The Herd Forming Song

Mooma | 05.05.2006 | Ambient
7:19

Herd Forming, raita 8

9.80   1306 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
TomyS 01.04.2007
Mulle melkein liiankin syvää ambientia heh, se ei tosin ole huono asia. Heti alusta kuulostaa hyvältä, kun siinä lähtee käyntiin se yksi voimakkaampi soitin. Alataajuudet kuulostavat oikein mukavilta, äänet tuntuvat olevan hyvin tasapainossa. Tässä kappaleessa on jotenkin sellainen tunnelma, että aivan kuin kuuntelijaa puhallettaisiin jonnekin, varsinkin kun etsii jonkun satunnaisen kohdan kappaleesta ja klikkaa siihen, niin se ääni tuntuu puhaltavan kuin tuuli. Aurinkoinen sää tulee mieleen, ja peltomaisemaa.. ehkä ilmassa lentelee niitä voikukan siemeniä. Todella upeasti välillä ääni nousee ja laskee, tätä kuunnellessa ei meinaa ollenkaan huomata kuinka nopeasti tuo aika kulkee. Kivasti tuntuu kappaleen nostattelu. Lopetus on kunnossa. Näihin rauhallisiin kappaleisiin on mun mielestä hieno nukahtaa.
0   +1 +2
 
10
Darkel 29.03.2007
Kuuntelin tuossa koko Herd Forming-lätyn niin kommentoin/arvostelen sen kokonaisuutena, jonka voi tiivistää pariin sanaan: Merkityksellistä, kaunista, rakasta-tätä-päivää-koska-huominen-ei-ehkä-tule-musiikkia. Omiksi suosikeiksi levyltä muodostuivat Phenotype (kävelee-yksin-metsässä-etsien-itseään-musiikkia), Shelter, jota nyt on vaikea sanoin edes kuvailla, syntyi vain hyvin haikea olo kappaleen jälkeen. Hello Dawn Horizon on omalla oudolla tavallaan hyvinkin melankolinen kappale, ja lopetuskappaleesta (The Herd Forming Song) tuli hitosti mieleen Jarren Equinoxe-levyn vika kappale. Kympin arvoinen kokonaisuus, jumatsuikka. Lisää tätä niin maailma olisi (oikeasti) parempi paikka.
0   +1 +2
 
10
Doc* 28.05.2006
Kaunista ja seesteistä syvää ambienttia on koko albumi, hyvä kokonaisuus myös tyylillisesti ja soundillisesti. Ja albumin julkaiseminen täyslaatuisena ilmaiseksi on luonnollisesti hieno veto. Tuotannollisesti voisi ehkä hyödyntää enemmänkin noita äänispektrin alimpia alueita mutta sen verran tietoisen ja osaavan tuntuista tekemistä tämä on, että eiköhän tuo soundi tuosta rikastu ja kehity ihan luontojaan uusien projektien ja kokeilujen myötä.
0   +1 +2
 
10
nolo83 12.05.2006
Sopii mainiosti levyn lopetus biisiksi...piristävä onnistunut kokonaisuus...
0   +1 +2
 
10
sumuhenkilö 07.05.2006
Eteerinen ja kaunis päätös levykokonaisuudelle, valoisa kokemus. Tämä jättää myös eräänlaisen jatkuvuuden ja kaihon tunteen, kun musiikki on jo mennyt... vai onko? Kaikkeuden läpi jatkuu edelleenkin alati etenevä virta, josta saamme kuullaksemme katkelmia musiikin muodossa; näin syväluotaavan ambientin filosofiaa, kuten kokenut olen. Kappaleessa leijailevat hienosti erilaiset tekstuurit, jotka käyskentelevät yhdessä ja lomittain, laajassa avaruudessa. Samalla tuntuu, että oma mieli jäsentyy, kun tätä kuuntelee. Olen muuten jo kauan diggaillut Steve Roachin ja kumppaneitten yhteistuotosta Ambient Expanse (n. 90-luvun puolen pälin paikkeilta, muistelisin...). Tämä esitys tuntuu liikkuvan samansuuntaisissa sfääreissä, ja hienosti kyllä liikkuu. Mainio mieli tulee kuunnellessa.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat