin perse! me likes a lot. kesti itse asiassa pari viikkoa ennen kuin pääsin avaamaan sanaisan arkkuni..onhan tätä nääs tullut kuunneltua..sopivat sanat ovat vain olleet hakusessa. mmh. teeppä nyt lisää kuhan intiltäsi jouat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - San Diego (original promo) 27.05.2005

C-4 - San Diego (original promo)
jeps. tämä on Arto Aaltosen Hiekkamyrsky. Tullee olemaan kova hitti. Toivottavasti itse säveltäjä/sovittaja ei intoudu sitten niiden kravattiheppujen kanssa ymppäilemään tähän mitään naisvokaalihötöntöttökikkailuja - niitä emme tähän kaipaa. Laihanen tuolla ylempänä sanoikin jo plussat ja miinukset, joista olen yhtä mieltä hänen kanssaan, ihan numeroa myöden. Alun popcornia lisää hehkuttaen, hitusen tiivistäen ja sahoja muheuttaen, baasolinjaa selkeyttäen ja leadmelodiaa "aidommaksi" niin San Diegon aavikkomyrsky mallia '05 on valmis. Pitäs lienee piruillessaan kuunnella tuota Avantoa että sais vähän vertailupohjaa ja pääsisi ehkä jopa disrespectaamaan mahdollisesta liiallisestakin yhtäläisyydestä :D no ei sentään x) San Diego vaan ja hyvää viikonloppua!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Let's Get Involved 25.02.2005

Pacelift - Let's Get Involved
hämmästys, kumarrus ja hatun nosto. uljasta ja uskottavaa materiaalia ajan hermolla. Edustaa upeasti nimen omaan vuoden 2005 funkimpaa elektronisen musiikin tanssahtelutyyliä. Tämmöiset toimii niin automainoksissa, road-movien intromusiikiksi, pleikkapeleihin ja ah niin maukkahasti myös sinne tanssilattialle. Mistä lie kaikki nuo mureat kitarasamplet riipinyt..anyway, melkeinpä tekisi mieleni leikkisästi verrata herraa 2000-luvun suomen herbie hancockiksi :D Kovaa kamaa kyllä, mutustelen tässä toiseen kertaan putkeen tätä ja what can i say more. ruff!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marison - Tokyo subway 24.02.2005

Marison - Tokyo subway
Harvoinpa se heittää näin pahasti kananlihalle käsivarret kun melodiat pärähtävät käyntiin. Sinuna olisin aika otettu, meinaan tätä ei ihan joka päivä tapahdu. Mainiota maalailua. ripaus technoa, housea, deeppiä, tech trancehtavaa matskua, säksätyksiä piiiiitkiä ja nautinnollisia padeja, pianoa..kaikkea. Ja jotenkin niin tokio-meininki tulee melodiasta mieleen. Jotain japanilaista tässä on ihan ilmiselvästi.

Olen sen verran syvälle kietoutunut tähän biisiin, että soundipoliittista ja perinpohjaisempaa analyysiä miksauksesta ja masteroinnista on täysin mahdotonta sanoa, mutta tuosta limitterin käytöstä nautin täysin rinnoin. basari, varsinkin tuolla ihan alussa, pumppasi ilmaa iskujen väliin niin pahasti, että jos ois sattunut tänään olemaan löysemmät pöksyt jalassa niin ne oisivat lepattaneet varmasti jokaisen basarin iskun välissä, silleen "whoomp-whoomp-lepatus-lepatus"-meiningillä. Näillä duunin paskoilla näytössä kiinni olevilla kaiuttimilla on epäoikeudenmukaista mennä sanomaan soundien liimauksesta yhtää n mitään, mutta aavistuksen tuntui siltä, kuin kaikki säksätykset ja korkeat äänet olisivat hyökänneet vähän liiankin voimakkaasti päälle.

Tanssittavuus huipussaan, mielikuvien luontiinhan tämä on rajaton ralli. Kelasin tossa ladata tämän tohon mp3-soittimeen ja suunnata Helsingin metroon. Vaikka eihän se Tokion subimeininkiin verrattuna ole mitään, mutta täytyy käydä testailemassa, heräiskö siellä mitään lisätuntemuksia vielä päälle.

Jälleen kerran sen luokan raita, ettei hiuskarvakaan käänny fanitustasi vastaan. Miksi edelleen vain 18 fania! Kaipa tätä on alettava promoamaan ihan urakalla Marisonin puolesta.

Kiistaton kiitettävä arvosana.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takomo - Mind Transfer 04.02.2005

Takomo - Mind Transfer
kävin tämän jo tuolta mikserin puolelta latailemassa talteen ja lahkeeni lepattivat kuin mitkäkin pirulaiset ja olin jälleen kerran koko lailla myyty kokkosen ja hassisen tuoreimmasta, joskin ilmeisen kauan piirrongin laatikossa lojuneesta progeilu-breikkailusta.rakenne on valtaisan mahan pohjaa kutkutteleva ja bassolinjan pörähdykseen saakka biisi nostattelee hiljalleen vatsaperhosia..apuuuuuva! Ja sit se vaan lähtee. Siis mullahan oli tän previkka koneella, otto, olit joskus aikaa sitten jotain puolentoista minuutin pätkää tästä mulle heittänyt, nythän sen vasta huomasin.. siis lyhyessä ytimekkyydessään voisin sanoa että ehdoton biisi pitkäsoiton kasibiisiksi (b-puolen neloseksi). Tuolla neljässä ja puolessa minuutissa tapasin ensimmäistä kertaa takomon sensitiivisemmän puolen - haikeat padit ja kauaskatseiset pupillit kyynel poskelta miltei vierähtäen - kunnes breikki pamahtaa ja 4/4 pläjähtää takaisin eetteriin ja mitäs muuta voisinkaan kuvitella kuin hypähdellä tätä utuisan dancefloorin perukoilla.. lopussa kivat ja jännittävät takapotkut korostavat tasatahtisuuden uskaliainta groovea..eli käytännössä sitä, mitä puristiset tasabiitin tekijät eivät tule koskaan oppimaan - että tasatahtiinkin VOI saada MAHTAVAN ja LETKEÄN breikin TOIMIVASTI taustalle ja perseen keikkumaan poikkeuksellisen paljon perinteiseen paukutukseen verrattuna. Tästä breikki/proge/house-rytmistä voisi monikin ottaa oppia. Lopuksi vielä sen verran, että hyvällä tapaa tulee jotenkin way out west mieleen, ainakin biisin puolesta välistä loppuun saakka. Sanotaanko näin, että tehkää nyt ihmeessä rohkeasti enemmänkin tällaista, ja jättkää liian kireät breiksi-tahtihousut useammin kaapin nurkkaan lojumaan - tällaiset vedot normaalisti totuttuun takomoon tekevät teistä vain yhä mehukkaampia. Teknistä puolta en sen kummemmin nosta pöydälle, ämpäri kun on koodattu vain 112kbps:lle niin ei silleen pysty sanomaan ylitarkasti kaikkien soundien heleydestä, mutta ihan selkeästi tässä on has/kok-peruslaatu jälleen kerran taattu. Ei vaan voi käsittää mistä te revitte kerta toisensa jälkeen näin jumalattoman uskottavan kuuloisen miksauksen/masteroinnin aikaiseksi! Otto perkele, et oo palajastanu mulle kaikkia salojas :D tai sit se on Pekka joka on päätirehtööri overall-miksauksen suhteen... mut tää on siis niin sulavaa, että nää teidän tuotokset on yks hyvä syy miks en ite saa enää yhtä biisiä vietyä loppuun asti - kun mun soundit kuulostaa yksinkertaisesti ihan paskalta!!! en osaa miksata! perkele! :W no joo, se niistä mun rutinoista, ootte tehny taas (tai aikoinaan) loistavan hämyisen ja progressiivisen veisun. Tätä tahtia tarvitaan rohkeasti enemmänkin sitten sinne tulevaisuudessa häämöttävän pitkäsoiton mukaankin ;) jatkakaa. 91/100
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Trax - Recreation 08.01.2005

Red Trax - Recreation
Alun pehmoiset padit tuovat ihan hetkeksi mieleen London Elektricityn. Siihen se LE-yhdistettävyys sitten loppuikin. Mutta siis jotta kuulosti hyvältä. Melkein olisi voinut ensimmäisen 20 sekunnin aikana voinut kuvitella kuulevansa jonkin pehmeän atmorumpubasuunarallin. Tossa heti 10 sek jälkeen tulee toi syna, joka ei mun korvaan kuulosta ihan parhaalta mahdolliselta. Melodia kuitenkin toimii ihan kivasti joten tää menee plus miinus nolla. 30-40 sek kohdalla rauhoittuu taas ja padit nostattavat pienen hypetyksentapaisen ja rintalastani avautuu odottamaan jotain räjähtävää perseenparskautusbiittiä. Sieltähän se tuleekin. Erittäin messevä rytmihän sieltä parskahtaakin ilmoille. Oikeaoppinen takapotkusnare ja asiaan kuuluvat nurskeet möheällä välibassolla raastettuna. Kuulostaa vertauskuvallisesti aivan siltä, kuin ottaisin käteeni sellaisen juustohöylän, jolla irtoaa oikein kunnon lailla paksuja siivuja irti. Perkele. Kyllähän tätä leivän päälle laittaisi. Tuonne kahteen minuuttiin asti rullaa oikeinkin mukavasti. Puolentoista minuutin paikkeilla crashit kajahtelevat kivasti ja filleissä on ideaa. sitten tulee biisin tylsin kohta kuin salama kirkkaalta taivaalta. toi tiditydydydydydy-string ei kuulosta hyvältä. Tylsää. Boring. Ja pianot kuulostavat myös tympeiltä. Tuo koko puoliminuuttinen nostatuksineen on varsin kuiva ja tympeän kuuloinen.. nooh, onneksi tätä kestää vain sen 40 sekuntia ja sitten parskahtaa ilmoille varsin John B-mäinen kiksurumpubassoilu-lead-kuvio. Oikeaoppista ja messevän kuuloista. Melodia toimii ja rytmi, kuten jo tässä ties kuinka monetta kertaa sanon, rullaa ihan niin hyvin, että mielelläni tanssisin. Juustohöylä nyrkkiin puristettuna ilmaa halkoen. Tuo ns. Päämelodia vain kestää harmittavan vähän aikaa, jonka jälkeen palataan pelkkään biittinurskeeseen. Pituutta ja rakennetta olisi siis voinut aavistuksen hioa, ja viedä tätä vielä jonkin verran pidemmälle..tähän, mihin se nyt loppuu, olisi hyvin voinut tulla toinen, erilainen, tajunnan räjäyttävä nostatus niin yltiömäisesti, että höylä olisi pudonnut nyrkistäni kaikesta hyvänolontunteesta. Sanotaanko näin, että hymyilen tämän neljä ja puoliminuuttisen jälkeen, mutta parhaimmillaan olisin voinut siinä välissä vielä nautiskella pikkasen ja tanssatakin pari minuuttia pidempään.. ja noissa nostatuksissa pitäis saada puida nyrkkiä vähän tiukempaan..ei mitään lamea stringipiluttelua ja yksinkertaisia pianokoskettimien iskuja tyyliin darude :D Kaiken kaikkiaan raikas ja piristävä uutukainen rediltä. Olen positiivisesti vallan yllättynyt uudesta suuntauksestasi, ja toivoisin sinulle paljon enemmän menestystä tällä saralla. Ehkä trassaus ei oo täysin sun juttu. Tai sit mä vaan sanon niin, koska en hirveesti peruskiksailusta perusta. Mutta joka tapauksessa tämä menee niin tuotannollisesti kuin soundivalintojenkin puolesta heittämällä ohi noista vanhemmista ralleista. Ainoa ikävä miinuspointti on se, että kuuntelin tämän duunissa monitorin jalustaan sisäänrakennetuista kaiuttimen tapaisista, joten laadullisesti en voi sano tästä kyllä yhtään mitään. Todennäköisesti tämä kuitenkin duunista päästyäni päätyy kovalevylle ja kuunteluun vähän paremmilla ämyreillä, joten jos jotain huomautettavaa/kehua miksauksen/masteroinnin/samplejen puolesta on, niin tulen varmasti palaamaan asiaan ;) Em. syystä en siis viitsi arvosanaa kuitenkaan lähteä lätkäisemään. Melodiat ja biitit matopurkeista kuunneltuna ovat jotakuinkin kiitettävää luokkaa, mutta noi nostatukset ja biisin lyhyt mitta ynnättynä kuunteluolosuhteiden surkeuteen, tekevät tarkan arvosanan antamisesta täysin mahdottoman. Mutta näin kirjallisesti ja edellä mainituilla eväillä se voisi olla 86 ja puolen pisteen luokkaa :P Hjuva Red, that you came back from the dead! :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revolution monkeys - Napalminaapuruston sikiölapset 12.03.2005

Revolution monkeys - Napalminaapuruston sikiölapset
No huh huh! Vihdoin tupsahti eteeni noise-ralli, jossa on KAIKUA ja DELAYTA niin paljon, että meinaan tursauttaa lusikallisen ruskeata tahnaa housuihini. Siis jumalauta pukkaa vähän kylmää värettä pintaan. Olen kovin pahoillani, etten saa sanaakaan selvää noista puheista näillä työpaikan 2w speakkereilla, mutta kaikessa epäselvyydessään helvetin asiallista raastoa. Toi timestrechattu "räpätys" joka "rupsuttaa" läpi biisin, on aika toimiva, se luo ympärilleen loppupeleissä varsin selkeän rakenteen. Myös tarkoin laskelmoidut "laser-delayt" loppupuolella selkeyttävät kauhuvisioitani siitä, millaisia nuo napalminaapuruston sikiölapset voisivat kaikessa karmeudessaan olla. Puolessa välissä esiintyvät urut olisivat voineet olla aavistuksen rohkeamminkin esillä..siinä vaiheessa kun ne muutamat synkeät nuotit lopsahtivat korvieni eteen niin olin aika lailla kauhusta kankeana korvista akillesjänteisiin - joskin sormet ja aivotoiminta toimivat ihan kuosissa kun kykenin näinkin selkolukuista tekstiä kirjoittamaan tätä kuunnellessani. + kaiut + delayt (joskin paikka paikoin kuulostivat turhankin laskelmoiduilta) + pirulliset puheet joissa oli tarpeeksi säröä (harmi kun en em. syistä saanut niistä mitään selvää) + varsin selkeä rakenne (jos se nyt voidaan positiiviseksi seikaksi laskea noisesta puhuttaessa) + tv-sarjaan sopiva meininki (tuli heti fläsärit sellasesta ideasta, et jos Suomessa tehtäisiin joskus jenkkilän 80-luvun V:tä vastaava sci-fi-tv-sarja, niin tällainen häröily sopisi siihen kuin naula pottuvarpaan kynnen alle) - liiankin selkeä rakenne?' Kaikkeudessaan toimiva ralli. Raastaa lauantai-iltapäivän turhia ajatuksia pois päästä. Hetken ehti myös kelata sitäkin, että tällainen toimisi loisteliaasti myös jonkin hard dance-genren, eli ns. polkkatrancen introksi..tämän kautta sellainen pirullinen konepauketasatahtipirunpolkka kun olisi lähtenyt käyntiin niin olisin saman tien voinut nyhtää tukan päästäni kaiken pirullisuuden vuoksi =) Ihan täys yhdeksikkö napsahti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fakap - Me Käymme Joulun Viettohon 12.12.2004

Fakap - Me Käymme Joulun Viettohon
Harvoinpa sahoista näin pahasti saa kylmiä väreitä ja nautinnon tunnetta. Tässähän tirskahtaa vesitippa silmäkulmaan ja tulle kamala ikävä kotipohjolaan. Ai sattana sentään. Kyllähän tämä kiksunjanoisille joulutontuille kelpaa. Täytyy myöntää että tämä toimii meikäläisellekin mainiosti, vaikka pahimman kiksuttelukuumeeni olenkin jo aikapäiviä sitten elänyt. Laitan siis näkymättömän tonttulakin otsalleni keikkumaan ja pistän simmut kiinni ja kuvittelen taivaalla lentävät porot ja paksun punaisen ukkelin. Tätä nämä joululaulut teettää, ne tekee musta ihan pehmoisen. Toisaalta rakennehan on kovin kovin kliseinen eikä tapahtumiltaan sykähdytä enää niin paljon kuin noina mun kiksusta saamien kiksujen parhaimpina päivinä. Silti tämä minuutin kohdalla lähtevä sahanostatus on yksi parhaimpia mihin täällä mikserissä ja muuallakin maailmassa törmää. Jokaisella kiksudeejillä tulisi olla tällainen raita levylaukussaan näin joulun alla. Huippuluokan nostatuksia ja upeasti perinteisestä versiosta joulukiksuisempaan muotoon siirrettyä joulumelodiaa lukuunottamatta kaikki on aika keskinkertaista, mutta mitäs sitten? Joka tapauksessa minä olen niin kovin iloinen. Ja Fakap kun tunnetusti osaa miksata kaikki soundit hyvin eloisaksi niin miksi ihmeessä en antaisi tälle kiitettävää arvosanaa? Tässäpä yksi hienosti uudelleenversioitu ralli joka saa kyllä joulun jokaiseen tasatahtisempaa musiikkia diggavaan tonttu-ukkoon ja tontuttareen. +sahat +hieno sovitus +nostatukset -kliseinen rakenne/soundit 86/100
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - yhtymäkohta 09.12.2004

Olden Goldies - yhtymäkohta
No jopas sattui. Katselen parhaillaan uusinnan uusinnan uusintaa tästä lukuisia kertoja maikkarilla pyörineestä leffasta nimeltä Zardoz. Tämä vanha mystinen legendaleffa, jossa iso lentävä kiviukko siivittää Connerya suussaan kohti kuolemattomien maata, Vortexia. Tämä tilutteluhan sopii tällaisen scifi/mikä lie-leffan taustamussikiksi miltein nakutetulla tavalla. Laitan siis television mutelle ja yhtymäkohdan repeatille. Tämä alusta loppuun saakka kestävä tiluttelu jaksaa viehättää jossain määrin, vaika kovin yksinkertainen ja hieman vaikeasti hyväksyttävä sävelkulku tässä kyllä on. Kuten tässä varmaan monesti tulen vielä toistamaan, näin leffan päällä soivaksi musiikiksi tämä kuulostaa mielenkiintoisen toimivalta, joskin leffagenren tulee olla juuri niin mystistä kuin itse soundträkkikin. RAkenteeseen en sen kummemmin tartu, enkä puutu myöskään sävellykseen sen kummemmin. Tämä on vain tällaisen henkilökohtaisen tarinan sisältävä melodia. Voisin kuvitella että J. Lahtinen purkaa tässä jotain pientä ongelmaa päänsä sisällä. Tämän sävelmän myötä saat ratkaistua ongelmasi - tai sitten et. Sitä en tiedä, mutta jonkinasteisesta henkisestä koukerosta tässä nyt on kyse. Ilmeisesti etsit ongelmallesi yhtymäkohtaa. (nyt tästä puuttuisi enää, että minä antaisin jonkinlaisen loppukaneetin ja ratkaisun ongelmasi ratkaisemiseen, mutta silloin tämä kommentti alkaisi epäilyttävästi muistuttaa Seiskan horoskooppeja :D ) Takaisin mystiseen ralliin. Yritän nyt jotain kaivella vielä tästä miksauspuolesta, siihen kun apua pyysit. Pyyntösi on sinänsä vaikea, että tämän ei ole lienee tarkoituskaan kuulostaa miltään varsinaiselta musiikkigenreltä, vaan yleisesti elektroniselta musiikilta kaikkine aphex twin/orbital-yms.-vaikutteineen. Eli toisin sanoen tässä ei ole teknisesti oikeaa tai väärää tapaa. BAsari on vähän nuivan kuuloinen ollakseen noinkin säröinen, eli siinähän olisi voinut olla enemmän alapään puolella potkua, mutta perkeleestäkös minä tiedän toimisiko se sitten paremmin. Samoin hihat-tikitykset ja clapit kuulostavat kuivilta, ja minusta hyvä niin. Joku toinen olisi lyönyt niihin tolkuttomasti kaikua ja vetisyyttä ja olisi myöskin voinut kuulostaa eri nasevalta. Toimii molemmin päin. Tässä ei muutenkaan niin paljon erillisiä rumpu/instrumentti/efektielementtejä ole, että tässä paljon olisi hiomisen varaa mihinkään erityiseen suuntaan. Tässä olisi voinut olla enemmän kaikkea oheissälää ja pikkukilkatusta ja kappale olisi voinut olla vaikka puolta pidempi ja sisältää useita erilaisia melodiaosioita kaikkine tunteenpurkauksineen, mutta ehkä tämä "ongelmasi" ei olekaan niin kiemurainen, että se vaatisi tämän kompleksimpaa tulkintaa. Tämän varaan olisi ihan hienoa rakentaa jonkinmoinen ep, joka sisältäisi erilaisia tuntemuksia. Minusta kun tämä kuulosti, vielä kerran sanottuna, erittäin henkilökohtaiselta musiikilta, johon minulla ei ole paljoakaan nokan koputtelemista. Hieman siis vaikeasti lähestyttävä raita. Tähän olisi toivonut biisi-infoon ehkä jotain syntytarinaa/syytä/seurausta, miksi tällainen raita sinun päästäsi lähti syntymään. Saatoin nyt ajatella ihan olemattomiakin, eli olethan voinut tehdä tämän hetken mielijohteestakin ilman sen kummempia pohtimatta, mutta tällaista ajatusta mulla nyt tästä lähti liikkumaan. SEn verran arvokas oman hengen tuote, ettei suvaitse minkään valtakunnan arvosanoja. Minimalistista veistelyä, jossa lopulta jää käteen vain j. lahtisen elämän arki?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Booyaka Amigo 07.12.2004

Pacelift - Booyaka Amigo
Onpahan leppoisata hypähtelyä! Diggailin kovasti tällaisesta maukkaasti pomppuilevasta rytmittelystä. Urkumelodia toimii ja pillipiiparin vikaa hoitava vsti/sample ulisee myös pätevästi. Introssa iskevät One hit-brassit toimii ja breikkilooppi on jo loppuun käytetty mutta varsin toimiva kyseiseen hilpeilyyn. Miinuskohdiksi lienee jäivät nuo guirot ja se pillipiipari. Tuntui siltä kuin molemmat olisi loppumiksauksessa jätetty aivan liian kovalle. Tämä aikaan sai sen, että guiro kuulosti kuivalta ja nousi siten selkeästi ulos muusta rytmistä ja tämä taas toi sellaista liian pilkotun choppailtua fiilistä. Pehmeämmällä miksauksella olisi ehkä saatu lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja autenttisuutta. Eihän tämän sinänsä olekaan tarkoitus kuulostaa natiivien eteläisen mantereen rapsuttelulta ja jamittelulta...mutta nyt jäi kyllä guiro kuulostamaan ihan liian samplelta, jos tätä tunnetta näin voisi kuvailla :) Niin ja sen pillipiiparin melodiat olivat sykähdyttävän sulostuttavia ja joulukuisen rentouttavia, mutta oisko aavistuksen liian lujalla soineet nämäkin. Kaikkinensa jotenkin soundillisesti irtonaisen kuuloinen pätkä, joka huonommista pa-vehkeistä/luureista kuulostaisi kyllä huomattavasti paremmalta. Ja tanssilattialla toimisi kuin häkä. Ja jotain Puretonen tyylisiä vokaalejakin tähän voisi istuttaa. Kotikuuntelussa ei toimi niin hyvin. Vähän semmoinen maku jäi suuhun, että pikkuviilailuilla ja soundien paremmalla "juurruttamisella" tämä nousisi ihan kepeästi kiitettävään kastiin, kun tunnelma ja melodiat ovat kuitenkin kaikessa maussaan mainiosti kohdallaan. 85/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trilobiitti - circusfreak 13.12.2004

Trilobiitti - circusfreak
no ihan loistava. miksi tämä on tänne heitteille jätetty vaikka voisi varmasti toimia jossain "aktiivisessa" projektissakin. pöh. tämmöistä rallia täällä jämäkaatopaikalla roikottaa. hyi sinua. onko kuinka pitkälle/pitkiä valmiita sampleja otettu, eli mikä olisi valmiiden looppien/sävellyksen suhde? Sovitus oli kyllä mielenkiintoinen ja ytimekäs.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marison - Net alert 09.12.2004

Marison - Net alert
Jumalauta. Olin juuri poistumassa röökille mikseri.netin vieroitukseen. Pitikin mennä vielä ylös noustessa klikata alimman biisisi hifi-linkkiä..ajattelin että käyn röökillä ensin ja kuuntelen ja avaan sanaisan arkkuni vasta sitten. Ja että kuuntelisin vasta röökin jälkeen kaikki biisisi. Uhh..nyt kolahti ja kovasti. Yritän purkaa biisin herättämät tuntoni mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi. Aivan ensimmäisten efektien ja arpeggioiden siivittämänä tämä ralli kaappasi minut takaisin vuoteen 1994/1995 tai jotain, silloin kun maikkarilla pyöri joku tietotekniikkaan perustuva ohjelma, jossa soi tunnarina muistaakseni joku mobyn biisi..vai olikohan se sittenkin massive attackin biisi..nohm joka tapauksessa sellanen äijä juonsi sitä ohjelmaa ja se oli aina myöhäisillan ohjelmistossa..mikä piru sen nimi oli.. no kuitenkin, näin jälkeenpäin kun kelaa ja kuuntelee samalla tätä kylmän väreitä aikaansaavaa aikamatkustusta, niin se oli aika pelottavaa aikaa..huuh..spekuloitiin mihin tietotekniikka on menossa.. apua meilla on 28 000bps-modeemit.. Aij että, ja minä olin silloin vielä ala-astelainen nassikka ja katselin koulun jälkeen Jyrkiä. Tiedätkö huh huh. Nyt tulee kerrottua vähän liian pitkästi omista fiiliksistään. Tämä musiikki on juuri sellaista joka saa ajatukseni heräämään. Aistikasta. Sielukasta. Sanomaa sisältävää. Kovin henkilökohtaista ja arkaa musiikkia, mutta silti niin paljon meissä muissakin tunteita herättävää, ei vain sinussa, kappaleen säveltäjässä. Voin vain kuvitella kuinka itsekin olet ajatuksiisi uppoutunut tätä tehdessäsi. Edes modeemi-samplet eivät kuulosta teennäisiltä viiden minuutin rävellyksiltä. Tässä on..kaikki palaset kohdallaan. Mitä osaisin muuta enää sanoa. Lopussa tulevat lounge/lush-tyyliset breikkiloopit sulattivat sydämeni totaalisesti. Juuri tällaista. Paljon lisää tällaista kiitos. Tekninen puoli on TÄYSIN toisarvoinen seikka tällaisessa musiikissa. En kiinnittänyt soundien laatuun edes minkäänlaista huomiota..jotenkin tämä oli niin...ajatonta..ja toisaalta taas jotakuinkin kymmenen vuoden takaista deeppiä soundia.. mutta siis niin syvälle tämä mieleeni tarttui, että ei siinä ehtinyt paljon käydä miksaukset ja masteroinnit tai basareista/bassolinjan möheydestä/efektien filtteröinnistä/rakenteesta/yms edes mielessä! Aivan loistavaa soundia niin strobon- ja savunkatkuisiin varastobileisiin, kuin sohvan pohjalla loungeilufiiliksiin, tai, kuten tässä tapauksessa minun mielleyhtymiini, tietotekniikka tv-ohjelmiin :D Valitan, että ei tullut sitten lainkaan jäsenneltyä tekstiä. Kuuntelin biisiäsi nelisen kertaa kommenttia kirjoittaessani ja olin koko ajan suoraan sanottuna pienoisella aikamatkalla taaksepäin. Nyt syvään huokaistuani ja hiljennettyä musiikin, pystyn taas erottelemaan lisää ajatuksiani. Taisin tuossa päivällä bongata jonkun toisnkin biisin, jossa oli hieman way out west/orbital-tyylistä sävellystyyliä, ja samaa huomaan tässäkin olevan..joskin tässä on selkeästi esillä orbitalin vanhempi ja parempi tuotanto osapuilleen tuolta 1991-1996 vuosilta. Noh, siltikin erinomaisen omaperäistä, persoonallista soundia olet saanut tässä aikaiseksi. Yhdistäminen mm. noihin artisteihin, on pelkkää plussaa, eikös? Arvosanani on täysi kymmenen, sen lienee kaikki aikamatkustamiset ja hyvänolon tunteet kommentissanikin jo ovat kertoneet. Pelkään vain, että jos en NYT poistu sinne röökille, niin tässä voi tulla PITKÄ yöpuhde kommentoida nää kaikki läpi ennen kuin pääsee savusille..joten nyt, mars parvekkeelle ja sen jälkeen nauttimaan lisää luppavankuloisesta uudesta löydöstä. Jännityksellä odotan, mitä tuolla ylempänä tuleman pitää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Fingerprint - Ghetto Dub 30.11.2004

Dusty Fingerprint - Ghetto Dub
Aika miellyttävää taidetta. Dub delayt on ehkä turhan laskelmoidun kuuloisia ja paikka paikoin reverbit tuntuis olevan snaressa/hihatissa liian leveitä, mutta biitti pysyy kasassa kun sälää tulee lisää. Melodia revittelee pehmoisasti ja toi leppoisan miehen huudahtelu on takuuvarma tunnelman tuoja. Vähänpä tämä seinään loppui, ei pysty oikein pidempää kommenttia heittämään kun näin yhtäkkiä stopahti. Olisi toivonut kestävän runsaasti pidempään, olisi ehtinyt tarinoida enemmänkin näistä hyvistä tunnelmista joita tää biisi sai aikaan. Ei näin hätäseen kukaan vedä jopoa saati fiilistele sen jälkeen "vain kolmea ja puolta minuuttia". pöh. Oisit antanu leijailla vaan, tässä ois ollut inspiraatiorevityksille ja dubisooloilulle vaikka kuinka tilaa. Tämmöisenä oikeaoppisena ja miellyttävänä mutta aavistuksen hätäisen oloisena ja paikka paikoin laskelmoituna teoksena vahva kahdeksikko. Luulisi kuitenkin pärjäävän kisassa hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dt1 - Perfect, gentle man 12.12.2004

Dt1 - Perfect, gentle man
Ihan piruuttani eksyin jälleen tällekin laidalle musiikkia. Olivat puhuneet että deeteeykköseltä tulee hyvää raimia ja biitit on polskeita. Tännepä siis ja luonnollisesti hyökkäsin tuoreimman tekeleen kimppuun mitä täältä löytyi. Pidän introsta. Pianot toimii ja tempo on varsin passeli. Taas kerran kommentoin täältä duunista käsin, eli äänetoisto on laatua matolaatikko, joten soundien laadusta ja ääniteknisestä puolesta ei ole paljoakaan sanottavaa. Eniten korvaa miellytti biitissä virveli/slap/handclap-hybridi, joka napsahtelee pirun tiukasti ja luo rytmille selkärangan. Basarin tuplaiskut siellä täällä pitävät looppia myös omalla tavallaan kasassa, ja tuntuu, että selkeästi mennään eteenpäin eikä junnata paikallaan ns. tylsällä biitillä. Pianomelodia letkeyttää taustaa ja tavallaan helpottaa kuunteluelämystä. Taikurin biitti ja sävellys on siis biisin vahvinta alaa. Sanoituksiin en osaa ottaa siinä mielessä kantaa, että olen aina ollut huono kuuntelemaan hip-hopin/rapin sanoituksia. Jotenkin en osaa saada mc:n flow:sta siinä määrin kiinni, että jaksaisin keskittyä kuuntelemaan räpättyjä/puhuttuja tarinoita. Osasyy siihen, että sanoitukset tahtovat vain soljua läpi korvien, on myöskin se, että en elä/kuuntele yleensä juurikaan mitään tämän kulttuurin/elämäntavan/musiikin kautta. Eli en osaa tarttua näihin tarinoihin. No tässä tapauksessa ilmeisen selvästi käsittää että dt puhuu herrasmiesmäisyydestä, mutta eipä tuohon verseenkään tule keskityttyä. Kertsi kyllä jää päähän ja toimii. Vähän vain tahtoo ääni väräjää ja tuonne mataliin säveliin mennessä, eli "pööööörfekt gentleman"-kohdassa alkaa laulu kuulostaa värisevältä ja epävireiseltä, eli menee vähän liian alas taitoihin nähden. Muilta osin perhedyin sitten tähän vokaalipuoleen oikeastaan laulu/puhemelodian osilta, ja siinä kyllä ropsahteli kovasti plussaa. eli vokaalimelodia on loistava, siitä ei käy kieltäminen. Ja flow on hyvä, sen mitä kovin vähän räppiä kuunnelleena osaa sanoa. Ja tässä on ihan selkeää näkemystä pelissä, eikä mitään tusinassa kolmetoista-suomipuhemusiikkia, jota mikseri tahtoo olla äyräitään myöden. (ainakin mainosviestien perusteella, kun joka päivä tulee muutamia räbääjiä jotka pyytää kommentoimaan ja faniutumaan etc. , ja eivät ne sitten kuitenkaan ole lainkaan ko. pyyntöjen arvoisia). Ennen kuin menee turhan sekavaksi kommentoinniksi, niin lopetan tähän. Yhteenvetona siis jotakuinkin näin : Toimiva biitti hyvällä clappisnareslapilla Pianot pelittää 100x paremmin kuin pianoräpyttely yleensä dt1:n flow ja vokaalimelodiat kuulostavat hyvältä - lukuunottamatta matalimpia kohtia, joissa ääni pääsee värisemään ja sitä kautta tulee vähän miinusta Ihan huoletta tästä saa täysimittaisen veisun tehdä. Nyt meni AIKA monta kertaa repeatilla että tästä sai kunnollista kommentointia kehitettyä. Alan musiikista lähes tietämättömänä en anna numeroa, mutta näin kirjallisesti omia mielenkiinnon kohtia, eli biittejä arvostaen lähestyisin tätä niiltä osin ainakin täysin kiitettävällä arvosanalla. Lopusta tuotannosta tuomion antakoot ne, jotka tällaiselle musiikille elävät.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punos - jaskaa 01.11.2004

Punos - jaskaa
Tässä on nyt kyllä ihan helvetisti ideaa. Juuri sopivan kepeää biittiä ollakseen kuitenkin hitusen deepin kuuloista meininkiä. ja toi saksofonointi-kertsin tapainen on aivan loistavaa. Pidän myöskin breikkilooppien choppailusta ja rakentelusta tosi paljon. Kivoja one hit-sampleja ja efektin tynkää tästä löytyy myös.. Täs vaiheessa biisi loppuikin sit ihan seinään, kuten jo varoittelit. Noh, pistetääs repeatille tää ralli nyt. Kyllä. Ihan helvetin hyvin tämä lähtee alusta asti rullailemaan. hmm.. miks käytän tota "helvetti"-sanaa positiivisena lieveilmaisuna ? Heh, en tiedä oikein itsekään, mut ei tässä nyt fiksumpiinkaan kuvauskeinoihin kykene tähän aikaan illasta. Basari on pehmeä mutta ytimekäs eli smoothilla tavoin erittäin deep, samoin kaikki rumpupolitiikan samplet ovat hyvin hiottuja. Välissä tuntuis että oisko osassa hiteistä vähän turhan paljon reverbiä mut sekin fiilis poistuu viimeistään saksofoinnin astuessa kuvioihin. Vielä kerran sitten mainitaan et breikkiloopit on rakenneltu kerrassaan ihastuttavasti. Niin ja miksaus tuntuu tasapainoiselta ja kohtalaisen ammattitaitoiselta ainakin näin kuulokkeet korvilla. Tykkäilin kovasti. Ainoo iso miinus oli tosiaan toi lopetus.. loppuiko sulla sit suurin innostus biisiä kohtaan vai.. jotenkin toisin tän ois toivonut loppuvan, ja olis tässä ollut helposti tilaa progressiivisemmalle meiningillekin..eli oishan tähän voinut kehitellä vielä lisä-layereitakin pianoineen päivineen esimerkiksi ja hioskella rentoa rullailua ihan surutta vaikka seitsemänminuuttiseksikin.. Eli jotain jatkoa tähän olisi vielä voinut toivoa... :) Mutta hyvä näin. Kolmen kuuntelukerran jälkeen täytyy taas nostaa hattua ja todeta, että tämän artistin fanittajana on hyvä olla. :) 88%
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1.0 Tappi - Matelija 27.10.2004

1.0 Tappi - Matelija
Tai tarjoa tätä vaikkapa Kari Peitsamolle tai Jaakko Tepolle, jos ei muuta! Andy Mc Coy tällaista tuskin alkais fiilaa, you know, mut jos noi muut yllä mainitut hemmot on vielä hengissä niin ei muuta ku haisemaan! Onko ne, yleissivistyksessäni on iso aukko, elävätkö ne vielä, tuo henkselihousu-juntti ja takatukka-maukka ?! :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1.0 Tappi - Matelija 27.10.2004

1.0 Tappi - Matelija
tämähän on ihan saa-ta-nan makee rokki! Intron aikana odotin jo jotain uskomatonta perus-tappi-sekoilua, mutta sieltähän poiki tämmöinen loistava radiokertsityylisellä koukulla varustettu biisi! Hieno! Pidän tuosta nauhoitetusta, erittäin suhisevasta ja aisteja herättävästä lo-fi-biitistä ja laulun sijoittelusta säkeessä vasemmalle ja kertsissä leveästi vasemmalle ja oikealle. Toi kikka toimii muuten pirun hyvin. Miksaus ja nauhoituspolitiikka on oikeasti ärsyttävän yksinkertainen, mutta silti niin mielenkiintoinen, että tästä ropisee tappi kuule PALJON pointseja sulle sinne kotiin! Olen kateellinen! Osaat tehdä tmmöisiä poppis/rokkis-radioralleja! Sun pitäs tienata raskaasti rahaa tämmöisillä! No vähintään sun pitäs tarjota näitä tämmösiä sävellyksiä/sanotuksia/sovituksia joillekin don huonoille tai vastaaville nykyroppareille? Loistava biisi, ihan yhdeksikön arvoinen!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marison - Groove me (if you can) 09.12.2004

Marison - Groove me (if you can)
Mitähän helvettiä, annan jo toisen kerran peräjälkeen kiitettävän arvosanan tuotoksestani, ja olen jälleen tukehtumassa pullaani. Miten voisikaan kyllin korostaa, kuinka iloinen olen löytäessäni näin loistavaa taloa tuottavan artistin täältä mikserin syvästä genresuosta. Happy happy, letkeän talon teema ja stemmat sen mukaiset. Profiilisivun tarkastelun jälkeen musiikin teoriaopinnot ja sellon soitto on varsin hyvässä ymmärryksessä sävelkorvasi ja savellystaitojesi kanssa. Kyllä nyt rupesi tätä Keijoa keljuttamaan kun ei ole koskaan tullut nuotteja tahi musateorioita opeteltua..tai minkään instrumentin soittamista harjoitettua. Damn. Näin se on helppoa kyhätä vetävä melodia ja maukas bassokuvio kun se säveltaju vaan on siellä jossain..ja jostain oikealla tapaa opittu. Itselläni on tässä erässä deep house-projekti meneillään ja kyllähän tässä omat inspikset sen suhteen laskee kun ajattelee kuinka melodisesti epäkypsää kamaa meikäläinen suoltaa suhteessa tähän..noh, pakko yrittää kuitenkin..mutta takaisin biisiin, ja sitä mukaa loppuyhteenveto.. -> Upea bassolinja, tunnelmalliset padit/stringit ujeltavat taustalla, filtteröidyt biittinostatukset, svengaava pianokuvio, hyvä perushouserytmi..ja pisteenä i:n päälle noi pip-pip-pi-pip-pip-pip-pi-pi-pi-pi-pi-ujellukset. Ne jos mitkä vetävät kehon väkisinkin jos jonkinmoiseen hytkyntään. Ai perhana. Ja rakennekin on täysin kuosissaan. Eikä ole tapahtumaa liikaa, vaikka niin biisi-infossa uskallat väittääkin. Juuri sopivasti tässä on meininkiä. Ja biisin pituus on taas sellainen, että pirulainen, tässähän jää janoamaan lisää -> neljännen kerran tämä siis vielä soikoon. Miehellä on selkeästi yhditäviä tekijöitä Jaakko Salovaaran kanssa. Eroat kyseisestä herrasta vain siinä, että tunnut tekevän sielukkaampaa musiikkia. Ainakin vielä. Jos tästä sulle joku päivä kunnolla rahaa suodaan, niin älä taivu yhteenkään "stomp to my beat":iin, sillä sä et kaipaa radiosoittoja, vaan miedän valtavirrasta poikkeavien muusikkojen ja syvemmän soundin kannattajia. Aivan loistavaa. Sanoinko tämän nyt varmasti tarpeeksi moneen kertaan? (ja kaiken kukkuraksi, taaskaan ei moitteen sijaa niin miksauksessa, soundien hiomisessa kuin sample/soundivalinnoissakaan.) Pelottaa muuten jo valmiiksi tuon seuraavan, tämän yläpuolella majailevan biisin numeroarvosana..ja vielä toi biisi-infokin..eli nyt tulee sitten naisvokaalitkin kehiin..ja menee vielä deepimmäksi. Taidanpa muuttua pähkinäksi. Amen. 94/100
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marison - Deep in you feat. Maria Ylipää 09.12.2004

Marison - Deep in you feat. Maria Ylipää
No niin. Pääsin vihdoin palaamaan tämänkin ääreen. Viime yönä tuli tosiaan makusteltua tätäkin, mutta väsymyksen painaessa päälle siirsin vähän kommentin heittämistä. Nyt sitten kuuntelen tätä duunin näytössä kiinni olevilla kakkaskobeilla, mutta käyhän se tämänkin avulla, tämä tunnelmapitoinen analysointi. Sen muistan viime yön kuunteluistakin jo, että tuo vokaalien kaiku ei kamalasti miellyttänyt. Jotenkin oli liian märän ja kaukaisen kuuloista reverb/delay-kikkalointia. Näillä matopurkkikaiuttimilla sen huomaa entistä paremmin. Eli Maria Ylipää kuulostaa nyt hieman turhan märältä alapäästä :D Ei sentään, läppä läppä, mut oikeesti, vokaalien efektointi kuulostaa enemmän melodiseen transsailuun sopivalta, kuin tällaiseen leppoisan mietteliääseen talozikittelyyn. Noh, muilta osin Maria on kyllä vetänyt lauluosuudet kauniisti, ja ainahan kunnolliset vokaalit luovat biisiin lisää syvyyttä ja ammattimaisuutta - tai sitä, että on vielä sitä jotain, mistä ottaa kiinni tai jotain, mistä muistaa biisin vielä viikkojenkin jälkeen. Tosin tässä veisussa koukuttavat/muistettavat tekijät olivat enemmänkin noi "urut"(?) vai mikä pirun elec piano-souindi toi nyt onkaan..emmä muista tän pääinstrumentin oikeaa nimeä. Annettakoon muistamattomuuteni anteeksi :) ? Biisi lähtee rakentumaan syvemmälle talolle ominaisesti erittäin varovaisin ja pienin elementein, tuon "pianourun" ja vokaalien siivittämänä. Kuulostaa kaikkinensa nautinnolliselta, jos nyt unohda ton märkivän kuuloisen laulun :D Intron lopussa rytmi tulee mukaan kuvioihin vähintäänkin tyylikkäästi ja jälleen kerran kantapäät alkavat vaistomaisesti hakea pientä kohotteluliikettä ja suupielet nousevat aavistuksen ylöspäin, kuten myös kulmakarvat. Tuo "pianourku", nimi jolla nyt kuvailen siis tuota pääinstrua kun en oikeaa nimeä saa päähäni, siivittää myös kulmakarvani iloiseen asentoon samalla, kun luomeni painautuvat tiukasti silmämonttuja vasten alas. Olen jälleen kerran pehmeässä ja itsevarman oloisessa jammailutilassa. Harmi vain, että duunissa korkealla jakkaralla. Ei pääse tanssimaan. Damn. Pidin hihat-rytmeistä jotka siksattivat kivan monipuolisesti, ne pitivät rytmiä yllä koko ajan ja antoivat aihetta myöskin keskivartalon ketkutteluun (siis mikäli pääsisin vaan sinne hämyisen klubin lattialle). Rumpujen miksaus ja lisäefektit toimivat kaikkinensa hyvin, eikä siis niin soundivalinnoista kuin niiden mikasuksestakaan pääse valittamaan. Rakenne mukailee way out westin "intensify"-levyn deppimpien biisien kuvioita, muun muassa nuo alussa taustalla ujeltavat padit kuulostavat hyvin paljon ko. levyn syvimpien vedätysten introja. Siihen oikeastaan loppuu suoranainen wayoutwest-mäisyys, eikun, höh, no toi 1:30 kohdalla tuleva shaker-nostatus ennen ensimmäistä kunnollista tasatahdin pärähdystä kuulostaa myöskin vähän wow:ltä. Rytmi kokonaisuudessaan onkin sitten persoonallisen kuuloista aavistuksen kvantisoitua sufflebiittiä, ja filtteröinti täällä kahdessa ja puolessa minuutissa toimii aivan oivallisena pikku nostona leveämpään ketkutusliikkeeseen mentäessä. Tässä kohtaa on myöskin hyvä avata silmät hetkeksi ja aista tämä freesi house-ilmapiiri, ja tsekata, sattuisiko ketään kivannäköisiä misuja olemaan ympärilläni tätä biisiä tanssahtelemassa..oi, onhan tossa pari..taidan vetäytyä lähemmäksi tota brunettea.. nyt ollaankin neljän minuutin paikkeilla ja musta alkaa tuntua, et ilmapiiri lämpenee ja Marian vokaalit saavat tämän tilan tihkumaan seksiä. Yritän siis tietysti kaiken tanssinautinnon ohessa lämpätä tuota brunettea hieman lisää. Outch. Tähän väliin täytyy huomauttaa, että noi crashit on myöskin turhan vetisiä ja voimakkaita, ne tahtovat viedä hetkeksi kaiken huomioni tuolta kuumalta tyttölapselta. Niitä olisi hieman voinut hiljentää/kuiventaa, tai sitten tuon dj:n pitäisi osata vähentää hieman noita keskiääniä vaimeammalle..meinaan piikkas vähän tuolla korkeimmassa kohdassa crashin iskua..no joo..mut nyt alentaankin olemaan biisin lopussa. Ah. Olen jälleen kerran saanut downloadaukselleni täyden vastineen. Pääsi vähän mielikuvitus lähtemään käsistä, mutta tulipahan kuvailtua biisin luomat tunnelmat alkuiskuista loppuun saakka. Tätä olisi mainiota jammailla, mutta myöskin äärettömän kestävää materiaalia myös kotistereoilla kuunneltavaksi. Niin ja yhtä lailla tää toimisi nettikahvilassa Frezza Mocca kourassa taustamusana kuunneltavaksi. Ainoastaan nuo märät efektoinnit jäivät vähän kaivelemaan crashin ja vokaalien osalta, mutta toisaalta kaikesta vokaalien kostuneisuudesta kävi kuitenkin hyvin ilmi, mitä kyseisellä efektivalinnalla hait takaa. Eipä tässä varmaan muuta enää tarvi sanoakaan kuin että sikatyylikästä ja omaperäistä jälkeä jälleen. 91/100
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juhlamestari - Taso 18.10.2004

Juhlamestari - Taso
No nyt taas juhlamestari yllättelee todella positiivisesti! Biitti on erittäin freesin kuuloinen ja siitä löytyy tämän päivän breikki/bigbeatille ominaista säröä basarista ja virveli/tamburiinisektiot helisevät ja nasahtelevat oikein mukavaisesti. Selkeää moby-maisuutta havaittavissa, toi vokaaliulina toimii aivan loistavasti, joskin se kuulostais olevan vähän turhan heleäksi ja särkyväksi reverboitu/delaytetty, joten se kuulostaa tulevan vähän liikaa ulos kokonaispaketista. Melodiat ja arpeggiontyngät saavat mulle kivan leijanomaisen fiiliksen päälle, ja tässä tulee tavallaan sellanen toiveikas meininki..futuristista, kauaskatseista raskasbiittistä downtempoisaa breakbeattiahan tämä! Tekisi mieleni melkein nimetä tällaselle tyylittelevälle paukuttelulle ihan oma genre... breakfastbeat? :D Loppu tulee aivan liian hätäisesti..feidaus toimii kuitenkin introna tällaseen biisiin oikein hyvin, mutta jotenkin tuntui et tää ois voinut kestää hitusen pidempään..ja että fade out ois kestänyt vaikkapa 10-15 sek pidempään..nyt kadottiin sinne kauas hiljaisuuteen turhan nopeasti enkä ehtinyt oikein nollata koko ihanaista kuuntelutilannetta, ja siksi jouduinkin kuuntelemaan tämän heti toisen kerran putkeen :P Sinänsä ihan hyvä kikka saada soittamaan tätä uudelleen ja uudelleen :) Biisi voisi sopia myöskin johonkin tv-introon tai näyttelyyn tms. , eli tällainen makustelu vaatii ehdottomasti jotain visuaalisuuttakin rinnalleen... musavideota esimerkiksi. Kiteytettynä jokseenkin näin : +Freshiä komppirakentelua +kivoja rumpusoundeja +Tunteikas arpeggiointi +visuaalista musiikkia +persoonallista ja kuitenkin helposti omaksuttavaa ja selkeitä vaikutteita moby yms. edustaa soundia - rakenne piirun verran hätäinen -outro liian lyhyt -vokaalien reverbointi/delayt Moby-Fatboy Slim-Massive Attack-Juhlamestari-Hybridi! 85,657/100 Se on ysi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Fingerprint - Darkside Massiff 18.10.2004

Dusty Fingerprint - Darkside Massiff
No niin, palattiin astian ääreen niinku luvattiinkin. :) Jahas jahas. Todellakin aika muikeaa dubbailubreikkailu-miami-soundia. Mennäänkö missä järjestyksessä? Hyvää vai huonoa ensin? No olkoon menneeksi, ei jaksa taaskaan jäsennellä sen kummemmin, pistetään vaan tekstiä sitä mukaa kun tulee juttuja mieleen. Basari on räkäinen. Breikkisamplet ja loopinrekaleet ovat räkäisiä. Sahat ovat räkäisiä. Tumman miehen mutinat ovat utuisanräkäisiä. Kaikki tämä räkäisyys ja likaisuus siis positiivisessa mielessä. Jos tätä ois turhan sliipatuksi putsaillut ja pistänyt kaikki dynamiikat radiosoittomiksattavaan tyyliin kaakkoon, niin kaikki äänet ois takuulla soineet terävästi ja täysillä - toisin sanoen ois kuulostanut vieläkin tiukemmalta ja bassovoittoisesti uhkealta letkeilyltä, mutta mä olen vähän tällasen likaisemman soundin kannattajia. Sliipatusta ja vimosen päälle putsailusta kun tahtoo monesti tulla perkeleen raskaasti kuunneltavaa matskua. Siis että sen jaksaa luukuttaa kerran täysillä ja tekee hyvää, mutta mitä useammin sellasta dynamiikat kaakkoon ja volyymit täysille-radiokamaa kuuntelee, niin sitä puuduttavammaksi se meininki menee - eli tunnepuoli kärsii. (vertaa esim. Usherin Yeah - sitä jaksaa tasan kerran kahdessa kuukaudessa puolipakosta kuunnella esim. raflassa tai puolivahingossa radiosta, mutta ei sovi sellainen äärettömiin kiristetyn kuuloinen biitti ja jo seniilin kuuloisen puolelle pingoitetut taajuudet vokaali/instrupuolella.. ) Eli tässä on hyvää kaiken muun muassa just se, että uidaan vähän utuisammissa vesissä.. eli täs mennään niin kuin puoliksi väli-amerikan kapeissa jokiuomissa krokotiilien seassa semiviidakossa, mutta toisaalta ollaan taas niin fast & furious-bling-bling-meiningeissä räikeiden autojen ja pinkeiden muijien ympäröimänä drinksut kädessä ja hawaiji-kuteet niskassa hikistä kehoa ketkutellen :) En tiedä san o mitä itä-helsinkiläistä tässä nyt oikein olis, paljon helpommin siis fiilikset vetäis tuonne reippaasti lähemmäs päiväntasaajaa ja all the way across to the rapakon taakse. Eli just jotain miami bass-tyylistä ka-tching'ia! Synkillä sahoilla varustettuna. Ai NIIN! siis noi synkät sahathan on just makee juttu! Niistä mä pidän tässä kanssa ihan helvetisti, ne tuo tähän just lisää pilkettä silmäkulmaan ja sitä, että täs ei olla päätetty jäädä mihinkään sovinnaisen kapeaan perussettiin vaan just lisäilty tollasia hämyjä elementtejä muista musiikin äärettömistä mausteista..eli tosi hyvä! Basarissa ja bassossa ei siis ollut ehkä ihan kylliksi sellaista nenäkarvoja värisyttävää möheyttä, mutta siitä en ole moksiskaan, kun koko paketti on mielenkiintoisen kuuloista. SE on aina tärkeämpää, kuin se, että kuinka tiukan kuuloiseksi se pitäis saada. Edelleen sitä mieltä, että toimii tällasena likaisempana mainiosti, mutta jos tarvii tiukentaa ja sliipata, niin sen homman voi aina jättää enemmän hertsien ja taajuksien päälle ymmärtävämmälle tuottajalle/miksaajalle/masteroijalle, eikös vain? ;) Vokaaleista eli noista dubahtavista mutinoista sen verran, että niitä ois voinut pikkiriikisen verran selkistää, delayt oli kyllä aika hyvin kohdillaan mut yleensä ottaen ne eivät istuneet täysin kokonaisuuteen, tuntuivat tulevan vähän "ulos" muusta paketista.. Biitti oli hyvä..hmm..ja sahoista mainitsinkin jo..hmm.. Eiköhän tässä ollut aika pitkälle kaikki hyvä ja paha mitä mulla nyt tästä löytyy sanottavaa. Loppukaneettina : Erittäin fresh pakkaus urbaaneja rytmejä 2000-luvun henkeen, joita kruunaavat hersyvän synkät sahat ja jostain (toivottavasti ei mistään biisistä vaan clearatuista tai copyright free-sample cd:ltä tms.) samplatut mutinat. Varsin kehityskelpoista ja ihanan räkäistä lanteita kutkuttelevaa sykkimistä! Odotan kyllä innolla tämän projektin tulevia biisejä, kädet syyhyten ja ideoita päässä pyöritellen voisin jopa olla innostunut jonkinlaisesta yhtiestyöstä, heh :D Mikserissä ei liiemmin näin kuumaan pumppuun törmää, joten vaikka jo pelkästään siitä syystä Ehdoton yhdeksikkö kaikessa kehityskelpoisuudessaan, no doubt! 88,1
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Fingerprint - Darkside Massiff 18.10.2004

Dusty Fingerprint - Darkside Massiff
Wow.. tää tarvii kuunnella himassa kunnon äänentoistolla jotta osaa antaa kattavampaa arviota, kun näistä duunin matopurkeista ei paljon ole kertomaan soundin laadusta.. mut meininki on ainakin pirskuleen letkeetä breikkailua, joten eiköhän tähän palata kaikenkattavan arvion kera hiukan myöhemmin. p.s. näin hyvälle uudelle jutulle ei vois mitenkään olla liian tyly ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele T-Bow - Falling Away (Instrumental) 20.10.2004

T-Bow - Falling Away (Instrumental)
Mukavan kuuloista tunnelmointia. Sample/soitinvalinnat eivät vain ole oikein minun makuuni. Basso on midimäisen kuuloinen, liian synteettinen "boup- bou- bou-bo-boup". Samoin padit ja viulut ovat jotenkin liian kärkeviä ja sustainien ja releasen kanssa olisi saanut näpräillä enemmän..viulut tahtovat vingahdella vähän päällekkäin ja ja..kuinka sen nyt sanoiksi pukisi..hmm..vähän luonnottoman kuuloista tuo string-melodia..ei lainkaan niin pehmeää kuin se parhaimmillaan voisi tällaisessa herkässä instrumentaalifiilistelyssä toivoisi olevan. Ja sitten toi harpun tapainen plim-plom-pottelu..ääh. sekin kuulostaa kuin suoraan jollain vst-instrumentilla soitetulta/midin kuuloiselta. Sellainen kylmä ja epämiellyttävä aspekti kun kuuntelee näitä soitininstrumentteja..ei mieli oikein lämpene yhtään tähän. Melodiat ja fiiliksen luominen on kyllä oikein hyvää, kiitettävän tasoista, mutta soundivalinnat ja miksaus eivät ole lainkaan sitä mitä siis tällaiseen herkkäilyyn voisi kuvitella. Kukkurana kakun päällä on toi rumpulooppi, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan ja itseään toistamalla alkaa ottaa päähän. Looppi itsessään on ihan ok, mutta yksinään ja ilman minkäänlaisia komppivariaatioita tästä tulee mieleen nää Enyat ja sitten nämät nämät...hmm..mikäs se oli..Gregorian-jutut, eli musiikki itsessään on kaunista mutta taustat tehdään 1 euron budjetilla ja valmisloopeilla.. sellanen maku tästä loppupeleissä jäi. Kaiken kaikkiaan kelpo veto soitannallisesti, eli tässä oli musiikillisesti ideaa ihan kiitettävän arvosanan verran, mutta toteutustavat/soundivalinnat olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan sen verran köyhää tavaraa että hikisesti seiskan kulmille jäädään notkumaan. Sorry, kaunista sävellystä lukuunottamatta kaikki muu ontui kummallisesti. 69,5/100
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ream - Birdbeats 11.10.2004

Ream - Birdbeats
No niin. Pitkästä aikaa esiksen matskua makustelemassa. Aika mielenkiintoista jälkeä olet saanut väsättyä. Äh tää kommentoinnin aloittaminen on aina yhtä tuskaista ja fiksu jäsennöinti ois tietysti enemmän kuin poikaa, mutta nyt ei jaksa siihen panostaa tässä kesken työpäivän, joten tässäpä läjä tekstiä lokeroimattomana. Loistava intro, pehmeät soundit. Melodiat ovat kuin suoraan tehty johonkin mega man 15-peliin. Tunnelmassa siis löytyy. Taas paha mennä soundien laadusta sanomaan, kun duunikoneen näytössä kiinni olevilla voipurkeilla joutuu kuuntelemaan. Nää on kyllä toisaalta toistanut ääniä siinä mielessä kivasti, et jos jotain on TODELLA pielessä niin näistä sen kyllä erottaa. Moitteita en kyllä meldioista ja tunnelman luomisesta kykene löytämään. Miltei täyden kympin suoritus rakenteen ja mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävien melodioiden puolesta. Rummuissa löytyy sitä vastoin hieman moittimista. Snare on kliininen eli turhan basic, ja varsinkin rolleissa toi snare kuulostaa yököttävän yksinkertaiselta, kuin suoraan pleikkarin musa 2000:lla tehdyltä tehdasasetus-lasahdukselta. Komppi sinänsä rullailee kivasti, mutta muutkin rumpusoundit ovat aavistuksen mielikuvituksettomia eivätkä käy käsi kädessä lämpimäisten melodioiden kanssa. Olisin kaivannut ehkä jotain rosoisuutta ja särmää/suhinaa tai vähintäänkin rutisevia looppauksia tuonne yksittäisten rumpuiskujen pohjaan rakennettuun presettimäiseen kiertoon. Mitä tästä nyt saan selvää, niin miksattu on kyllä hyvin ja pyöristelty/teroiteltu soundien kulmia oikein OIKEIN hyvin ja puhtosen kuuloista on, mutta sanotaanko että turhankin puhtaat valkeat lakanat. Lisämiinukset läjähtävät jokseenkin tarpeettomista lintujen visertelystä. Tää biisi on jotenkin kaikessa instrumentaalisuuden kauneudessaan sellaista, että se ei kaipaa (ainakaan mitään valmiiksi loopattuja (lue yksinkertaisia) linnunviserryksiä.) Toinen asia olisi ollut, jos oisit käynyt tohomossa takapihalta nauhoittelemassa luontoääniä sen 5 ja puoli minuuttia ja ympännyt ne tuonne taustalle suhisemaan, siinä ois voinut olla ideaakin. Lisäksi vielä lisämiinukset biisin nimestä. Erittäin luotaantyöntävä, hyh :D :D :D lintubiitit! come on segma, you can figer better names than that! Niin juu, hetkisen verran käväisee prodigyn out of space-tyyliset meiningitkin mielessä, joten siitäkin plopsahtelee plussaa. ---------- Summa summarum : +Toimiva intro +Uskomattoman hieno ja hyvin hiottu melodia +Biisin rakenne huippuluokkaa +positiivesti pelimusiikinomainen meininki +pelkistettynä toimisi myös esim. näyttelymusiikkina +mieleeni juolahtavat mega man-pelit!!!! <3 +jopa rhyppysellinen prodigymäisyyttä + kestää kuuntelua hyvin (4 kerta menossa putkeen) - aavistuksen juonettomat kompit ja rumpusoundit - liiankin kliinistä biittiä - snare on kuin munaton zombie, varsinkin filleissä/rolleissa -kompit kuin pleikkarin musa2000:lta -biisin nimi (ehdottomasti vaihtamisen arvoinen asia, sillä mielestäni tämä kuulostaa 126x paremmalta mitä nimi "birdbeats" ensisilmäyksellä antaa olettaa) -vähän turhan villit viserrykset overall : 8+++ niukasti jää yhdeksiköstä, ja pelkästään kommentistani läpipaistavista rumpu/kliinisyysnurinoista. --------------------------- Kyllä sun segma ilman muuta kannattaa alkaa harrastamaan lisää tällaista. Herätät vaan sen rumpalin. Melodiathan sulla on jo aina ollut hallussa. ja älä tee pliis IHAN näin puhtaan kuulosta jälkeä. Menee liian kliiniseksi. Ens kerralla meet rumpujen kanssa lihateurastamolle etkä hammaslääkärille :D Kaikilta muilta osin tämä on erittäin potentiaalista ja miksauspoliittisesti laadukasta syysmusiikkia, jota kuunnellessa on esimerkiksi kiva pysähtyä hetkeksi ajattelmaan omia ajatuksiaan tai vaikkapa katselemaan ikkunasta ulos että josko sitä lunta vaikka kohta taivaalta tupsahtelisi. =)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ö-files - Dream0.03 13.12.2004

Ö-files - Dream0.03
mä haluan tehä tähän biitit :D ei vaan, ihan saatanan kova raita melodioidensa ja rakenteen puolesta. tähän ei tarvi ees sen enempiä jauhaa kuin nostaa vain hattua ja tukkia turpansa. sen verran vielä möläytän että voi perkele jos vain rumpupuoleen saatais sitä potkua ja säihkettä niin piripekatkin tanssahtelis kapellimestarin tahtiin!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele wdm - hyperion 07.10.2004

wdm - hyperion
Hienoa. En nyt jaksa kirjoitella mitään miniromaaneja. OHO! Baseline droppas mukaan kuvioihin! Omena väärään kurkkuun! Jumalauta ku rullaa! Kyllä vaan kolahtelee meikäläiseen tällanen hyppyytys. Puhtoisesti ja reilulla kädellä alapäävoittoisesti ruuvailtu tuotos joka hieroo taas nivusia kivasti. Toi intro, siis kaikki, mitä tapahtui ennen ekaa droppia, ois ollu paljon mielenkiintosempi jos oisit heittäny ton "rokkiloopin"-tapaisen sellaseks sufflahtavammaksi.. vähän niinku sellanen swingibiitti jotta ois voinu keinahdella vähän alussa.. ja ois sellanen rytmipehmotasoittelurullailuvirnistely sopinut toki tonne jonnekin rumpuvälisoitannaksikin, että ois tasottanut vähän tätä synkän jyrkkää ja hikistä tanssi-iltapuhdetta. Niin no mut sit sinne ois tarvittu jo samplata outkastin heijaaaaaata taustalle :D mut sehän ois sopinu ku nyrkki silmään :P ei muutaku whitelabel edit : outkast feat. wdm - hey ya hyperion :D :D Hyvän synkkää shittiä. Arvostan ku tällasta laittavat vbv:ksi niin törmään kunnon jyystöönkin taas välistä. Numero siellä kasin ja ysin välimaastossa, mutta tuskin se sua paskan haileeta kiinnostaa jos taputan sua virtuaalisesti olalle ja sanon, että itse kokonaisuus oli verrattain mielenkiintoinen ja homma toimii, että ei kun eteenpäin vaan ja lisää kieroja melodiasyheröitä vaan kehittelemään!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ö-files - hoppotihoo 13.12.2004

Ö-files - hoppotihoo
Jeesus poika, jätkä se vääntää mega man-peleihin uusia tunnusmusiikkeja siellä Tohomon korvessa! Tämähän on vallan mahtavaa. Pelimusiikkia selkeästi. Pienoista hallimaisuutta havaittavissa siellä täällä, mutta toisaalta taas se on vain heknilökohtainen näkemys asiasta. Ehkäpä olet halunnutkin saada siten tähän raitaan lisää "ilmaa". Tee nyt jumalauta loppuun poika nämä biisit. Semmoista syntsapopin/symphonic electronican/pelimusiikin tynkää äijältä täältä pukkaa että faneja kyllä löytyis ainakin pari tusinaa heti alkuun! Nyt sinne autotalliin siitä väsäämään nämä valamiiksi hop!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takomo - Basics 06.10.2004

Takomo - Basics
Semmosta piti vielä lisätä, vaikkakin saattaa vaikuttaa vähän turhalta kommentilta, mut kuunneltuani deep freezen ja tän putkeen kaks kertaa, niin huomaan, että tässä tuoreimmassa on selkeesti parempi (adjektiivein kuvattuna täyteläisempi ja tasapainoisempi) loppujälki. deep freezessä kun tuntuu ainakin suljetuilla kuulokkeilla sihisevän ehkä liikaa kaikki korkeammilla taajuuksilla majailevat sihinät ja hihatukset. Alemmat taajuudet tuntuis myös poukkoilevan hitusen nätimmin tässä, jotta jos tämmöisestä jälkimaininkituumasta on vähääkään apua tulevaa varten, niin kannattaa pidättäytyä tässä basicsin luomisen myötä yhä täyteläisempään päin muodostuvassa hertsihiontapolitiikassa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takomo - Basics 05.10.2004

Takomo - Basics
Neitsyt Maria sentään mikä REVERBERAATIO! Tällainen tilan luonti tuntuu..hmm... yhtä hyvältä kuin keilaus typötyhjässä keilahallissa sumuisena syysaamuna. Maukas tämä basics. Erityisen kiitoksen heitän siis näistä hallikai'uista jotka pehmensivät sen verran aivojani, että biitin astuessa kuvioihin, olinkin jo valmista lihapataa. Kaikessa minimalistisuudessaan narskeet ja nurinat rouskuineen ja tirskahduksineen toimivat kuin auringonvalo aivastuksen maksimaaliseen nautinnon tuottamiseen. Bassolinja sinänsä ei tarjoa mitään uutta ja avartavaa, mutta sen verran se tuolla taas kovistelee, ettei rytmit ja halliefektit pääse liiaksi jylläämään stroboisella breiksilattialla. Kolina. Piristävällä tapaa yksinkertaisesti rakennettua. Ja virkisti kehoa sekä mieltä, kun eräs tuttavallinen samplaaus ei kolahdellut "enää" siellä ytimen kulmilla. Jokaisella snaren iskulla teki mieleni puristaa vasentaa nyrkkiä tiukasta yhteen ja takoa sitä takapotkun tavoin kohti ilmaa. Ai niin. Ja tähän kun lisätään tää kulmakarvojen hillitön kurtistus pilke silmäkulmassa sekä posket hullunkurisesti ylöspäin vinkkurassa, niin fiilispisteet hipovat pelottavan läheltä täyttä kymppiä. Itse asiassa - se on siinä. Mikä ettei. Kymmenen. Täysi kymmenen. Otolle käden puristus. Ja Pekaööe myös. En tiedä kumpi on tehnyt kummalle karhunpalveluksen, mut toinen tais väsätä "taas" noi törkeän maukkaat reverbit pikku efekteineen ja toinen sitten jyräsi taas munat linttaan nivusbassoilla (luulisin tietäväni työnjaon), ja lopputulos oli ehkä parasta tähän mennessä. Siis tällä kertaa sekä miksausmasterointi sekä musiikillinen tai tässä tapauksessa pikemminkin rytmillinen koukku kohtasivat ensi kertaa kunnolla toisensa, ainakin mun simpukalla ja tärykalvollani. Tähän kympperöiseen harvoin taivun, mutta tämä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan jotain sellaista, mitä toivoisin poikien b-puolien (ei siis takapuolien ettette pojat nyt käsitä väärin) joskus hamassa tulevaisuudenkuuluisuudessa sitten olevan. Ja sen 2005/2006 ilmestyvän, ( =D ) kovaa kohua saavan vinyylin a-puolelle iskette sitten ne vielä aivotakomoissanne majailevat hittibreiksimelodiakolinan poikaset. Niin ja teette meitsistä teidän managerin :D Go for it boyz!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Derivaatta - Egyptian time warp 20.09.2004

Derivaatta - Egyptian time warp
Ooo. Lähteepä heti liikeelle, ei turhia sykitä, hyvä hyvä.. Kivan kuuloista perusgoaa. Tiedätkö, pidän itse asiassa aika lailla tästä pomppuisesta rytmistä, kivasti oot laittanut tähän sufflea. Pitkät leadit ja ritinäsahoja, tempo vallan mukaansatempaava..hmm..mikäs siinä. Tämähän tanssittaa kyllä taatusti. Samplevalinnat eräiden lymäsoitinten valinnoiksi eivät ole järin maailman parhaita. mm. crash on kliininen ja presettisoundimaisen kuuloinen, yläpäissä kihisevä turhan voimakas isku. Lisäksi osa virveli- sekä hihat-valinnoista kuulostavat turhan efektoimattomilta ja väsyneiltä. Basari oli ihan jees ja bassolinja ryyditti koko biittiin mukavan rullausefektin, joten basarin ja bassolinjan yhteispeli pelasti soundivalinnoilta paljon. Toi biisin loppupuolella tuleva välisoitanta ennen kuin päämelodia tulee viimeisen kerran, ei sopinut lainkaan tähän biisiin. Jotenkin koko hyvin rakenneltu pohja meinasi romahtaa tyystin alta. Se osuus vain kuulosti yllättävän amatöörimäiseltä tiluttelulta niine sekoittavine sahatilutuksineen päivineen. Onneksi lopussa palattiin vielä tuohon intian takamailta opittuun käärmeennostatustilutteluun ja kasvoille jäi biisin jälkeen vieno hymy ja peukalon nosto hyvästä työstä, joskin kappale soundivalinnoista ja miksausjäljestä vähän kärsiikin. Pomppurytmi ja käärmeennostatusmelodiat siivittävät kappaleen 8½ tasolle, mutta minun makuuni köykäiset rummut ja tuo loppuosan kummallinen epäharmoninen sahamelodiahäröily pudottavat tämän hiomattoman timantin vielä piirun verran kahdeksikon alle joten olkoon numero seitsemän se numero, jolla seitsemän veljestä kotiin viemisiksenne annan Teille. Kiitos.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pakkoliike - Ville antaa aina (varsinkin jos olet nai 28.08.2004

Pakkoliike - Ville antaa aina (varsinkin jos olet nai
ihan helvetin outo biisi. experimentaalimusaa todellakin. vähän pisti hämmästyttämään ja kummastuttamaan. ei tämmöisille voi numeroa antaa saati kommentoida jostain tietystä näkökulmasta. nää on tämmösiä taidepläjäyksiä joissa sä oot itse oman biisisi herra ja siinä ei oo muilla paljon nokan koputtamista vaikka nauhoittelisit tohon oravan pähkinän nakertelu-ääniä päälle ihan vitun lujalla volyymilla. niih.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Joonas S. - What I want to be (acoustic) 13.08.2004

Joonas S. - What I want to be (acoustic)
Erittäin miellyttävä radiosoittotyylinen intro. Laulajan ääni kuulostaa myös hyvältä, silleen lämpimältä. Sanoitukset kolahtaa aika mallikkaasti ja rakenne on täysverisesti oikeaoppinen. Lyhyesti ja ytimekkäästi kiteytettynä fiksua, aistikasta ja ennen kaikkea täysin radiosoittovalmista poppisballadia. Ja kaupallisuus ei kuitenkaan puske yhtään läpi joten inhimmillset arvot ovat tässä myöskin hyvin kuultavissa. Kyllä tästä anti-akustisenkin version voisi huoletta purkittaa ;) 9!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Cream Beaver: Susan 4Ever 13.08.2004

Love Factory - Cream Beaver: Susan 4Ever
Kovasti kuulostaa huumorilla purkitetulta biisiltä, ja tää huumoripunkinrokintapainen tauhkaaminen järjettömän karaokemaisella yhteisrääkimisellä ei nyt vain tahdo iskeä sitten millään kuulohermojeni mielihyväytimeen. Miksausjälki on kaiken lisäksi sekavaa ja puuroista kilkatusta ja kohinaa, joten kuulostaa lähinnä treenikämpällä hymy huulessa ja mäyräkoira masussa paukutetulta yhteis-soitantailtaman jälkeiseltä lopputulokselta. Ihan kivaa mut ei silti oikein yhtään iske. Genreä en sinänsä karsasta, tällaista huumorirokin tapaista tulee joskus syrjäkorvalla kuunneltua, mutta tämä renkutus oli pikemminkin väsyttävä kuin sykähdyttävä. Välillä näin. Kiitos nyt kuitenkin tästä sessiosta.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Lipton II 13.08.2004

Averell - Lipton II
Miksausjäljestä ja purkitussessioista näillä duunin matopurkkikaiuttimilla ei pysty sanomaan mitään, joten toi tuotantolaatuseikka jätettäköön tyystin nyt arvostelematta. Biisi itsessään on ihan pirteä ja monisäikeinen jazzrocklounge-fuusio leppoisin wah-wahein ränkyteltynä. Rummut tuntuivat jäävän ainakin näillä skobeilla kovasti kitaroinnin jalkoihin, olisi noita hi-hatteja ja virveleitä kuullut mielellään vähän vahvemminkin tuolta muun soiton taustalta. Bassolinja on mukavainen ja koko biisin yleisfiilis oikein kepeä. Genreä harrastamattomana ja siitä tietämättömänä heitän nyt kahdeksikon arvellen sen olevan aika lähellä totuutta, jos nyt numeroilla on teille edes mitään väliä =) Mut kiitos kepeästä jamittelutuokiosta duunin koneella istuen, kahvia lipittäen ja pikkukeksejä mutustellen tätä nytkyttelin :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Trax - We Need Medicine [red trax remix] 27.05.2004

Red Trax - We Need Medicine [red trax remix]
Fakap tuossa yllä kommentoi jo kaiken oleellisen kyllin tärkeästi, eli mulla ei oo tohon juuri mitään lisättävää. Red Traxin biiseistä ehdottomasti paras, mutta liian progressiivista meininkiä liian pliisuilla melodia-instruilla. Jotenkin odottava fiilis jäi. Rumpusaundit ja perusrytmi rullaili tosi hyvin, mutta progeksi tää oli liian kiksu-melodiaa odottelemaan jäävää matskua. ? 8½

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1986 - Sunlight (Soundseekers Radio Edit) 08.12.2004

1986 - Sunlight (Soundseekers Radio Edit)
Pitkälle Orbitalin 2000-luvun tuoreemman materiaalin kuuloista breikkailua. Way Out West paistaa tästä myös jossain määrin läpi.. mutta kyllä tässä on todella paljon enemmän Orbitalin erään biisin meininkiä..piru kun nyt vaan muistais mikä se biisi olikaan.. nooh, naisvokaalit tästä puuttuu suhteessa siihen. Mutta nyt itse biisiin : Piano luo kauniisti tunnelmaa ja padit ovat ihan nättejä. Erittäin sunset-meininkiä lounge-puolelle jammailtavaksi. Biitti saa paljon miinusta sillä snare kuulostaa erittäin huonolta, rosoiselta ja liian voimakkaana iskevältä. Biittien kohotukset ja rakentelut ovat hyvin wayoutwest-mäisiä, mutta ovat kaikkea muuta kuin yhtä nättejä ja pehmoisia kuin em. duolla. Lisäksi komppiin olisi voinut tehdä paljon enemmän variaatioita, nyt oli vähän turhan suoraviivasta lush-menoa. Neljän tahdin loppuun esimerkiksi pieni backbeat tai jotain.. Vähän sellainen hiomaton timantti tästä jäi vielä käteen. Summa summarum : Hieno sävellys/sovitus, joskin tän tyylisen biisin olisi voinut toivoa paljon pidempänäkin video edit- loungeiluna, tyyliin 11 minuuttia chillailua :D ). Pianon/padien+efektien miksaus kiitettävän pehmeää luokkaa. Kompit ja rumpusoundien valinnat laskevat arvosanaa, jostain syystä tuo snare-valinta ärsyttää kummasti, ja muiltakin osin rummut ovat pelkästään tyydyttävää tasoa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, ja mikäli laatu aavistuksen tiukkenee jatkossa niin fanitus on lähellä. En anna arvosanaa tälle, sillä tässä on tunnelmallisesti ysin arvoista tavaraa, mutta em. "epäkohdat" vetävät loppuarvosanaa 7-8 suuntaan, joten liian paha paikka antaa täysin objektiivista arvosanaa. Kommenttini siis puhukoon arvosana puolesta. Semi-good work anyway.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Impulse-G - Absolution 26.04.2004

Impulse-G - Absolution
helevetin ketku, uutta materiaalia, hyvä poika, hyvä! Ei niin melodista mihin olen tohmon omassa soundissa ehkä ehtinyt jo tottumaan.. Hyvää kuitenkin sinänsä, freesiä soundia, just tän päivän psykeilyä, taktista ja tauhkaavaa poljentoa vältellen liiallisia avaruus-efektejä. Uusilla monitoreilla tarkkailtu.. mjaah.. no mulle toi basari soi ainakin tuhannesti liian lujaa, vaikkakin siinä oli saatanan napakka soundi - muut elementit tahtoivat hukkua siis basarin alle, vaikka se muuten hyvä olikin.. hihateissa ja keskiäänien elämöinnissä huomasin jonkinasteista vajetta, aika puuroista ja sumeaa keskiääntä jostain syystä..160kbps voi toki aiheutta tämän, tai sitten oot hakenut kyseistä äänikuvaa, mutta mun makuun ois voinut olla kirkkaampaa elämöintiä ja taajuuskäyrien putsailua tuolla haikka/kilinä-kolina-osastolla. Se on jännä kun noi parhaat nosto-koukut tulee tuolla kuuden minuutin paikkeilla vasta. nostatuksen jälkeen, eli 6min13sek-kohdasta lähtee se paras veto. Oiskohan tota kimeintä piipitystä voinut käyttää rohkeamminkin vai oliko kyseessä tietoinen tuotantopoliittinen ratkaisu? Eli summa summarum : Kaikista pikkuseikoista huolimatta erittäin miellyttävää ja freesiä soundia. basariin jotain tolkkua tai sit munaa noihin synasoundeihin bassolinjaan ja hihatteihin ihan yhtä lailla. Nyt ei ollut mielestäni kyllin tasapainossa kaikki soundit keskenään. Rakenne toimii, vaikka lopun cat on mushroom - fly-tyylistä piipitystä olisi mieluummin kuunnellut (tanssinut) jo biisin aikaisemmassakin vaiheessa. Toisaalta hyvää kannattaa odottaa ja originaalista voi aina tehdä psykedeelisen tanssilattiamiksauksen jos kylliksi kansa sitä vaatii ;) Sellainen karu toteamus kolmannen kuuntelun jälkeen, että basaria lukuunottamatta kaikki muut soundit eivät olleet kyllin dynaamisia ja puhtaita, tai kyllin laajasti stereokentitettyjä minun makuuni. Sellainen niukka 9- mikserin asteikolla. Musiikilliset ratkaisut olivat jälleen tuolla yhdeksän paremmilla hujakoilla, mutta miksaus/masterointi ei ole ihan sitä mitä olisin esim. uusien monsujen saavan aikaan. hienoinen melodiavajaus vain nostaa propseja siinä mielessä että jäbä elää tyylillisesti koko ajan. Näin kehittyy pikkuhiljaa maailmankartalle ihka-oma Psychedelic Tohmo-soundi ;) Ja hei - sä sentään saat aikaan jotain sillä aikaa kun mä väsään valitusraportteja teille toimeliaille.. ehkä tässä pitäis pikkuhiljaa siirtyä suosiolla enemmän tuotannolliselle puolella ja jättää säveltäminen muille =)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punos - ikävä 20.04.2004

Punos - ikävä
tää herra saa ihan liian vähän krediittiä työstään. tää oli mukavan letkeä talo-pläjäys, sopi kuin nenä päähän tähän huhtikuiseen kevätpäivään..tykkäsin ja kovasti. kuuntelin sen nyt ehkä viidettä kertaa, kun odottelin tuota fiilistelypromoilun latautumista.. eli nyt sitten sitä kuuntelemaan. Tässä oli laatu kohdallaan ja muutenkin elementit kuosissaan, simppeliä, minimalistista jammailua. sensitiivistä. kyllä tää ihan ysin kamaa on. on on.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Wizard Of Wor 2004 12.03.2005

Black Christ - Wizard Of Wor 2004
No johan on kiero rytmi! Aika mielenkiintoista industrialia. Indubiisit esittää mulle melkein joka kerta saman kysymyksen : onko biisin tehnyt henkilö oikeasti musikaalisesti taitava, vai onko melodiat, epärytmit ja jotkin kierot elementit vain lähinnä sattuman kauppaa.. lisäksi tähänastisia industrial-biisejä mikserissä on yhdistänyt lähes poikkeuksetta myös toinen kysymysmerkin ilmaan heittävä elementti : miksaus. Koskaan en oikein pääse jyvälle, että onko kaikkien soundien tarkoitus kuulostaa hieman "kolholta" ja "peltiåurkkimaiselta kolistelulta", että onko sekin tarkoitetusti tehty tuotannollinen kikka joka on ominaista alan musiikille.. hmm.. eli tämä biisi aiheutti tupollisen harmaita hiuksia =) Toisaalta kuulosti jännittävältä ja mielenkiintoiselta kaikkine häröine melodioineen ja ajatuksia sekoittavine rumpurytmeineen, mutta toisaalta taas en ollut ihan satavarma siitä, oliko biisi "loistava" tai oikeasti "teknisesti ja musikaalisesti taitava teos". Eli lyhyemmin kietytettynä en koskaan pääse indu-muusikoista oikein jyvälle, että ovatko he tehneet musaa koneellaan/hardwarellaan vuoden vai jo kymmenen vuoden ajan, if you know what i mean.. Lyhyessä ytimekkyydessään silti ihan asiallinen biisi. Puhevokooderi oli todella kliseinen, mutta sanoituksissa ja puhesyntsan melodiassa oli munaa. Kaiken yllä mainitun vuoksi tosin on lähes tulkoon mahdotonta antaa otäysin objektiivista numeroarviota, mutta sanotaan vaikka näin, että jos kommenttiringistä tupsahtaa enemmänkin tällaista tavaraa, niin otan sitä mielenkiinnolla vastaan. Niin paljon en kuitenkaan ko. soundia diggaile, että innostuisin vastaanottamaan kuuntelu/arvostelupyyntöjä alan artisteilta saati seikkailemaan heidän sivuillaan käyden läpi heidän tuotoksiaan. Silti industrialissa, toisinaan, on sitä jotain taikaa. Jos olisin peli-ihmisiä, niin tällaiset biisit instrumentaaliversioina vois olla just makeita joihinkin warcraft-tyylisiin peleihin..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä 24.02.2004

Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä
No onpa hävyttömän toimiva biisi. tällaista iskelmärokkenrollia. iskee varmasti kaikenikäiseen väestöön! ja osaatte pojat soittaa sitten nätisti. hienova hienova. lavatansseihin siitä ja keikkaa kesäksi läjä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2 KUntin kanssa ja ilman - JUMALAN haastattelu 18.02.2004

2 KUntin kanssa ja ilman - JUMALAN haastattelu
Aivan äärettömän koskettava kappale. huh. monologisi puhuttelee. "ihminen tulkitsee itse todellisuuttaan, suhdettaan muihin ihmisiin näin...jos hän haluaa nähdä itsensä näin, että muut ovat polvillaan hänen suhteensa, tai toisin päin, mutta tappi tuskin on tällainen." muah hah :D tetrahydrokannabindiolia selkeästi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sumu - Pilven reunalla 11.02.2004

Sumu - Pilven reunalla
Mmmmukava piano. Mmmmmukava melodia. Kivasti oikeassa kanavassa tuo juttu. hih. Iloisen surullista..haikeaniloista. kuin muistelisi jotain kivaa tapahtumaa valokuva-albumia katsellen.. rummut ovat sitten vähän huttua..tuollaiset tomi-iskut kyllä toimivat ihan mukavasti, mutta niissä voisi olla enemmän kumeutta..tulisi sellainen patrioottinen marssimeininki..tai jotain..nyt on vähän turhan pilipali-pox.. Melodia toimii kyllä ja muistojakin alkoi herätä. ok ralli. tunnelmallinen. rummut vaihtoon ja joku ihan selkeä rytmi marssikolinan sijaan..jotain downtempo/ambient-biittiä kehiin.. 80/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 7. Vaiettujen valtakunta 20.02.2004

Haava - 7. Vaiettujen valtakunta
Voi Vittu kun joutuu kuuntelemaan tämän porukoiden matolaatikkospiikkereistä, joista toinen on muuten down, eli monona hakkaa vasemmasta matolaatikosta. huuh. no oikeastaan voi toimia paremminkin näin.. no joo, tunnelatauksesta niinkin voisi jotain sanoa..öö. No sen verran voin paljastaa, että äiti tuli tuohon huoneeni ovelle kummastelemaan että mitä kuitenkin se poika kuuntelee, heh. Silmät pyöreänä katselee tuossa vieläkin. Ahdistaa, oikeastaan kovasti. kolmen ja puolen minuutin paikkeilla tiettyjen kemikaaleiden boostaamana voisi iskeä aikamoiset hokkarit. huh huh. Ahdistaa siis, kuitenkin hyvällä (?) tavalla. Noiden matolaatikoiden johdosta mulle tuli tästä sellaisia mielleyhtymiä kieli/mielikuvallisesti, että joku matojen valtakunta valittelisi noiden spiikkereiden syövereissä heidän niin kovin ahdasta ja surkeaa alhaisten wattien elämäänsä. Biisin loppuessa eivät matojen olot parane. Iso setä vain pistää rautaportit kiinni jotta vaikerrus ei kuuluisi ihmisten korviin asti.. elämä spiikkereissä on eri kamalaa.. huu..

Kommentti kappaleesta Kuuntele T-ace - Enkeli 10.02.2004

T-ace - Enkeli
OooooooooooooOOOooo.. intro lämpeä lämpöinen. Odotin suoraan sanottuna naisen laulua, mutta tulikin hieman ressu redfordahtahava, tauskihtava miesääni.. en voi kyllä suoraan sanoa pitäväni äänestä, mutta kestänen tämän hetken..tulee liiaksi sellaisia karaoke-fiilareita..tai jotenkin paljon halvempaa meininkiä. jos soipa toivoo, niin tällainen sävellys voisi kalskahtaa paremmalta naisen laulamana. Sävellys on kaunis, mutta jotenkin ennen jo kuultu. Mutta se ei tarkoita todellakaan sitä, etteikö tällaista kannattaisi tehdä - tottakai. Miksaus on ihan puhdasta jälkeä, joskin alun introssa tuntui olevan pientä huminaa..johtunee nauhoitussessioiden vienosta kierrosta tjsp..ja tuo sama humina saattoi kuulua läpi kappaleen, mutta sitä ei tietenkään rumpujen ja laulun tullessa mukaan kuulunut enää..eli hieman ehkä humiseva, tummahko miksaus tossa taustassa. Vokaalit oli nauhoitettu kyllä selkeästi, mutta tosiaankin jäi kaivelemaan tuo ääni..naista jäin kaipaamaan.. nyt oli aavistuksen liian Tauski, näin hyvällä sanottuna :) Slovarina toimii kuitenkin jotta suotta tässä kitisemään. Kolahdus-efektiä tästä ei vain tullut muuta kuin lämpöisen intron osalta. 78/100

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - More Than This 09.02.2004

Machinatrix - More Than This
Hei! Juuri eilen tuli muuten tämä biisi latailtua tuosta etusivun "artisti maksaa"-homman kautta. Tuli pari kertaa kuunneltuakin jo, ja nyt on aikas helppo lähteä tätä kommentoimaan. Alun rytmi tuntuisi siivittävän kuuntelijan johonkin 80-luvun lopun acid house-tamppaukseen. Olisi se minun puolestani voinut sinnekin suuntaan vääntyä, mutta onneksi näin, sillä tämä kuulosti hykerryttävästi omaperäisemmältä tuotokselta. Bassokuvio on oikeasti niin veikeä, että fiilikset bassokuvion ja pädien luomasta yhteiselosta olisi jotakuinkin yhdellä lauseella kuvattuna näin : "kierolla tapaa cool-fiilis"..ja aikuisten oikeasti, huh huh mikä tunnelma. hienoa. Noille stringseille/pädeille pitäisi vain tehdä jotain. Cutoffia ja resoa vähemmäksi, pehmeämpään suuntaan siis noita soundeja, ja hieman hiljaisemmalle niitä pitäisi ehkä myös tuunata, koska nyt tuntuvat puskevan hieman läpi, ja kun noiden tehtävä yleensä on vain kuljettaa sitä päämelodiaa/juttua.. ja sellainenkin huomio noihin stringseihin, että olisi paljon selkeämmän kuuloista ja toimisi paremmin, jos sävelet eivät jäisi noin ilkeästi soimaan toistensa päälle..että mm. tuollaisia kehitysehdotuksia..rummuissakin saa kyllä olla vielä reilusti potkua, vaikka rumpusoundit itsessään olivat aika makoisat. Tai no potkuahan saattoi ollakin, mutta kaikki peittyi oudon suhinan ja möyheyden alle. eli eli.. tuossa seuraavassa kappaleessa onkin sitten tuo miksauspuolen loppukaneetti ja vahva kehoitus, mitä tehdä.. Harmiksenne voin todellakin allekirjoittaa info-osioon kirjoittamanne sanat : "Kun haluaisi olla enemmän kuin on. Voi sitä tuskaa." Juurikin näin. Biisissä on munaa vaikka muille jakaa, mutta miksaus ja yleisestikin samplejen laatu kuulostaisi olevan aika sihisevää ja suhisevaa kuraa. Voi voi jos mä tästä puhtaamman ja dynaamisemman version käsiini saisin... eli tässä vaiheessa ei millään kyllä pysty kiitettävää numeroa antaa, vaikka sävellyksen ja tuon karvoja nostattavan bassokuvion puolesta voisi sellaista lähes kaksinumeroista arvosanaa ehdotellakin.. oikeastikin pyytäisin teitä vetämään tämän biisin as soon as possible takaisin telakalle, ennen kuin sataa kovin suuria määriä kommentteja lisää, sillä muutaman päivän vaivalla ja hiomisella, pureutumisella miksauksellisiin yksityiskohtiin, tästä saisi aikaan todella rakastettavan veisun. downtempo-hitin! tai jotain ainakin sinne päin. Tässä vaiheessa on vielä aika suttuista soundia kuitenkin. Eli harras pyyntö : voisitteko millään olla enemmän kuin olette :D Kiitosta. Sävellys/Sov./Vokaalit : 93-97/100 Miksaus/masterointi : 58/100

Kommentti kappaleesta Kuuntele Davil - Life 05.02.2004

Davil - Life
Erittäin miellyttävä biitti ja täydellinen bassokuvio. Älytöntä, miten näin vähillä elementeillä saadaankin joku juttu kuulostamaan näin hyvältä ja mielenkiintoiselta. Mulla oli pakko tässä kommentoinnin aikana kuunnella tää kolmeen kertaa, oli niin luksusfiilistelyä. mä en tiedä, luulisin että tän on tarkoituskin kuulostaa vähän räkäseltä biitteineen päivineen, sillä eq-hässäkkäähän tässä ois niinkuin vähän joka biisissä mitkä ei mitään raskaan tuotantokoneiston isoja hampaita ole läpikäynyt..mutta en esed jaksa alkaa keskittymään pikkujutuista nipottamiseen, sillä tässä on niin hulppean hieno tausta ja melodiat, että sama vaikka kattiloilla ja pyykkitelineellä tämän soittelisi. Ehdottomasti yksi hienoimmista biiseistä mitä on mikserissä vastaani tullut. Ehdottomasti faniutuminen. Ehdottomasti mitä vain. 0/100-asteikolla 100/100 ja kaikki pisteet tulevat sävellyksestä ja sovituksesta. pikkuviilailut eq-puolella ja kun kuulisi tosiaan ne sanoitukset ja laulun/räpnkin tässä niin olisi varmaan 112/100.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celsius Minus - Icicles 08.02.2004

Celsius Minus - Icicles
Iiiiiiiiiiiiihan leppoisan oloista trancettelua rauhallisilla ja nätisti rakentuvilla elementeillä. basari on jotenkin turhan möheä, siihen voisi hoitaa hitusen napakkuutta lisää kuminan sijaan. Hihatit ja helskeet rummuissa eivät kuulosta järin monipuolisilta, ja näin ollen latistavat kokonaisvaikutelmaa. reverse crash ja crash kuulostavat hyviltä, mutta tosiaankin muuhun kompitteluun toivoisi syvempää otetta ja hienoisia rakennevaihteluita, nyt tuntuu potkevan tmpeähkösti paikallaan samoilla sihinöillä alusta loppuun. Temmon tahtiin rytmitety efektit tuovat hieman lisää eloa biisiin, joka on taasen hyvä elementti. Melodiasta taas en saa revittyä oikein jutun juurta. Tuntui koko ajan siltä että tässä lämmitellään suuren purkauksen edellä, että kohta tulisi jotain ihanaa saha-leadia ja perkeleenmoisia pädejä, mutta minimalistisuus loisti läsnäolollaan koko biisin ajan. Kotikuuntelussa kaiken viikonlopun melskeiden jälkeen sunnuuntaina kotisohvalla tämä voisi olla tarpeeksi taustamusan tapaista helpottamaan krapulaa. No en tiedä. Siis rakennetta ja pienen pieniä elementtejä oli yritetty viilata kuosiin hitaasti ja hartaudella, mutta vähän jäi sellanen fiilis että parempaankin olisi pystytty pienellä kokeilunhalulla. Nyt oli liian tuttua hyrräämistä, ja kaiken lisäksi ilman sitä olennaista, maailmaasyleilevää leadi-purkausta voimakkaaseen kertsiin ympättynä. No mutta joo, vähemmän massiivista ja rauhallisempaa tavaraa, kuten sanoit info-osiossakin - muttei järisytä mieltä kuitenkaan. koukut jujut ja rohkea kokeilullisuus puuttuivat. osaamista voisi ollakin. 72/100
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fakap - My Love Will Surround You (Bassride Mix) 02.02.2004

Fakap - My Love Will Surround You (Bassride Mix)
toi bassride-sana luo niin mukaansatempaavan olotilan jo etukäteen että tuli oikein kiirus ladata tämä äkkiä koneelle. Ok, hyvin lähtee rullaamaan, puhtoset saundit as usual, toi vasemmalle pannautuva kolke on ehkä hieman häiritsevästikin liikaa vasemmalla..kuulostais melkein 5.1.-jutuilta, sen verran jossain syvällä se kuulostaisi olevan. jotenkin epäluonnollinen. kiksuttelumelodiat lähteekin sitten kaavan mukaan ja tulee maailmaa-syleilevää liidiä. ei mitään uutta, tosin tossa nostojen loppuvaiheessa toi kiva breikki-kolina-biitti, jota ei kertsin lävähtäessä käyntiinkään onneksi unohdeta. hm. ehkä se kolke-rytmi saisi soida roimasti voimakkaamminkin tässä kaiken sälän soidessa..nyt se vähän hukkui tuonne suotta, hyvä leppoinen grooven tuoja. Kertsi aika perus clubihöttöä, sellasta ei mitään uutta mutta kun on tyylillä ja puhtaudella tehty niin enpähän pääse asiasta kitisemäänkään. (tällä tarkoitetaan lähinnä sitä ettei kuulosta miltään buzz/fl/reason-perushötöltä, vaan just siltä miltä klubbauskiksun tulee kuulostaakin, vähän ehkä simppeliltä ja höntiltä, mutta beis-raidaavalta ja katu-uskottavalta) =) Juu. Tuo clap on ehkä hieman raiskatun räsähtävä, vähän liikaa tulee mieleen rocky-leffojen tekaistut lyöntiääniefektit. Mutta eipä tästä tiedä valittaakkaan. Olikos alkuperäisessä jotain vokaaleita? Niitä tämä ian van dahl-mukaelma tarvitsisi ehdottomasti eikä edes melkein. Kiteytettynä : uskottavaa ja puhdasta jälkeä noin saundien ja miksauksen/masteroinnin puolesta. siitä plussaa. plussaa myöskin tuosta bassridestä, joka on todellakin rullaavaa beissiä eikä vain sinne päin. plussaa siitä että kuulostetaan tasan siltä kuin monet mainstream-kiksuartistitkin. miinusta taasen hieman ehkä jo menneen talven lumia olevasta kaavasta, eli jonkun, jos ei nyt sun, mutta jonkun täytyisi keksiä jotain uutta tuulta, kun tuntuu että nää ian van dahl-kaavat alkaa toistaa jo itseään. että sinänsä toi maailmaa-syleilevä-muka-kaunis-lead-tiluttelu harvakseltaan ei anna edes sympatiapisteitä. no mutta tämähän on remix. mutta silti. tappelen tässä nyt itseni kanssa. no mutta esim. toi Kauas edusti jotain hieman freesimpää suuntaa transuilumaailmassa. eli se miinus sitten kliseisyydestä. mutta kun on tuotantojälki taas näin puhdasta ja mukaansatempaavaa, niin annetaan tuotannosta 95/100 ja teemasta/fiiliksistä 70/100. 9 - - - ..eli pitkäpitkä ysimiinus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 08.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
No NYT löytyy sopivan rentoa asennetta löysäilyyn! Wou, smooth! Biitti on mukavan läski, mutta tuntuis olevan vähän liikaa jotain kummaa kaikua tossa basarissa, levittää liikaa hajalleen koko biittiä. Muilta osin ei biitissä ole kyllä valittamista. Oho, nää melodiathan on ihan oikeaoppisesti tehdyt ja ja ja.. sekä muijan että äijän ääntämiset ovat selkeitä ja kevyellä otteella tehtyjä, ei mene väkisin puurtamiseksi eikä yliampuvaksi lesoilu-ääntelyksi. ja kaiken lisäksi englannin kieli on sen verran hyvin hallussa että siitäkään en voi sen kummempia huomautella,kuin että pitkäsoitolle ja jakeluun laitettaessa täytyisi tietysti vähän skarpimmin ottaa tietyt sanat.. mitäs mä tästä voisin sanoa. apua, toisaalta tekis hirveesti käydä läpi noita kaikkia yksityiskohtia, mutta tuntuu toimivan kyllin letkeästi ilman meikäläisen pilkunviilausvalituksiakin. Tällasta kesäisen viileää letkeilyä ei usein mikserissä kuulekaan. Ehdottoman hyvä biisi joka on niin rakenteeltaan kuin stemmoiltaankin radioformaattistantardit kepeästi läpäisevä. Pidin kuulemastani. Parasta oli ehdottoman anti-otsaakiristävä-meininki. Lyriikat ja vokaalit : 88/100 Tausta : 92/100
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Body By JAYk - Math Class 10.02.2004

Body By JAYk - Math Class
Soittotaitoa löytyy. Biisintekijän virkaa myöskin.Ihanat snarefillit ja loisteliaan puhdasta soundia rummuissa. hihat "tirisee" maukkaasti. Musikaalin makua, pianoa ja upean kuuloista kitaraa. Erittäin kaunista progea ja hyviä fillejä ja muutenkin...hyvin miksattu, vahvat, täyteläinen miksaus. genreen kuuluvat bassosoolot ja "epärytmeilyt" kieromman kitaratiluttelun väliosalla...jonka jälkeen palataan taas "Musikaalimenoon". Moniulotteinen ja viihdyttävä kappale. Tämä täytyy ladata kyllä ihan koneelle asti. Tässä voisi todellakin puhua orkesterista! Viihdyttävä paketti. En toista enempää ylistäviä sanojani, tyydyn vain vielä kerran sanomaan että kaikki toimii niin miksauksen, sävellyksen, progressiivisen rockin rakennelainalaisuuksien, eli bassosoolojen yms. osien myötä. Miellyttää kympin verran.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Lopullisuus 02.02.2004

Jake in the box - Lopullisuus
Laulajan ääni on ihan vetävä. Intro on mukaansatempaava ja sellainen klassinen juurikin. Tämähän kuulostaa vallan hyvältä. Rummuissa on jotain kummallisuuksia, ihan kuin ne olisi lisätty biisiin 64kbps mp-kolmosena..siis noissa kaikissa korkeissa taajuksissa noi rummut "sihisee", aivan kuin dataa olisi hävinnyt renderöintivaiheessa. Open haikka kuulostaa aiva toppahousujen kahinalta. Tai no siis..heh, vertauskuvallisesti. Että rummuille tarttis kai tehdä jotain. Sanoitukset toimivat ja soolokitaran poikanenkin tuolla vingahtelee lopussa ja ja.. oij, nyt vawsta huomasin, olihan tuolla urkuakin, höh, miten en aiemmin tarttunut tuohon saundiin, tuohan on aivan mahtava tuolla taustalla! kröh, taas täytyy hieman hävetä itseään, ettei ole uskaltautunut mikserissä näitä rokahtavampia, popahtavmpia kokoonpanoja oikein kuuntelemaan. Sivityksessä on kyllä ollut iso aukko. Onneksi tämän kommenttirinkulahomman ansiosta tässä nyt vähän oppii kuulemaan näitä "oikeasti soittavia" artistejakin. Ei ole tuulesta temmattua kun sanotaan ,että välissä noi 11v skidit palikkatrancen ja barbie-räpin kanssa kuulostavat aika järkyttäviltä. Sitähän se voi monen korvaan ollakin, jos tällaisen kanssa vertaillaan. Nämähän ovat ihan sulosointuja tällaisen nyky-nylkytyksen rinnalla, vaikka itsekin tunnustaudun kyseisen tapaisen konejylskeen armoitetuksi tekijäksi :) Pidi, pidin kovasti. Rummut vain kusivat vähän, mutta niin sävellys, sanoitus kuin laulukin olivat aika hyvässä kuosissa. Tää vaan kunnon studioon vetämään ja omakustannetta vähintään kehiin. 0/100-asteikolla 93/100, eli 9+ ja heleposti, pohojalstahan mieki oon! ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laite - laite - everybody 24.01.2004

Laite - laite - everybody
puhdas, ehkä turhankin steriili ylesissoundi. vokooderihässäkät toimii, sopivan melankolinen intonaatio "robottikoneella". Kaikki toimii ja toteutus on kohdillaan, ei oikeastaan missään mitään vikaa, mutta jotenkin sellainen sairaalan turhan steriili maku jäi käteen. vois vaikka surutta jotai lo-fi:tä upotella sinne tänne. Kaikessa puhtaudessaan tää nyt vain soljui läpi korvieni. Kasi takuuvarmasta laadusta mutta ne tarvittavat pari pojoo jää jonnekin..ei osaa edes selittää. Hyvä kuites. tai ok. :D 0/100-asteikolla 79/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele thenuke - Aom Ra 03.02.2004

thenuke - Aom Ra
Aom Ra.. onkos toi jotain "ylistäkää auringonjumalaa" tai jotain..noh, jees.. kelvollisen kuuloista tauhkaa. Genre nyt ei ehkä ihan läheskään täysin vastaa biisin tunnelmia, toisaalta vaikea lähteä yksiselitteisesti tarkkaa genreä sanomaan. Rummuissa on mukavasti reverbiä, tulee sellaista mukavan ilmavaa menoa, tosin basarissa uupuu sellaista viime käden puristusta. Nuo melodiat ovat hieman goamaisia, mutta silti paljon länsimaisia tilutuksia, ettei tästä pääse sanomaan että olisi suoranaisia intia-israel-akselin vivahteitakaan..tää on jotain sun omaa tyyliä. Välissä tuntuu että noi vingutukset kulkevat vähän omaa, sekavaa elämäänsä, mutta juuri oikeassa kohtaa palataan takaisin ruotuun ja tuttu kuvio tulee takaisin. Eli liiaksi meinas revetä sivuraiteille paikoin nuo tilutukset. Sellaista hieman alle keskitason tahkoamista, saundivalintoihin olisi voinut tehdä pieniä muutoksi, ja jotain rankempaa oman käden jälkeä noissa saundeissa olisi tarvittu. Nyt oli liian preset-saundien kuuloista. Rytmeissä rakenteessa ja padien kulussa, ehkä vähän melodiassakin oli hyvin yritetty tuoda hieman omaa näkökulmaa ja itsensä kuuloisia, persoonallisia ratkaisuja, mutta tällä kertaa äänivalinnat ja samplet yleensäottaen kannattaneet tuota biisiä sellaisiin sfääreihin mitä se parhaillaan olisi voinut olla. Jotain koukkua löytyi ja tapahtumaa siellä täällä, eli ei ihan kuivan kuuloista, mutta hiomista, vielä hiomista ja kyllä se siitä lähtee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Entraz - Side Effects 11.02.2004

Entraz - Side Effects
Osa jutuista toimii, osa taas ei. Jotkut efektit kuulostavat varsin irrallisilta, ja rumpujen ja bassolinjan yhteistyö ei kuulostaisi olevan aivan ehdotonta. Siis joo, ne toimivat, mutta miksauksessa tuntunut olevan joku fiba, kun basari tuntuu olevan leveämmällä stereokuvalla kuin basso. Tai päinvastoin. No jokatapauksessa paras potku bd:n ja basson yhteiseloon saataisiin lyömällä ne täysin monona. Nyt kuulosti kolkolta, ontolta..ja siinä sivussa sitten haikkojen ja snarenkin sointi alkoi kuulostaa etäisemmältä..ihan kuin säveltämisen/rytmien rakentamisen saumat näkyisivät liian paljaasti. Muuten ihan hyvää tauhkaa. Keskiäänillä kyllä mennään liiaksi, että siitäkin saan vielä hiukan nurista. Mutta sehän tämän kommentoinnin pointti onkin. Potkua vaan vielä alapäihin ja bd ja basso samaan karsinaan, väistellen kuitenkin yhtenäisiä alataajuuksia, ja sitten kaikkea muuta kilinää hieman vähemmän samplemaiseksi, tai siis miten selittäisin..ei niin irrallisiksi ja alkaa kuulostaa paaaaljon paremmalta. Nyt keskittyi jumittelun ja jalantamppauksen sijasta liikaa miksaus/soundiyksityiskohtiin ja pikkuseikkoihin. Ei saanut rentoutua. 76/100 Aijai..lähellä kasia, muttei em. asioiden takia kuitenkaan ihan kahdeksikko-nappulan valitsemisen arvoista ihan..mutta ok, ok keissihän tämä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tanssiyhtye Norpat - Jää Sulaa (Final Version) 08.02.2004

Tanssiyhtye Norpat - Jää Sulaa (Final Version)
ha haa ha haa mikä ihana veeeeeeeeebraaaaattoooooooo-o-o-ooo-oo-o-o-oo-oo-o! Mä en oikeasti tiedä mitä sanoa. Olen vangittuna vibraattoosi. huh huh sentään. Olette verrattain onneton laulaja mutta noilla vedätyksillä tuotte lämmön suoraan olohuoneeseeni. Tausta on todellakin nätti, muttei vielä niin jämäkkänä pakettina mitä parhaimmillaan voisi. ensinnäkin miksaus on vieläkin liikaa Trio Erectucksen kuuloinen "huoltamoäänite"..eli pelkkiä sointuja ja samaa rytmiä joka hakkaa kuitenkin tasaisen varmasti tajuntaan. Iskelämänähän tämä on...mullistava, etten sanoisi. Kertsissä löytyy koukkua ja säkeetkin sä vedät silleen omalla tyylilläsi hienosti, eli ei se laulu niinkään, vaan nimenomaan se, että sä olet nähnyt laulamiseen juuri niin paljon vaivaa kuin ikinä vain pystytkään. Eli tunteella ohi taitojen, ja silloinhan ollaan ainakin aidoimmassa olotilassa jos ei muuta..ellet sitten vetänyt helvetisti överiksi tota laulua ja tää on ihan herjaa vaan..mutta sitähän mä en voi tietää, enkä kyllä sellaista haluaisi edes uskoa =D Jää todellakin sulaa. Miksauksessa petraamista, ja tuota pelkkien sointujen soitantaa voisi elävöittää vaikka millä ja tehdä tästä vaikka kuinka ylituotettua ja puhdasta kuin hyvänsä, mutta parhaimmillaan tällainen ehkä vähän huumorille kalskahtava iskelmä on juuri tällaisenaan - "tunteella" vetäen ja rennon huolettomasti miksaten - kuin suoraan treenikseltä tai huoltarilta purkitettu Trio Erectus! Eli puhdasta kultaa kaikessa amatöörimäisyydessäänkin, sama sille viimeiselle hiomiselle, ideasta ja laulunteosta saatte jo yhdeksikön. senkin Alepan Somerjoki minkä teit =D ylihyvä veto kaikessa hauskuudessaan! äkkiä tekemään jäänlähtöveikkauksia! 90/100 - sen verran hurja ja nauruhermoja raastava vedätys.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Initial Unraveling 01.02.2004

DiversAeon - Initial Unraveling
hmm.. mä en pääse tarinaan aivan suoraan sisälle. batman hukuttaa jokeria johonkin happosammioon. aika uhkaavan kuuloista. Sopisi mainiosti jonkin idm/noise-levyn introraidaksi. Tällaisesta ei parane oikein arvosanoja jaella. Tämä taitaa olla liiankin henkilökohtaista taidetta, jossa rikotaan täysin oikean ja väärän ajatus- ja äänimaailman rajoja. Niin kauan kuin tuo jokeri vain tuolla happosammiossa pysyy niin kaikki on vallan hyvin.. tästä voisi sitten pärähtää albumin avausraita. mielenkiintoista, mutta ei juurikaan kommentoitavissa. ainoat kolme sanaa vain : batman, jokeri ja happosammio. uuh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orgazmo - Tears (ft. VPM) 01.02.2004

Orgazmo - Tears (ft. VPM)
Tanssittavaa. Rytmi lähtee rullaamaan heti eikä vain meinaa. Tätä samaa patternia rullaillaankin sitten turhan pitkään..odottaa,odottaa.. no niin, nyt tuli vokaalia. Englannin ääntäminen on aika köksähtävää, ja muutenkaan ei tahdo saada selvää kun on hieman liian hiljaisella noi vokaalit..sitten odotellaan taas..vähän liikaa yritetty maalailla lisäelementtejä ilman ekstrapensseleitä..eli toisin sanoen tässä voisi tapahtua enemmänkin - ehkä liian simppeliä. No ohoh, no nyt, puolessa välis tulee muijavokaalit. Paljon paremman kuuloista, ilman muuta. Mutta yhä liian pienellä vokaalit. hmm..mutta toimii imo paremmin kuin nuo jätkän "mongerrukset". Äh, Nyt se kliseinen mies tuli taas änkyttämään. Ei pahalla, mutta tämä on aika järkyn kuuloinen kohta. Vähän tulee mieleen norjalainen Apoptygma Berzerk, joskin tämä on tuhannesti euromman kuuloista matskua. Apop on enemmän industrial-vaikutteista tauhkaa. No mutta takaisin tähän ralliin.. ah, nyt tuli takaisin nämä muijaluritukset. Nää toimii yllättävän hyvin. ihmettelin, miksi ralli alkoi sen jätkän lallatuksilla, kun noita jätkävokaaleja ei mielestäni olisi tarvittu ollenkaan. Kehottaisin ainakin oman sananvapauteni suomissa rajoissa tekemään tästä ihan sellaisen version missä on vaan noi heleät muijavoksut. Ja miksauspuolella tarvitsee tehdä vielä jokseenkin paljon töitä. Rytmi tosiaan rullaa, mutta bd on turhan kumea. haikat säksättävät mukavahkosti, mutta jotain lisää sinne sun tänne..ja noihin vaisuihin suvantokohtiin joissa yritetään viedä biisiä eteenpäin pelkällä minileadilla ja potkulla, niihin tarvii jotain lisäelementtejä..efektejä, breakbiittiä taustalle..mitä vaan..ehkä tätä voisi tiivistääkin rakenteensa puolesta ihan reilustikin radioformaattisempaan suuntaan. Viime kädessä aika perus eurotanssia, jossa tosin piristivät hyvät muijavokaalit. Idea kunnossa, ukkelin älätys pois ja tiivistystä ja rakenteen kehittelyä ja jotain omaperäisyyttä tuovia pikku jippoja sinne sun tänne. ok. kiitos. 0/100-asteikolla 79/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele aluminiumblade - Motherfucker 16.01.2004

aluminiumblade - Motherfucker
kovastikin prodigyn fat of the landin aikaisen matskun kuuloista..miltei epäilyttävissäkin määrin :D no ei..varsin hyvä "pomppugroove", ja kolahtaa varmasti nuorempaan räbäyttelysukupolveenkin. Noi välisoitottojen fx-stringitkin kuulostavat loopattuna ihan profigyltä. ja mitä enemmän biisi vanhenee tulee vaan yhä enemmän ko. bändiin mielleyhtymiä. Tää on nyt sitten varsin kakspiippuinen juttu sinänsä : Hyvä, että kykenet tällasen hyvän breikin tekoon - mutta toisaalta taas saundi ei ole kamalan omalaatuinen, ja siksi jouduinkin heti laittamaan soittolistalle "diesel power":in..että sun omaa "uraasi" ajatellen tää ei ole ehkä parasta mainosta..siis kuulostaa liiankin howlettilta..siis prodigy on mulle kenties rakkain bändi maailmassa, siksipä tästä jauhankin. No joo mut tää biisi siis - +hyvät puhtaat saundit +hyvä "pomppuhenkisyys" +uskottava ja katukelpoinen - ei kovin omintakeinen - liiankin "prodigy" omaperäisyydettömyydestä sakotetaan, joskin pätevästä saundista kiitetään. tää ois mun näkemyksen mukaan 8½, mutta putoais ehkä jopa 7½ ton liian tutun saundin vuoksi... eli aika tarkkaan kasi tää on. Omaperäisemmällä jutulla vois olla aika lähellä kymppiä.. mut tää olikin eka biisi mitä sulta kuulen,joten enpä ennakko-arvioi ja tuomitse vielä..katsotaanpa tuo Chlorinekin ja jos sitten noita vanhempiakin tuotoksiasi.. *mut jos tän tasosen biitin tahti jatkuu niin faniutuminen on kyllä jo pelottavan lähellä olkoon kuinka käytetyn kuulosta hyvänsä*
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aluminium Blade - Chlorine 16.01.2004

Aluminium Blade - Chlorine
voisin oikeastaan olla aika samaa mieltä tästä kuin tuosta "motherfucker":istakin..tosin biisinä tämä ei ehkä ollut yhtä vahva. hmm. en nyt osaa oikein sanoa mitä mieltä tästä saundista pitäisi olla kun tämä on jo _niin_ samanlaista kuin howlettilla..että sakottaako vaiko kumartaa. paha paikka. nyt en tohdi antaa numeroa, parempi pistää mietintämyssy päähän ja kelailla tätä rallia vielä. sanoisin että jälleen 8puoli tai 9-, mutta tää imitointi..hm. vahvaa full-on saundia tää kyllä on laadullisesti. [pelottaa ajtus siitä, että olisit rumpubreikeissäsi jopa salaa samplannut joltain howlettin träkiltä jotain... :P, tulee paranoia :D ] mut hyvä hyvä edelleen miksausjäljen puolesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forehard (Miracle Shit EP) - Shake & Bake 12.01.2004

Forehard   (Miracle Shit EP) - Shake & Bake
no huuuuuuh huh. lisäsin veden ja ja... pu-tummmmmm! rox. joko kohta raaputellaan vinyyleitä tekk-dj:itä varten ja euroopan valloitukseen? äkkiä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forehard (Miracle Shit EP) - Dark Series (Part1) 11.01.2004

Forehard   (Miracle Shit EP) - Dark Series (Part1)
perkeleen perkele. ei tämä ole enää fruityn kuuloista. tämähän on pure tekno-shaissia! asiaa! jäbä kehittyy kyllä koko ajan. puolenvälin kohdilla tulee kyllä nätit padit mukaan. Aina kun tällasta matskua kuulee niin sitä toivoisi osaavansa tehdä tesnoa. Tämmöseen ei vain meikäläisen aivoreseptorit tahdo kyetä. Kyllä tää on sellasta musaa joka tulee jättää sitä täysipainoisesti harrastavien haltuun - voisin tulla kuitenkin keikoilles taustapumppaajaksi jos sopii. olen kade. vitun hyvä backbeat ja tämä imee ihan vitusti mukaansa. oot yks niistä harvoista ihmisistä jotka tekee tasan sitä ja siten mitä haluaa. ei niinkuin mä etten tiedä mitä genreä tekisin. siks oon kade. kaunista. 98/100
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Obsession 03.02.2004

Quaint - Obsession
ooooooo! diivan oloinen ääni tällä tyttelillä.. kaunista ja hyvin miksattua. tosin pikkaasen voisi olla alapäätä buustailtu, nyt menee keskiäänillä luukuttamiseksi (tätä nimittäin haluaa jostain syystä soittaa aika lujalla) .. toimii, ja toi "vaihtoehtoinen &acute;loppu kertsissä"..siis ei mene ns. normaalin sävelasteikon mukaan..noin niinkuin perus poppi/rokki-kaavan mukaisesti..ja siitähän ei ole mitään haittaa. kylä. rutkasti voisi matalimpia taajuuksia korostaa. nyt menee keskiääninapsutteluksi, virveli varsinkin kuulosti vähän liian napsahtavalta ja toisaalta basaria ei kunnolla tullut sieltä harvoja rintakarvojani vapisuttamaan :) laulu pelaa sävellys pelaa sovitus pelaa. miksauksessa pientä viritystä mutta oikein freesin ja viriilin kuuloinen bändiviritys! tullaan tutkimaan tarkemminkin! kiitos :) 0/100-asteikolla 89/100
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tweeek - E.E.G 11.01.2004

Tweeek - E.E.G
erittäin maukasta. ihan oikeasti. Levo ja Jepu totesivat jo oleellisimman, turha tätä on sen kummemin syynätä, kolinat toimii ja jalka alkaa tamppaamaan lattiaa - eli toimii. erittäin vahva yhdeksikkö.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Labyrintti - No move in cortex 11.02.2004

Labyrintti - No move in cortex
jotenkin liian tajunnanvirtaista tämä nyt on. onhan sitä itsekin hc:tä ja polkkaa tullut tehtyä, ja tulee ehkä tulevaisuudessakin, ja kuuntelenkin verrattain paljon, mutta tämä ei nyt oikein avautunut.. liikaa hälskettä ja melskettä ja turhan presetit soundit..kili-koli-pum-päks-pox-wiki-wiki..rummuissa ei dynamiikkaa ja hihatit snaret kuin kaikki efektitkin aseteltu sekvensseriin suurinpiirtein sellaisenaan sehän on jo tunkkaiselta kuulostavuuden ensimmäinen perusehto. ja se söi kuunteluintoa valtavasti. pläääääääääääääääh. progressiivistahan tämä kyllä on, vaeltaa eteenpäin koko ajan eikä juurru oikein sitten mihinkään..jotenkin on vain liian sienistä tai happoista..en tiedä..suomisaundi-tyypeille tämä saattaisi aueta paremmin. "wiki-wiki-piu-tsähä-pum-tsi"....kun se ihanimmillaan olisi ollut jotain "wikdidi-wi-pkrohh-tsäääääh-bourrrvm-tsih". Turhan pimepli-pampeli-pom. Enköhän vääntänyt jo kyllin rautalangasta. hässäkkää. 54/100
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele shS - Transmorpher 07.01.2004

shS - Transmorpher
Mukavan synkeä biisi. Tämähän ei nyt ole aivan lähimainkaan tech-trancea, mutta jotain downtempo/breakbeattia kylläkin.. rytmi toimii ja pysyy hyvin kasassa, tuo vingahdus aina "viimeisen" rumpupatternin lopussa on hyvä, nannaa. Melodia on hyvä, bassolinja toimii, jumittelee silleen mukavasti..hmm..no tästähän saisi kyllä irti vaikka ja mitä kun jaksaisi kehitellä - lisää vaan viulua ja stringsejä ja jotain melodista purkautumista, räjäghdystä - ilman muuta tän tulisi olla sellainen 5-7 minuutin biisi, ei epäilystäkään! Rakenne on kyllä muuten hanskassa, hardistransuleadit lähtee kohoamaan juuri oikeaan aikaan rakenteen kantilta katsottuna yms. , mutta siis - tee nyt ihmeessä valmiiksi tämä! jälkimakuna suussa on silica-sitruunaneste. Olen hapan. :D Ja genrenvaihdos ilman muuta - ambient,downtempo tai breakbeat... mutta tän tyylistä kun alat väsäilemään enemmänkin niin hyvä hyvä. Sellanen varsin persoonallinen saundi siellä jossain uumenissa piilee. Sen verran keskeneräinen kipale minun mielestäni, ettei anneta numeroita vielä. Kehittele kehittele ja vielä kerran kehittele - ja hio hio hio - tästä tulee hyvä, synkeä ralli. Tuo mieleeni the prodigyn Experience-levyltä raidan "weather experience" - kuuntelepa se, ellet vielä tiedä - eli tässä voisi olla tempon nopeutumisellakin merkittävä tekijä melodiaräjähdyksien yhteydessä. Tee tästä tarina. ;) 8½

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - God is a Gynecologist 04.02.2004

Hombre Muerto - God is a Gynecologist
Saatanahan tässä poraa Jeesuksen hampaita Helvetin hammaslääkärissä. Järisyttävät hammaslääkäri-mielleyhtymät. alussa vaikuttaa lupaavalta, niinkuin kunnon skitanraiskausta ja fiiliksen hakemista. Mutta sitten ajatukseni heräävät ja alan nähdä. tulee valo, Hän, joka kuoli syntiemme puolesta, astuu sisään Saatanan hoitolaitokseen. Siitä ei sotaa synny mutta sen verran kalavelkoja että Jeesuksen tanssit vetten päällä on lasten leikkiä tämän taistelun rinnalla. Näkisittepä, oi pojat, näkisittepä. Hän on sidottu nyrkinpaksuisin nahkaremmein lääkärintuoliin. Pora on tehty leikkaamaan lähinnä härän kiveksiä, mutta silläkin setä Saatana saa vallan pahoja aikaan. Jeesuksen vaikerointi kuuluu aika ajoin taustalta, mutta setä Saatana sen kun painaa vaan. minä mietin lähinnä sitä että miksi siltä valkeakaapuiselta sedältä tulee kipinöitä suusta kun sitä drillataan...apua! minua ahdistaa! Mutta tiedättekö pojat mitä. Jeesuksen reiät ovat nyt paikatut ja Rauha manalan ja taivahan välille sinetöityy. vai sinetöityykö sittenkään? Tuo lopun korkea ääni, johon näkemämme päättyy, ei anna selkeää vastausta. Mutta ehkä saamme jatko-osan. Jeesus hymyilee - 0 reikää! Niin en minä vaan tiedä. Noisesta, hyvästä sellaisesta, minulle tulee aina päähän jotain selkeitä tarinoita. Artistin, tai siis taiteilijan, joksi noisekkoa [vrt. muusikko] tapaan myös kutsua, näkemykset ja syyt ovat aina mielestäni vallan henkilökohtaiset ja rakkaat. noiseen liittyy jotain syvempiä tunnesiteitä. syitä, ahdistusta, vihaa, iloa tai rakkautta. niinkuin muissakin musiikkigenreissä, mutta tämä onkin vähän spesiaalimpi seikka : Jokainen noisepläjäys, siis oikea, hyvä sellainen, on kuin uusi, avaamaton kirja ilman kansikuvitusta ja tekstejä. fiiliksistä päätät vain sinä itse. miellytti. ei tällaista nyt päivittäin useita kappaleita kuuntele, mutta pienin annoksin sekoitettuna kaurapuuroon sitä menee aina hetkiseksi aivan sekaisin. ja sellaisen suhde on hyvä pitää jotta se pysyisi kyllin viriilina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - References 01.02.2004

DiversAeon - References
kaunis kitarariffi ja ihanainen säröbasso. basari oli mielestäni turhan kumea, möyheä tjsp.. lisäksi snare kuulosti jokseenkin etäiseltä. Kappaleen parasta antia on ehdottomasti toi säröinen basso, joka toimii kyllä yllättävän hyvin noinkin leveällä stereokuvalla.. rakenne tuntuisi biisissä olevan vähän turhan yksinkertainen. ei juurikaan kehity. Lopussa tuleekin oikein maukasta biittiä. hmm..vähän monimutkaista arvostella tällä tavalla lennosta..pitäisi kuunnella ehkä useampaankin kertaan. Mutta kyllä, vokaalien jälkeiset biittihässäkät toimii pirun hyvin. Tohon kitarariffiin olisi ehkä toivonut jotain muutosta, mutta ennenkaikkea _kitarariffissäkin_ olisi voinut olla rutkasti efektejä. Tai sitten ei. Aika kaunis kappale muutamaa huomauttamista lukuunottamatta. Kommenttirinki toi kyllä heti ensimmäisenä sellaisen biisin arvosteltavaksi, että tuli heti hyvälle mielelle, että hei, täähän saattaa toimiakin - löysin heti yhden hienon biisin, kenties jopa hienon artistinkin ;) ikävää vain, että näin artisinimen ja biisin nimen jo etukäteen, sillä joudun selainongelmistani johtuen lataamaan kaikki ringissä olevat biisit ensin koneelleni. mutta pärstäkerroin harvoin arvosanaani vaikuttanut on. 0/100-asteikolla 83,5/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Reason 03.02.2004

Quaint - Reason
tiedätkö mitä. pääni alkoi vaistomaisesti nytkyä nojatuolin selkämystä hyväillen tuossa kertsin alkaessa..eli tämä on sellainen peruskoukkuradiopoppihitintynkä, joka puskee vähän salaakin aivojen nytkytysosastolle, jossa mutten sijaitsevat hyvästä musiikista kiksejä saavat reseptorit. jammailen päässäni. kuuntelen toista kertaa. mmm.. ensimmäisen minuutin voin pitää silmiä kiinni. uu, tästähän irtoaa goosebumbsejakin! wau! sinulla nainen on kyllä nätti ja sellainen tarvittaessa kantava ääni. sellainen sopivasti bitchahtava. tulee jokin alanis morrisette ajoittain mieleen, silloin kun b-osassa tulee tuota nytkybiittiä ja sä laulat samoihin kuoppiin mihin rumpujen ja basson yhteispelikin tekee nytkettään.. noista rummuista : alkavat todella vaivihkaa ilman mitään filliä tai varoitusta. JA siitä pääsemmekin siihen liian helposti huomattavaan ikävyyteen, että tämähän on yksi ja sama rumpulooppi. tosta ratkaisusta ropisee vähän sakkoja..eikö tollaselle äänelle löytynyt oikeata rumpalia..tsot tsot! noh, lyhyestä virsi kaunis, ei tässä romaania jaksa yhdestä biisistä kirjoittaa. sanotaan että pienehkön pop-hitin ainekset ovat olemassa, rakennetta vähän räväkämmäksi ja ehdottomasti oikeeta rumpua kehiin..joko yksittäisinä sampleina tai sitten ihan oikealla soitannalla, mutta tuolla äänellä ei yhden ja saman loopin päälle _saa_ edes laulaa =D tietysti tollaiset looppisamplet tuovat lisää väriä ja eloa biisin tapahtumiin, mutta yksinään ne eivät oikein kannata kauniin äänen ja melodioiden harmonian raskaita raskaita siipiä. hyvä. nyt sitten niitä rumpuja nauhoittelemaan ;) [vai olinkohan sittenkin väärässä jauhaessani tuosta loopista puolen kommentin verran..iiks. multahan katkeaa kaula jos se olikin rumpali. no sit oli pirun hyvin klikkiin soitettu.] respect.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niina - Vuosi '04 26.01.2004

Niina - Vuosi '04
Kahden lisäkuuntelun jälkeen toimii yhä paremmin. Ylläoleva tekstini allekirjoitan yhä, mutta niinan ääni ja sanoitukset ansaitsevat lisäpisteitä kyllä siinä määrin että arvosana nousee. nättiä nättiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niina - Vuosi '04 26.01.2004

Niina - Vuosi '04
Niitti intro ja mukavan rouheat alkubiitit. Taustat toimivat jälleen dippailevan hyvällä maulla. Niina sun äänes kantaa biisi biisiltä paremmin. Rakenne on kauniisti kasassa pysyvä ja mukailee hyvässä maussa nyky-är än beetä. Nätti kertsi ja koukuttaa kyllä jossain määrin kuuntelemaan useampaankin kertaan. vocoderkikkailut lopussa ja kaikenmoinen pikkusälä muutenkin piristää positiivisesti. hm. Ehkä hieman surullista mun makuun mutta laatu on kyllä puhtoista ja todellakin, kuten jo edellä mainittu, äänesi saa lisää kannatustani hetki hetkeltä. Ja ei, älä lopeta r'n'b-biisien vääntöä, äänesi sopii tällaiseen letkeilyyn varsin mukavasti. Nyt tarvittais sit jotain reippaampaa/pirteämpää menoa taas välillä..mua alko nyyhkyttämään jo :D Niin ja hei, kokeiles rohkeesti jotain vieläkin kevyempää, tyyliin alicia keys, arteha jne.. vieläkin hempeämmillä elementeillä.

musicloversin taustat siis toimii, mutta ilman noita pikkukikkailuja vaikutti hitusen ehkä eleettömältä. 0/100-asteikolla tollanen 84/100.

niinalle äänestä/sanoituksista 87/100.

tätä asteikkoa käyttäen räpsäyttäisin siis melkein ysin, mutta mikserin kapeampaa asteikkoa tukien muljahtaa kahdeksikko. hyvää ja tyylikästä työtä koko kolmikolla (?).
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - Edward III 11.02.2004

Beaner - Edward III
Ahhaa, sama opinahjo :) jukka jukka ja...ketähän kaikkia teitä sitten tässä soitantaa.. surroundissa miksattu vai? Ihan menevää rokkailua, sellainen sopivasti renttumeininki =) Eipä tässä paljoa ole valittelemista..vähän turhankin kirkkaina ja lujalla helistimet helkkää..ja fillit menevät vähän turhan lujaa juosten lähes aina. Vokaalit kuulostivat olevan vähän turhan etäällä muusta soitannasta ja siitä syntyi vähän liian surround-toistoa kaipaava fiilis....? Ja em. asia söi sitten sitä terävintä loppupotkua kokonaissoundiin, eli vähän laihanlaiselta kalskahti. Noita juttuja lukuunottamatta sävellyksenä ja sovituksena ihan mallikas ja oikeaoppinen rokkisbiusa. 84/100
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele X Tolerance Zero - Sweet Sugar Honey 03.02.2004

X Tolerance Zero - Sweet Sugar Honey
Rummut ovat köyhät ja mielikuvituksettomat. fillit eivät toimi, pelkkä basarin polku ei oikein nosta kättä ylös ennen kertsiä.. kiva glam rock-fiba tulee tossa kertsissä kun äijät vikisee ;) vähän jäi sellanen maku että pienellä huumorivarauksella tää on tehty =) hmm..huonolaatuiset rummut? miksi rummut suhisevat kuin 64kbps-mp3-tiedosto? ja muut saundit ovat kuitenkin selvästi kirkkaampia? kitarat on levitetty hyvin stereolla, ja basso on todellakin ac/dc-tyylistä. + huumorimeininki + kertosäe jäe hetkiseksi mieliin + tavallista fiksumpi basisti + vingutukset - rummut yksinkertaiset - rumpuraidan laatu karsea - alussa häiritsi liiallinen kitararaidan panorointi - fillit yksinkertaisia muutamalla lauseella fiilikset : pojilla on keikka työväentalolla..yleisöä viitisenkymmentä.. helevetin machoilijat, nehän vetää niinku mitkäkin van halenit, selät toisiaan vastakkain samaan mikkiin kaartuen kitarta lesosti otteessa ja meininki on helevetin hyvä.. basisti seisoo nurkassa ja rumpalilta uupuu toinen kapula.. aito meininki!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teknomyssy - Armageddon 03.02.2004

Teknomyssy - Armageddon
Non ni. Ourait, psychedelic. Alku on ihan lupaava, toi "tsohh"-ääni vain oli helvetin lujalla, sitä vois hiljentää useita napsauksia. Basari tuntuu olevan jossain liian takana, ja ihan kuin siihen olisi isketty chorusta tai stereoseparaatiota aivan suotta. Lopputuloksena epämiellyttävä kumisaapasbasso, josta kyllä löytyy sopivasti yläpäitä jotta löytyy psykebasarille ominaista napsu-efektiä, mutta jotain hämärää ja huonoa tossa basarissa on. Bassolinja on hyvä, rullaa full-on. Efektejä löytyy ja kaikenlaista plurinaa ja pulputusta, aina hyvä, kunhan ne miksataan sopivalle tasolle. Ei noi plurinat ehkä liian lujalla ole mutta hämmenttävät aavistuksen tanssittavuutta..meinaa rytmi hukkua välissä plurrauksen alle, siltä tuntuu. Ok, hei nyt ollaan jo 3/4 kuunneltu, ja nyt oikeestaan lähti parhaat revitykset..tai samanmoisethan noi on ku aiemminkin, mutta nostot oli paljon paremmat kuin alkuosassa. Lopussa noi plurinat alkaa sittenkin vähän ärsyttämään. crashissä ei ollut mitään reverbiä ja oli kesken leikattu, kuulosti vähän hölmöltä. Snare oli hyvin goamainen, eli tuollainen lähempänä oikeaa virvelisnaren ääntä kuin psytrancessa yleensä.. olisin toivonut jotain breikkejä/rikkonaisia biittejä sinne tänne, mutta eipä se kokonaisuutta muuta suuntaan tai toiseen. eikä se full-on psykessä ole edes olennaista. Pomppu on ihan 80/100-tasoa, mutta noita edellä mainittuja miksausvaiheessa havaitsemiani epäkohtia on sen verran, että hieman ärsyttävine plurinoineen ja kaukaisine basareineen tämä on sellaista 7 puolikkaan verroista polsketta. Puhtaudella ja huolellisemmalla miksauksella [tarkoittaa juuri lähinnä bd:tä ja plurinoita], voisi yltää hyvinkin yhdeksikköön. Nyt jäi vielä vähän veren makua suuhun. pthyh! 75/100
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Timeshifter - Another World 19.12.2003

Timeshifter - Another World
Tällasta perus-settiä. Hmm. Ehkä käynnistyilee hieman laiskasti ja jotenkin vois olla enemmän sufflea rytmissä tai sitten hieman lisää tempoa. Tää on tämmöstä fiilistely-trancea. Siis ihan hyvää matskua, mutta en tiedä jaksaisiko tämä pitää alan bileissä kehoa liikenteessä. Eikä varmaan keskiverto-yökerhoissakaan sen kummemmin. Äänimaisemat olivat kyllä ihan hyviä ja bassolinjat ja haikkakuviot, kaikki oikeastaan kulki varsin luontevasti ja perus-trance-normeista poikkeamatta. dj pitchais tätä varmasti 4-5 bpm:ää ylöspäin. kyllä tästä vähän laiska maku jäi suuhun. Kauniit melodiat. Tää ehkä menee mun ajatusmaailmassani sellaisen transuilun puolelle, jota vois kuunnella upotettuna jonkun mixteippiin/settiin, mutta silleen kämpillä, luurit korvilla kynttilöiden palaessa. Hartaissa tunnelmissa. Herrat voisivat kyllä kokeilla vääntää tästä jotain taiteellisempaa fiilistelyjuttua..jotain ambient-hässköitä ja downtempo-meininkiä ympättynä pehmeään vartalonketkutusbiittiin. Jotain Leftfield-tyylistä kamaa tästä sais kyllä hyvin irti. Mut tanssijalka ei oikein vipattanut. Ja mikäli SE oli tämän homman tavoite, niin tuonne 7+ arvosanaan olisi tyytyminen, mutta ajatellessani tätä laajempana kokonaisuutena kynttilöiden loisteessa synkän kaamospäivän keskellä, voisi kyllä 8+ heittää tästä ihan hulluuttaan. Ehdottomasti kaipaa jotain Leftfield-tyylistä versiota. 7½.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Trax - Blue Planet 09.12.2003

Red Trax - Blue Planet
Ok. Kaikki perusjutut on kerätty läjään. Ihan perustavan kuuloista trancea. hmm.. yritän olla lyhytsanainen.. kaikki enteilee jotain MAKEATA.. *Kohdassa 00:36 alkaa taustalta kohota eetteriin niin kliseinen haikkalooppi, että siitä 1 pointsi miinusta - eritoten kun sitä ei ole edes yritetty päivittää millään tavoin..tai siis, se on siinä niin alkuperäisenä kuin suinkin voi. ei hyvä. kliseínen. *Kohdassa 1:20 narskeet kuulostavat hyvältä, mutta kuulostaa kuin Scooter olisi noita narskutellut jo aikavuodet.. *Kohdassa 1:48 tuleva melodia on sitten taas jotain Ppk:ta tai vastaavaa..tai Alice Deejayn better off alonea..saundi on tässäkin, ei niin kovin omaperäinen. Tässä vaiheessa täytyy todeta että alun nelisenkymmentä sekuntia ja padit ovat olleet sitä parasta palaa tästä kakusta. hmm..venataas..täs oli jotain.. (kuuntelen kolmatta kertaa) no niin : *Kohdassa 3:45 sieltä alkaa kohoamaan tuo höttöliidi, en osaa nyt äkkiseltään nimetä. *Kohdassa 4:05 se alkaa tekemään Ian Van Dahlin ja kumppaneiden perusjippoja. Nostot tuossa ennen neljää viittäkymmentä..ja lopputuloksena tällaista paahtoa, jossa on Ian Van Dahlia/yms.+Scooter-narsketta+vielä jotain ppk/alice deejay-tilutusta. Eli en huonollakaan omalla tunnolla voi sanoa, että kyseessä olisi jotain uutta. Takavuosien elementtejä ympättynä yhteen. Valtaosalle klubiporukasta tämä tanssilattialla varmasti iskee, mutta mutta.. tämä nyt on toistunut aika monesti tämä kaava tässä viime aikoina. Hyvillä mielin olen lähtenyt näitä tuoreimpia pläjäyksiä kuuntelemaan, ja eka kerta meneekin läpi aina mukisematta.. eli eka kuuntelu menee kyl näissä silleen kivasti, että voi sanoa jotain tyyliin "tanssikelpoista matskua", ja heittää vaan yhdeksikön, niin kuin harmittavan moni tekee, analysoimatta oikeasti omia tuntemuksiaan arvostelmiansa kappaleita kohtaan, mutta kyllä tästä nyt tarvii vain jotain taas sanoa. Taas piti sanoa lyhkäsesti, mutta kelaillessa tätä juttua nyt useemman kerran ja käytyä välissä röökillä, ja kuunneltua lisää, niin ei vaan iske. Oon mä tässä kohta tunnin tätä kelaillut, ja edelleen parhaimmiksi paloiksi mun mieleen jää oikein mukavat, lämpöset pädit ja alun hyvä nostattelufiilis. Teknisellä puolella ei valittamista taaskaan, kaikki toimii, miksauspuolella on aina jotain duunattavaa, kuten minulla ja meillä kaikilla. Ja kuten itsekin tietää, niin buzzin-kuuloisuus ja fruityn-kuuloisuus jne. , on aika vaikeata saada pois..tässä nyt ehkä paikka paikoin noi alice deejay-liidit tuntuu kuivahkoilta, irtonaisilta tjsp, mutta muuten kyllä perusrullaus potkii ihan hyvin eteenpäin. Jotenkin tuli sellanen fiilis, kuin tällä yritettäisiin todistaa, että osaa tehdä jotain tiettyä juttua tietyllä peruskaavalla - sellaisella kaavalla, jolla on hakattu kaupallisempaa trancea markkinoille suurinpiirtein vuosina 98-01..eli mielestäni ollaan saundillisesti muutaman vuoden jäljessä, ja siksi esim. fakapin jutut kuulostaa jokseenkin tuoreemmilta, kun niissä on sellasta ajan henkeä, ja sieltä löytyy verrattain selkeästi jotain omaakin ujutusta väliin.. Tämän dilemman oon nyt monessa biisissäsi huomannut, ja olen vahvasti sitä mieltä, että kykenet tekemään teknisesti hyvää ja oikeaoppista jälkeä, mutta tältä klisee-linjalta olisi ehkä paras luisua vähän enemmän omintakeisempaan tyyliin.. en tiedä, tuliko nyt sanottua jotenkin loukkaavasti, mutta kuten aina ennenkin olen ihmisille näissä kommenteissa toitottanut, että tämäkin on _vain_ minun mielipide, eikä näitä pidä ottaa liian henkilökohtaisesti :) Tapanani on vain pyrkiä setvimään oikeasti ne asiat, jotka minua miellyttää, ja ne asiat, jotka vihastuttaa riemastuttaa tai suruttaa. EI vain sanoa, että "ihan hyvää trancea" ja heittää kasikkoja tai ysikköjä :) No mut kylhän redi mut tietää. Mä oon tällanen angstailija. Ehkäpä minusta tuleekin sitten tuottaja isona poikana tai sitten päädyn kyynisenä valittajana johonkin musiikkilehteen kirjoittelemaan levyarvosteluja. No joo. Mut siis : Jämerästi jotain ihan Erikoista, Sekopäistä, Kokeilullista, Luovaa, Omaa, tai at least somethin' fresh. Teknisesti *86.562/100pts* Sound Quality *83.431/100pts* Omatleimaisuus *55.645/100pts* Soundit * 60.089/100 pts* Overall * 71.431/100pts*
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - They Came From Outer Space 03.02.2004

Asylum - They Came From Outer Space
Lastenmusaa, hienoa! Hyvän kuuloista, tässä on kyllä lasten ajatusmaailma otettu huomioon, tällaista salamyhkäistä ja hiippailevaa meininkiä :) itsekin olen ollut kerran erääseen joulunäytelmään ollut musiikkia suunnittelemassa ja se oli hienoa se. Täss biisissä tulee mieleen joku maahisten tanssi. Niin tai no vaikka alieneiden pompsahtelua maan kamaralla. Väliosa on juuri sopivan pelottava, perheen pieneimmillä menisi varmasti sormi suuhun ja osa tuhretaisi jo ehkä itkuakin. SE on hyvä, sillä tuosta joulunäytelmästä oppi sen, että lapsille suunnatun musiikin pitää olla kyllä iloista mutta myös sellaista jännittävää ja pelottavuuttakaan ei saa unohtaa, se vain kasvattaa :) Hauskan kuuloinen kipale jonka voisi paremman laatuisena tuutata jollekkin leiki&tanssi-lastenlevylle. Tosiaan hyvät fibat tuli, mutta äänitysjälki oli hirrrrrveän rupista. Alataajuuksia ei missään, ja sitten nuo korkeimmatkin sattuivat ikävästi korvaan. mutta onko se nyt tässä vaiheessa niin olennaista, tärkeintähän on tässä kuitenkin tunnelma! Kunnon miksaus/masterointi ja ei muuta kun leiki&tanssi! buu! ja varo mörköjä! p.s. saundit olivat mielenkiintoisen kuuloisia ja pilke sävellys, vaikkakin pilke silmäkulmassa varmaan tehty, toimii ihan kympillä. paska miksaus laskee arvosanan yhdeksään. kiitosta, tuli heti lapsenmielisempi olo =D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - They Came From Outer Space 03.02.2004

Asylum - They Came From Outer Space
Lastenmusaa, hienoa! Hyvän kuuloista, tässä on kyllä lasten ajatusmaailma otettu huomioon, tällaista salamyhkäistä ja hiippailevaa meininkiä :) itsekin olen ollut kerran erääseen joulunäytelmään ollut musiikkia suunnittelemassa ja se oli hienoa se. Täss biisissä tulee mieleen joku maahisten tanssi. Niin tai no vaikka alieneiden pompsahtelua maan kamaralla. Väliosa on juuri sopivan pelottava, perheen pieneimmillä menisi varmasti sormi suuhun ja osa tuhretaisi jo ehkä itkuakin. SE on hyvä, sillä tuosta joulunäytelmästä oppi sen, että lapsille suunnatun musiikin pitää olla kyllä iloista mutta myös sellaista jännittävää ja pelottavuuttakaan ei saa unohtaa, se vain kasvattaa :) Hauskan kuuloinen kipale jonka voisi paremman laatuisena tuutata jollekkin leiki&tanssi-lastenlevylle. Tosiaan hyvät fibat tuli, mutta äänitysjälki oli hirrrrrveän rupista. Alataajuuksia ei missään, ja sitten nuo korkeimmatkin sattuivat ikävästi korvaan. mutta onko se nyt tässä vaiheessa niin olennaista, tärkeintähän on tässä kuitenkin tunnelma! Kunnon miksaus/masterointi ja ei muuta kun leiki&tanssi! buu! ja varo mörköjä! p.s. saundit olivat mielenkiintoisen kuuloisia ja pilke sävellys, vaikkakin pilke silmäkulmassa varmaan tehty, toimii ihan kympillä. paska miksaus laskee arvosanan yhdeksään. kiitosta, tuli heti lapsenmielisempi olo =D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele jeansberg - Psychedelic Acid 01.12.2003

jeansberg - Psychedelic Acid
ihan mallikelpoinen teos. ehkä hieman kuivahko ja eleetön, mutta peruskuositukset on hallussa. Tästä on mukava jatkaa.. *75.505/100pts*
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele veezit - Split It 27.11.2003

veezit - Split It
oo... rupeas veez tekemään lisää taloa. täähän on kaikessa kliseisyydessään kuitenkin aika perseenheilutusmenoa..jess - meitsi diggailee kyl. kyl kyl, lisää vahoja helmiä tänne! kaikkien it/ft/yms. träkkeireillä aloittaneiden pitäis laittaa näitä ensimmäisiä/parhaimpia aloitusveisujaan kyl mikseriin - kuten minäkin :D lissää!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Himputin Pimputti - Menus-el-Akmi 08.02.2004

Himputin Pimputti - Menus-el-Akmi
"Sirkusmusiikkia helvetistä" kuvaa kyllä alkufiilistä. Mysteerisen kieroutunut kitaran lipsuttelu yhdessä ton urkujutun kanssa saavat mieleni jakautumaan kahtia. Lauluääntä sinulla ei ole, ja nauhoitus on muutenkin kaikessa pyöreydessään niin epäselvää, että sanoja pystyy korkeintaan arvailemaan, ja siksi on vaikea sanoa mitään rakentavaa. Tämä ei tietyiltä osin siis avaudu oikein minulle. Rumpukomppi on myös hyvä ja paljon paremmin miksattu kuin vokaalit. Tässä on jotain kyllin kieroa ja villiä toimiakseen tietyissä olotiloissa, mutta näin pyhäpäivänä pitäisi päivä pyhittää levolle, ja tämä aikaansai sitä vastoin kouristuksen omaisia tuntemuksia kysymysmerkki päälaellaan keikkuen. eli thä? Ajatus mielenkiintoinen, toteutus liian sekainen. Ensinnäkin soundien miksaus oli hitusen turhan sekavaa. Toisekseen sekavuutta lisäsi hämmentynyt olotila, kun kyselin itseltäni että olisikohan tämä ihan kieli poskessa tehtyä huumoria vai olisiko tässä syvällisempääkin sanomaa ja vakavasti otettavaa ilmapiiriä. Siitä kun saisi vielä otettua selvää niin tietäisi miltä kantilta tätä tutkiskella. Jätetäänpä se ajatus muhimaan tuonne takaraivoon ja siirrytään kohti seuraavaa biisiä. Soundit/miksaus/vokaalit 68/100 Ajatus kaikessa hämmentävyydessään 86/100
8

Sivu: 1 2 3