Varpusparvi

Make Vahtola | 20.11.2008 | Indie
5:11

Slide kokeilua...

9.83   940 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
J HEINONEN 29.11.2008
Reipaan iskevän rytmin siivittämän onnenongia olikin keväällä liikkeellä.
Mausteena mukavan kuuloiset kitara saundit .
0   +1 +2
 
10
BullHill mja 24.11.2008
Makoisan kuulaasti soivat leadkitararaidat. Pirteän oloinen rytmi ja soitanta tarjoaa hyväntuulista fiilistä. Hyvä sävellys ja biisi on vaihteleva rakenteeltaan ja sovitukseltaan.
0   +1 +2
 
Sampo Mäkelä 22.11.2008
No nyt paukahti kommentti. Joo, tätä kuunnellessa tuli sellaisia ajatuksia, että täällä Mikserissä on kahdenlaisia biisintekijöitä: niitä, jotka kuuntelevat paljon eri musaa ja saavat idean, että teenpä tuollaisen ja tuollaisen biisin kuin se ja se, ja sitten on niitä, jotka tekevät täysin omantyylisiä juttuja, satoi tai paistoi. Ekoilla rasitteena on se, että biisit kuulostavat melkein plagiaateilta ja linjattomilta keskenään ja jälkimmäisillä se, että biisit toistavat itseään.

Tämä biisi kuuluu jälkimmäiseen klubiin enkä sano tätä negatiivisena asiana, vaan itseasiassa tässä on samaa hohtoa kuin esim. Joan Miron maalauksissakin, jotka ovat aina tunnistettavissa ja aina niistä löytyy tietty laadullinen kvaliteetti. Oma staili on ehdottomasti parempi kuin tyylitön heittopussi. Tämä biisi paranee kuuntelukerroilla. Sanoituksessa aavistus kliseisyyttä ("sehän tiedetään" jne). Kertsin melodiassa on ehkä se ongelma, että tietyillä soinnuilla laulumelodia menee melkein aina samalla lailla, koska sointupohja ei mahdollista melodialle suurta liikkuvuutta, se hajoaisi. Sillä on varmaan joku tietty oma musiikillinen termi. Nomutta, hyvä biisi, tekijänsä näköinen.
+2   +1 +2
 
10
Pöykäri 22.11.2008
Kiva kanttilyönti ja kitarat. Sopivasti poikkeava tuo a-osan sointi. Kertosäe tuntuu ehkä hieman liian tutulta aiemman tuotannon kuuntelemisesta johtuen. Sanoitus on kyllä mukavan maalaileva ja vankasti ankkuroitunut meikäläisten kaltaisten elämäntilanteiden vaihteluihin.
Piisi pysyy kiinnostavana loppuun asti.
0   +1 +2
 
10
Marha 20.11.2008
toi kuulostaa hyvältä,slide putkella saa hienoja juttuja aikaseksi ,jees in diit.....
0   +1 +2
 
10
Lanne keinahtaa automaattisesti musiikin tahtiin.

Velton leppeää luritusta, mutta, mutta, pikkaisen potkua ehkä lisukkeeksi, niin lentäisi varpusparvikin hitusen korkeammalle.

Tyylisi on tunnistettavaa.

Laulussasi on jotain niin kotoista, kuin se naapurinpoika rallattelisi portailla. Siis se, joka ei ole enää poika eikä asu enää edes samassa talossakaan. Olisin ehkä hiukan pituudesta näpsäissyt, ihan vähän vain, olisi kenties tullut tiukempi kokonaisuus, mutta nämä on näitä, kuka tykkää mistäkin mitasta, juttuja.

Kymppi mide, ei ihan napakymppi sinulta tällä kertaa, mutta eipä tipahda kympistä poiskaan.
0   +1 +2
 
Timo JM 20.12.2008
Tasapaksuisuudessaan ei ihan mun makuun mutta mukavan hyväntuulista meininkiä silti. Kapea stereokuva oli hauskan "radikaali" ratkaisu ja slidekuvio kuulosti melkein trumpetilta ;-)
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta