Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 75 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp 9 - E2 tahtoo kysyä Haavalta 01.09.2010

Camp 9 - E2 tahtoo kysyä Haavalta
voi jeesus :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tomi Filli - Rivi 17.08.2010

Tomi Filli - Rivi
Vähän ehkä haitsut sihahtaa ikävästi korvaan. Toisaalta toi suhahushaitsu on kyllä kiva siinä veitsikorvaanhaitsujen seassa. Voksusample on aika jepa, vaikken siitä selvää saakaa. Vähän enne 4 minuutin kohtaa tuleva snarefili on ehkä vähän banaali. Basari on mukavan jännä. Munakas, muttiei niin munakas, niinku semmoi kova ja terävä potku munille, vaan tommone kumea jännä, muttei ehkä liian kumea. Klhä tät tamppais. Ei huono. Vähä ehkä soundeihi hiomista, mut sinänsä kyllä iha mukava jumittelu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jasujasu - Satayksitoista 12.08.2010

Jasujasu - Satayksitoista
pass me dat shit. and then spin dat shit.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Basscadets - Kn09wwh0? 05.08.2010

The Basscadets - Kn09wwh0?
Tää on ehkä parasta paskaa, mitä Basscadetsilta on tullu. Drugs'n'Bass!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Curses Unfold (demo) 20.07.2010

Inkvisition - Curses Unfold (demo)
Täähä oli aika tiukka. Kivoja kaikki samplet ja efektit et toi mukavast vaihtelua ja syvyyttä eikä sit pelkkää jyystöö niiku miun epäsivistyny käsitys ko. genren sisällöstä helpost olettais.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Basscadets - 3V3RTR1LLPER(everlasting trip pill data storage) 19.05.2010

The Basscadets - 3V3RTR1LLPER(everlasting trip pill data storage)
kivoi rutinoit ja ulinoit :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fucktronics - Barempi 16.02.2010

Fucktronics - Barempi
Ihan toimiva kikkelinpyöritysbiisi. Ja nyt kun kuitenkin päätin kuunnella viel kuulokkeil enkä pekästää läppärien tuhnukajareista (en kjaksa säätää audiointerfacee kiinni..) niin tuli esiin, että hitto ko on tiukka bassolinja tos jossai 2:45 eteenpäin! Tamppaisin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele fabrikation / processing - Cyber Underground (Inner Circle remix by MKDELTA) 05.05.2009

fabrikation / processing - Cyber Underground (Inner Circle remix by MKDELTA)
Huomaa kyllä kuka on remixin tehny. Biitit on säröset ja ihkuja efektiääniä löytyy. ALkuperäinen on silti kivasti tunnistettavissa. Tää on jotenki hämmentävä versio. Tavallaan jotenki "pirteempi/ilosempi" mut silti myös häiriintyneempi ja kummallisempi. Emmä nyt keksi tästä enempää. Kova remixi kovasta biisistä. Paitsi että välillä tuo bline kulostaa menevän jotenki hitusen myöhässä tai etuajassa tai jotenki, mut en tiedä onkse tarkotuskin. Nojoo, pieni epätäsmällisyys tai siltä kuulostaminen nyt on ihan suotavaakin muuten niin konemaisen tarkkaan menoon. Hyvä siis tääkin juu :_

Kommentti kappaleesta Kuuntele Central Nervous Sound System - Sane 13.04.2009

Central Nervous Sound System - Sane
"mitä oot(te?) koskaan tehnyt." juu tää biisi oli sii kokonaan MKDELTAN käsialaa. jatkakaa toki, älkää antako minun häiritä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele fabrikation / processing - Cyber Underground 05.05.2009

fabrikation / processing - Cyber Underground
Yllättävän kovaa tämmöseks kamaks. Niiku tämmöseks vähä kasarimaiseks tavaraks, koska tää on OIKEESTI aika toimivaa eik sillai koomisella tavalla. SIis ihan vakavasti otettavaa elektroonista musiikkia, mikä nyt ei ole mitenkään suosikkigenreäni, mutta silti toimii, koska tässä on toimiva fiilis ja soundit ovat oikeastaan kaikki ihan miellyttäviä ja hyvin yhteensopivia. en tiedä oisko tossa "kuminauhasynassa" vähä liikaa reverbiä.. no jaa kai tämmöses pitääki olla :) Tuo välillä sillai tihentyvä "jarrutussaoundisyna" on aika siisti, samoin kuin padikin. Tosiaan biitti ehkä miunki makuun vois olla vähän härömpi, mutta kaipa tää kuuluu tämmösen musan tyyliin tämmöne selkee mätkyttely. Hyvä tää on :_

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chronon - Another Place 25.03.2009

Chronon - Another Place
:_

Kommentti kappaleesta Kuuntele Someenjärvi Monosound - Rentosäätö 17.03.2009

Someenjärvi Monosound - Rentosäätö
Niin, yritetääs nyt uusiks jotai kirjotella ku tuo eka hävis. Nuo rapsakat rummut tosiaan toimii hyvin. Myös tuo subibasso toimii rumpuloiden kanssa hyvänä selkärankana tälle biisille. Tuo päämelodia taas ei oikein mulle uppoa täysillä. Vähän jotenkin ärsyttävän kliseisen itämaisen kuuloinen.. Kolkki taas toimii, vaikka onkin vähän "oudossa ympäristössä". Nuo loppupuolen moogahtavat vinkunat on korvanannaa. Kyls tää ihan mukavan tämmönen löysä, mutta menevä veisu on. Ei mitenkään erityistä valitettavaa oikeen, muttei silleen mitään erityisen koukuttavaakaan. Hyvää perussettiä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Voluntary Enslavement 20.02.2009

SpeaK - Voluntary Enslavement
Joo, on jäänyt taas näitä mikseribiisejä kuuntelematta ja arvostelematta. Paljosta oon ainakin tämän perusteella jääny paitsi. Kovin kaadukasta jälkeä jälleen. Aijai tuota drumworkia.. Ja muutenkin kaikki on kyllä kohdallaan. Vaikka nyt on itellä ollu vähä enemmi semmmosen synkemmän musan kausi ni kyl tää tämmöne vähä ilosempiki atmojunkka toimii. Sama synkemmillä soundeilla ja sävelmaailmalla ni oon täysin myyty :P
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stiffdik projekt - Gei (vähäse) 21.08.2008

Stiffdik projekt - Gei (vähäse)
Vitu et alkaa tiukasti. Just semmosta mitä finnish erectolta odottaa. Bassokin on mukavan "jyystävä". Ja ei vitsi mitkä spiikkisämplet! :D En tiedä olisiko vähän lisää vaihtelua tarvinnut loppupuolelle tai vähemmän pituutta, mutta toisaalta.. tämmöstä suht tasasta jyystöä tän pitääkin olla. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - Get Off 06.04.2008

jaggeDBass - Get Off
Bassossa sais olla vähän enemmän munaa. Välillä kyllä silleen mukaan runpupassomaisesti muljahtaa matalampia taajuuksia sekaan, mutta yleissoundi siin on vähän turhan ohut mun mieleen. Aina valitan bassoista, sori :( Rummut sen sijaan rokkaa taas kerran. Kivaa pientä kikkailua niissä kans välillä. Tuo ehkä jopa hiukan "trancemainen" synakin on hyvä, etenkin swiippailukohat. Tykkään siitä, että on vähän poikkeavasti vaik jotain trancempia elementtejä eikä pelkkää rumpubassoa kirjaimellisesti. Semmonen mukava avaruusfiilis tulee siitä tähän. Puhesämpylä oli kans kiva, kuulosti jotenkin Bem-Pole Connectionmaiselta.. Yleisesti, perushyvä, kyl tää hytkymään pistään, mutta ei mitään eargasm-tavaraa kuitenkaan. 8,5, pyöristetään ysiin :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Someenjärvi Monosound - Wail 17.03.2008

Someenjärvi Monosound - Wail
Ai vittu ko kävi eka korvaa toi tuttu piipitys, missä on tommone samanlaine, jossai radiouutisissa(?) :D Hauka tuo kissamainen vinkuna tosiaan. Vähän tulee mieleen Prodigyn Charly (Alley Cat Remix) siitä. Aika kivan raikkaan kuuloinen tuo tiluttelu. Rummut vois olla vähä jykevämmät. Tai jos vaikka tuon rennon rummuttelun taustalle ois tullu ihan perinteine four on the floor tamppaus jollain 808-basarilla niin sekin vois toimia kivasti. Eli siis tykkään kyllä noista rummuista, mutta vähän munakkaampi rummuttelu sopisi tämmöseen suht "tanssittavaan" musiikkiin. Toinen vaihtoehto olis joku subibasso muljuamaan taustalle. Aina mä vaadin bassoa.. No muttaku tykkään! Tosin on tässäkin kivoja bassopuolen soundeja, mutta ehkä joku ihan subitaajuuksille menevä lätkyttely maistuisi. Tai en tiedä, nyt kun uudestaan kuuntelen niin tuo alkupuoliskon bassopomputtelu on kyllä ihan mukava.. Ja myös se breakdownin jälkeen tuleva resobassokin on aika maukas. Ehkä kajareilla kuulostaiskin jo ihan riittävältä, mutta kuulokkeilla kuunneltuna tuntuu siltä, että alataajuuksia saisi olla korostetummin mukana. Kaikenkaikkiaan kuitenkin oikein mukava ja keävisen pirtsakka veto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Unelmaailma 26.02.2008

Satumnaisuus - Unelmaailma
Aijai, kyllä on tämäkin kappale vaan niin nannaa. Antaa kylmiä väreitä jo heti alussa. Tosi hyvä bassolinja. Ei sillä etteikö muutkin elementit toimisi loistavasti. Jotenkin todella Shponglemaista olematta silti Shponglemaista. Siis tarkoitan, että soundit ja tunnelmat ovat lähellä Shponglea, mutta silti tämä ei kuulosta Shponglen matkimiselta. Todella päräyttävää, todella tyylikästä. Näin hienoja uusia biisejä kuulee aika harvoin. Äh, tää alkaa kuulostaa jo liian ylistävältä, mutta en tiedä mitä muutakaan tästä voisi sanoa, todella laadukasta tavaraa. Ostan levyn ehdottomasti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Puuluolassasuukukka 26.02.2008

Satumnaisuus - Puuluolassasuukukka
Kiehtova alku. Jotenkin tribaalen meininki ainakin tässä alussa. Tulee mieleen Amazonin sademetsät, shamaanit, auahuasca.. Psykedeelistä. Kaunista. Tuo rytmien mukaantuloa edeltävä mystinen "nostatus" on oikein nautittava. Ja sitten se itse rytmiosuus; pirteää psykedeliaa, oikein toimivaa, vaikka viime aikoina melankolisempi musiikki onkin ollut enemmän suosiossani. Mutta sitten homma muuttuukin yllättäen, mutta silti sulavasti. Menee vähän jotenkin tuntemattomalle, jännittävälle alueelle juuri ennen kuin loppuu. Jättää ihmettelevän ja odottavaisen olon. Mitä nyt tapahtuu, mitä se oli? Erittäin mielenkiintoinen hiljalleen kehittyvä biisi. Mystisen ja muuttuvan tunnelman perusteella voisin kuvitella hyvän tripin olevan vertauskuvallisesti juuri jotain sellaista kuin tämä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - Raep - Balance (teknokonnektion remix) 17.02.2008

teknokonnektion - Raep - Balance (teknokonnektion remix)
En oo alkuperästä kuunnellu, mutta tästä versiosta ainakin tulee kovasti mieleen joku ysärin alun revijumppa. Ei puutu muuta ku korkeelle pitchattu puhesämpylä jotain hokemaan taustalle. Mieleen tuli, että Prodigyn "I'll take your brain to another dimension" spiikki jopa toimis tossa aika tiukasti :D Tää on kyllä yömusaa. Tosta "pääelementtijutkasta" ja etenki sen kaiusta tulee jotenki just sellane fiilis et sopis isossa tehdashallissa pidettäviin salaisiin teknobileisiin yön pimeinä tunteina soitettavaks tämmöstä junnausta tuntitolkulla. Jännä kyllä että toimii mulle näinkin hyvin, kun mulla on se vamma, että monesti junnaustekno on jotenki aivan liian kyllästyttävää kamaa. No, ehkä mä vaan oon pääsemässä teknon makuun. Tai sitten tässä on vain jotain nostalgista mikä vetoaa. Jokatapauksessa mainio veto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Exploitation EP - 03: Delays in Plans 03.02.2008

Urban Exploitation EP - 03: Delays in Plans
Tosi kiva tuo saoundi millä alotetaan. En mitään selvää tuosta puhesämpylästä saa, mutta kiva se silti oli :). Ja ui, tästähän löytyy bassoakin! Kivan dubimaiselta kuulostaa. Harmi vaan etten enää tähän aikaan monitoreja kehtaa käyttää, kun haluaisi kuunnella tuon basson niistä eikä rupusista luureista. Noh, huomenna sitten. Nytkin kuulostaa ihan kivalta tosiaan, jotenkin vaan vähän.. kumealta.. hmm, no, ei se ole välttämättä huono juttu. Äh, en uskalla kuulokkeiden perustella arvostella tuota alapäätä sen enempää. Tää on muute iha ku jotai "Kraftwerkkiä in dub" vain massiiviset delayt ja flangerikikkailut puuttuu. Hyvä tää on, paras näistä kolmesta. Edelleen vaan turhan hiljasta ja munavajaata. Kompressointi on vaikeaa, mutta tärkeää. Pitäisi itsekin parantaa sitä puolta. Mutta siis, tää on just semmosta tavaraa koko EP, että "vain masterointi puuttuu". Muuten siis toimii hyvin, uskaltaisin sanoa, että paremmin kuin mikään aiempi tavarasi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Exploitation EP - 02: Too Late 03.02.2008

Urban Exploitation EP - 02: Too Late
Kiintoisa alku. Puhesämpylä on aika creepy soundiltaan. Mikä on hyvä juttu. Ens siitäkään kyllä kunnolla selvää saa, paitsi sen loppuosan: ".. and end the violence(?) now, before it is too late". Rummut toimii, vaikka simppelillä linjalla mennäänkin. Snare on maukas, kicki sais olla munakkaampi, lompuraa jälleen peliin, ja korostusta alapäähän. Tilusoundi kuulostaa kivalta. Sellanen vähän Röyksopp:mainen. Sävellyspuoli taaskin toimiva, vaikka onkin aika minimalistinen. Junnaavuus sopii EP:n tyyliin hyvin ja riittävästi löytyy koukkua pitämään mielenkiintoa yllä. Ois melkein pidempääkin voitu mennä näillä meiningeillä, ehkä joillain miedolla varioinnilla höystettynä. Puhesämpylästä en tiedä toistetaanko liikaakin, mutta toisaalta se junnaavuus sopii tähän niinkuin sanoinkin aiemmin. Tää toimii paremmi ku eka, vaikka munakkaampi saisi toki olla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Exploitation EP - 01: Information 03.02.2008

Urban Exploitation EP - 01: Information
Kuuntelinkin tän ekan jo aiemmin tänää, mutten saanut silloin kommentoitua. Noh, jos nyt lähtisi jotain: Alun spiikkisämple toimii kivasti, vaikken selvää siitä saakaan. Mukavan rosoinen lo-fi-soundi siinä. Delaykin on kiva. Ihan messevät elktrosoundit, vähän kyllä ohkasta ja hiljasta.. No, voi kyllä mennä ainakin osittain kuulokkeiden piikkiin, kun en viitti monitoreilla luukuttaa. Mutta ainakin äänikortin kontrollipaneelin volumemittarin perusteella äänentaso voisi koko ajan olla paljon kovempikin. Tasot vaan kovemmalle, rummuille kompuraa ja limitteri masterraidalle. Sävellyspuolelta ei juuri valittamista löydy. Muuten toimii, paitsi tuo oopperalaulumainen huudahdus on vähän ärsyttävä, mutta eipä nyt liian kuitenkaan. Ihan hyvä setti, vaikkei nyt erityisen säväyttävä ollut. Yleisfiilikseltään ja soundimaailmaltaan kuitenkin toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma 22.01.2008

Queua - Menneisyys, onko pelottava maailma
Kiintoisa veto. Mukavan orgaaninen ote, mutta konemaisia soundejakin onneksi löytyy. Melodia on koukuttava. Loppupuolen maiskutus ja töksähtävä lopetus jätti vähän kummallisen maun.. Jotenkin.. en tiedä aiheuttaako se enemmän koomisen vai tekotaiteellisen vaikutelman.. vai enkö vain ymmärrä? No, minulle se ei kuitenkaan oikein kolahtanut, mutta muuten kyllä hieno teos. Ja ainakin omaperäinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Kentmiller Experience - Heavymetal vomit 20.12.2007

The Kentmiller Experience - Heavymetal vomit
Ois parempi ku toi monotoninen (tokana mukaan tuleva) skittalinja ois skitan sijasta basso. Nyt jää turhan ohkaseks ja munattomaks meininki. Kyl se basso vaan on tärkee. I'm a basslover. Mut koneella tehdyksi aikas vakuuttavat hevisoindit kumminki. Onks noi fl:n Slayerillä tehty noi kitarat vai millä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - End Credits 22.02.2008

MKDELTA - End Credits
Joo täytyy tästä koko EPstä kommentoida, että tiukkaa tavaraa muuten, mutta itseänikin nuo NES:mäisyydet jossain määrin häiritsivät, ei siinä mitään , onhan NES iha tiukka ja NES-saundit tiukkoja, mutta jotenki ei sovi muuhun soundimaailmaan niin hyvin. Atmomaalailut ja glitchbiitit sen sijaan maistuivat erittäin hyvin meikäläiselle. Mua alko enemmänki kiinnostaa tämmöne säröjunttaus..

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - virhe 22.09.2007

jaggeDBass - virhe
Mä tykkään tästä. Makoisat glitchit. Ehkä joo vähän ontto soundi. Tai ainaki tossa basso/happopörinässä on turhan paljon reverbiä ja muutenkin vhän ehkä 'tylsä' soundi. Vähän paksuutta mukaan niin ois parempi, mutta kyllä tää näinkin toimii. Namia on noi tollaset häiriintyneet "bojoing" soundit, mitä tossa heti alussa jo oli. Ja rumpurutinat toki myös.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio) 26.02.2008

Satumnaisuus - Yö ja aurinko (vanha versio)
Huh, kylmiä väreitä noista loppupuolen synakuvioista! Miten tää on jääny multa väliin. Hyvä, että mainostit noita uudempia niin tuli tämäkin koettua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Blue Mist Jungle 22.09.2007

SpeaK - Blue Mist Jungle
On vähän päässy kuunneltavia biisejä kasautumaan, mutta onneksi nyt sentään viimein tuli tämäkin kuunneltua.. Aijai, jälleen kerran taattua laatua. Toimii vaan niin pirun hyvin. Mikserin parasta junkkaa. Hektistä, mutta silti rauhoittavaa musiikkia. Musiikkia, joka saa jotenkin mielen liitelemään kauas pois. Jonnekin parempaan paikkaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - To the Earth 07.08.2007

jaggeDBass - To the Earth
Juu vanhempi atmosfäärinen junkka tulee heti alusta mieleen. Ja siitähän mä tykkään! Padisoundi on siis tosiaan mainio, miellyttävän ilmava. Rummuistakin tykkään kovasti. Kivasti säksättää ja silleen. Bassolinjassa taas olisi minun korvaani parantamisen varaa.. Soundi on sinänsä jees, tosin kuulostaa siltä, että vähän on liikaa reverbiä. Mutta siis tuossa sävelkulussa on jotain mikä vähän tökkii. Jotenkin vähän juustoinen, ei huono, muttei kovin toimivakaan sävelkulku. Pimputuskaan nyt ei ihan kympillä toimi. Ihan kiva, mutta jotenkin.. köyhä, etenkin melodian alkuosa. Korkealle mennessä se kuuluu kans jotenkin turhan kovalla, käy korvaan. Melodian loppuosa taas on toimivampi. Puhesämpylät sen sijaan osuvat biisiin mainiosti. Tulee kappaleen muuhun äänimaailmaan yhdistettynä Koneveljet mieleen. Alku lupasi paljon. Jos muutkin osat biisistä olisi ollut yhtä nannaa kuin alun mainiot pädiswiippailut ja rummuttelujen alkupärinät, tällä ois menty pitkälle. Nyt tulos jäi vähän laihanlaiseksi. Bassolinja vähän toimivammaksi ja tuotannollisia parannuksia esim. kaikenlaista lisäsälää ja muuta hiomista niin johan toimii!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - replikaattorikone 01.07.2007

jaggeDBass - replikaattorikone
Mukavia porailuja. Aika Squarepushermaista settiä. Synatilut on vähän muovisia, mutta ihan kivoja kuitenkin. Vähän likaisuutta niihin, niin sopisi paremmin kappaleeseen. Rummuissa taas ei valittamista ole. Tykkään. Mutta bassot puuttuu täysin. Tää kaipais jotai subitänttädäätä. Ja kohinaan jotain vaihtelua. Liian staattisena se on vähän turha, jonkinlaista sellasta epäsäännöllisyyttä ja likaisuutta, niin et sois semmosta ku vanhoissa filmeissä .

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - bold300 (tiukka remix) 01.07.2007

teknokonnektion - bold300 (tiukka remix)
Hmm.. ainakin näin aluksi juuri originaalin kuunneltuani nopeempi tempo vähän hämää. Vähän ehkä jotain psyke-elementtejä niin nopee tempo istuis paremmin.. Kun tuo yksi synakuvio aina ajoittain vähän varioituu niin silloin homma kyllä pelittää. Vihdoin siitä tuleekin vähän melodisempi. Kivasti siis kehittyy. Nyt alkaa maistua origiaalia paremminkin. Jotain kuplivaa hapotuslinjaa tai vastaavaa silti vielä kaipaisin mukaan. Ja sellasta kunnon psykemäistä bassolinjaa. Nyt täs ei oikeen oo bassoa kuin kickissä. I'm a basslover, I need some more bass!

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - bold300 01.07.2007

teknokonnektion - bold300
Ensireaktio biisin kuuntelun alussa oli: "vitja, must tuntuu et aloin diggaa teknosta". Hyvät soundit oli ja miellyttävä fiilis. Sitten kappaleen puolenvälin paikkeilla jumittavuus alkoi vähän tympimään, joten breikdaun tuli tarpeeseen. Synakuvion variointi oli myös hyvä homma, muuten en olisi varmaan enempää jaksanutkaan kuunnella. Loppujenlopuksi: vieläkin vähän jotenkin turhan junnaavaa mun makuun. En oikein vieläkään ole teknon syvimpään olemukseen päässyt sisään, mutta lähensi kyllä orastavaa ystävyyttäni teknoon, joten kai tää aika onnistunut kappale on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - Lordi Anttila 22.02.2007

jaggeDBass - Lordi Anttila
Rummut on pirun tiukat. Mukavaa rymistelyä, jossa sopivasti peltejäkin ym. Tommosta fiilistä mäkin haluisin omiin rumpulointeihin saada. Sampletkin toimii, sopivasti tulee semmosta "ei oteta tätä musaa liian vakavasti" fiilistä noista tapporallisämpleistä. Sitten negatiivisempaan palautteeseen: synat ei mulle oikein toimi tässä biisissä. Tosiaan vähän ohuen ja hutasesti tehdyn oloset soundit. Ja basso tuntuu puuttuvan melkein kokonaan..?? Kyl tossa synamelodiassa taitaa noita mataliakin taajuuksia kuulua himmeästi tai sitten on ihan toinen erittäin subi soundi soittamassa samaa linjaa, kun semmosta matalaa huminaa kuuluu samaan tahtiin.. Mutta kaipaisin tosiaan semmosta muhkeaa subibassolinjaa vetämään sinne sopivan harvakseltaan sellasta "mwiii-ii-ii, mwuu-uu" tyyppistä settiä. En nyt osaa paremmin selittää mitä tarkotan, mutta varmaankin rumpubassomiehenä tiedät mitä meinaan.. Mutta propsit tosta lopetuksesta. Helvetin tiukak loppusilaus tuo "Perkele, ajattelisit josku muitaki saatanan murhaaja!"

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Kentmiller Experience - Kerran Nakkikioskilla 13.02.2007

The Kentmiller Experience - Kerran Nakkikioskilla
Joo aika nakkikioskimainen meininki täs kyl kieltämättä on. Ihan kivat. Bassolinjakin toimii, mutta vähän kyllä liian selkeesti paistaa FL:n BooBass plugari soundista läpi. Ei nyt paska soundi, mutta FL Studiota käyttäessä alkaa aika nopeesti tökii koko vehje ja sen soundi. Emmä tiedä onks toi oikee genre, mut kyl tän tyyppinen kama sultakin näköjään luonnistuu. Vähän kun pääsis turhan FLstudiomaisesta soundista pois niin ois parempi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - Misplaced Fingers 13.02.2007

jaggeDBass - Misplaced Fingers
Mahtava alku, täytyy myöntää! Matala huojuva soundi ja etäinen dubmainen urku toimii pirun hyvin. Ja lo-fi-suhina maistuu kyllä meikäläiselle. Kun mukaan tulee nuo hieman kyllä kieltämättä turhan mekaaniset rummut niin tunnelma vähän ehkä latistuu (tosin täytyy kyllä todeta, että äsken kuuntelin kuulokkeilla ja nyt kun vaihdoin monitoreihin niin rummut kuulostaa paljon paremmilta). Mutta vähän ehkä jotain rosoisuutta noihin rumpuihin vois tehdä terää. Ja vaihtelua tosiaan. Tuosta 24 sekunnin jälkeen alkavasta synasoundista en ensin oikein pitänyt, mutta kyllä se nyt loppujen lopuksi ihan jees on. 1:25 mukaan tulevasta atmosoundista sen sijaan tykkään kovastikin. Pianotiluttelukin on ihan kiva. Vähän pidempi sävelkulku siihen niin päästäisiin kunnon Omni Triomaisiin viboihin. Oikein kiva veto. Tykkäsin enemmän kuin Chased to Deathista, mutta parantamisen varaa on toki aina. Tyyli on kuitenkin juuri semmosta mistä tykkään eli atmosfäärisempää ja sopivan tummaa olematta kuitenkaan liian synkkää. Tätä tyyliä ja fiilistä hieman paremmalla tuotannolla niin olen myyty. Kyl tää nytkin jo faniutumisen arvosta settiä on :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK - Deserted 13.02.2007

SpeaK - Deserted
Pirun tiukasti ainakin alkaa. Atmosfäärinen kama on just sitä d'nb:tä mikä mulle parhaiten kolahtaa. Mainiosti toimivat utuiset padit ja mukavasti delayllä höystetyt tunnelmalliset voksupätkät. Ja hiton murea basso ainakin näin kuulokkeilla kuunneltuna, en tässä näin myöhää uskalla monitoreja luukuttaa.. Täytyy nyt vielä sanoa että ihat ekat parikyt sekuntii on niin toimivaa kamaa että on tässä kirjottaessa joutunu monta kertaa kuuntelee alun uusiks. Nautinnollisen smuutisti siis etenee tohon puolen minuutin paikkeille, ei edes huomaa miten padit ja muut tunnelmalliset soundit soljuu toistensa lomassa, nice. Drumworkki toimii todellakin kivasti, ja sopivasti on IDM-vaikutteita välillä mukana ja muutenkin sopivasti vaihtelua. Damn, kyl mä sulta laadukasta kamaa odotinkin, mut yllätti silti positiivisesti. Ja koko ajan puskee jotain uutta karkkia lisää mukaan. Jumalauta tää menee nyt ihan kehumiseks, mut ei tästä oikee mitään negatiivista voi löytää. Paitsi että ehkä vähän liikaakin kaikkea tungettu yhteen biisiin, minimlistisempikin ote ois voinu toimia. Tai no äh.. paskat yritän vaan väkisin löytää jotain valittamista. Vitun hyvä tää on ja helvetin ihmeissäni olen ettei tällä projektilla oo vielä faneja! Ihan rehellisesti sanottuna parhaiten toimivaa d'nb:tä mitä oon mikseristä kuullut ja tuotannollisestikin helvetin laadukasta. Enemmän promoamista vaan kehiin ;)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele TyyNy Ry - Kuuden filosofin välinen keskustelu 06.02.2007

TyyNy Ry - Kuuden filosofin välinen keskustelu
tän nimi oiski sopivampi jos se ois kuuden känniääliön örvellys mut on se silti tiukak!!11

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taiunta - Korkeammalle [sampleri] 19.02.2007

Taiunta - Korkeammalle [sampleri]
Yleensä ei suomenkielinen räp oikein mulle kolahda mutta tää on sitä abstraktimpaa/kokeilullisempaa puolta mikä toimii, aika paljon tulee mikserin Effekt mieleen. Taustoista tykkään kovasti, mukavan psykedeelistä ja tunnelmallista äänimaalailua taatulla Aukicko-tuotannolla. Räpitkin on hyvät, mutta jostakin syystä en vain täysin pysty mistään suomenkielisestä räpäytyksestä nauttimaan, varmaan joku viime vuosien valtavirtahip-hopin yliannostuksesta johtuva reaktio.. Kuitenkin tämä toimii siis tavallista paremmin, se on varmaan toi omaperäinen tyyli ja flow, jossa on tunnetta mukana. Omalla tavallaan tuo hengästymiseen asti venyvä nopea äänenkäyttötyyli on kuitenkin aika haastavaa kuunneltavaa, vaatii totuttelua, mutta ei sinänsä ärsytä. Ja sitten vielä tuosta Etsinnälle-videosta: Biisi oli kokonaisuudessaan oikein hyvä ja video vielä parempi. Omaperäisesti toteutettu ja hemmetin psykedeelinen visuaalinen ilme saatu lähinnä pelkästään pahvin/paperin palasten avulla! Nice one! Oikein miellyttävä ja nykypäivän digitekniikoiden keskellä poikkeava toteutus joka toimii erittäin hyvin tälläselle leikkaa ja liimaa- ja kollaasitaiteesta pitävälle. Lyriikoissa on myös hieno ja ajatuksia herättävä sisältö. Tykkäsin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jaggeDBass - Chased to Death 13.02.2007

jaggeDBass - Chased to Death
Ihan kivalla bassolla lähtee käyntiin. Vähän kyllä muovisen oloinen.. Sais olla vähän fatimpi ja matalempi. Tai vaikka toinen subibasso perus siniaallolla soittamassa samaa linjaa ton päällä viel niin yhdessä ois munakkaampi lopputulos. Nuo joltain hälytyssireeniltä kuulostavat äänet toimii ihan kivasti tässä, mut pikkasen kesken katkee aina. Ei nyt pahast haittaa mut pidempi release niin et kivasti feidaantuu pois niin ois parempi. Drumworkki on kyl aika taattua perusrumpubassorytkettä. Toimii kyllä. Hyvä nostatus tossa 1:12 - 1:35. Sitten taas rymistellään hitusen muuttuneella soundilla. En tiedä ootko ruuvannu bassosynaa siinä vai ottanu ihan toisen synan päälle ja sitä ruuvannu mutta hyvin kuitenkin toimii. Mukavan crispiä kirkkaampaa soundia kuitenkin tulee mukaan ettei kyllästymään pääse. Ja tuleekin mukaan ihan mukava synatiluttelu. Vähän ehkä monipuolisempi soundi sais siinä olla, mut toisaalta toi on aika kivan prodigymainen, joten kivasti ysärinostalgiaa saatiin mukaan. Maistuva rytistely kyllä, mutta jos ois vähän monipuolisempi ja pidempi setti laajemmalla äänimaailmalla ja muutamilla lisämausteilla niin saattais olla erittäinkin tiukak.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 08.01.2007

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Damn, unohdinkin kokonaan tsekata tämän aiemmin. Hyvin toimii tämä nimittäin meikäläiselle, jopa Celluloid Dmagea paremmin. Paljon mielenkiintoisia elementtejä. Sopivan psykedeelistä, mutta silti pirteän ja raikkaan ja niinkuin.. selvän ja skarpin kuuloista. Ei sellasta mieltä räjäyttävää psykedeliaa vaan ennemminkin mieltä hierovaa. Kovin miellyttävää chillailumusiikkia siis. Rytmipuoli erityisesti on se mikä tässä iskee Celluloidia kovemmin. Letkeällä tempolla menevää breiksiä, josta löytyy tarpeeksi vaihtelua. Kivan pirtsakat haitsut ja sopivan napsakka snare. Melodiapuolikin toimii oivallisesti. Soundimaailman korkea laatu nyt ei mikään yllätys ollut, kun muita miehen projekteja on tullut kuunneltua, mutta kehaistaan nyt kuitenkin, että kaikki tosiaan on kohdallaan. Tuossa useamman kuuntelun jälkeen oikeastaan vasta kunnolla havainnollistin bassolinjan, joka onkin vallan maittava. Ei siis liian hallitsevan muhkeana mörise (mikä tuppaa itselleni välillä käymään), mutta on erittäin tukevana biisin selkärankana, jonka ympärille muu sälä sitten tiiviisti kietoutuu. Hyvin on siis miksattu. Ei tästä oikein huonoa sanottavaa meinaa löytyä. Vähän saisi ehkä pituutta olla enemmän. Ja toki enemmän samanlaista tavaraa tahtoisi kuunnella. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - Jane's Blues 23.12.2006

the Slowdowns - Jane's Blues
Juuh jälleen mennään tuhnusella vintagesoundilla. Tykkään. Tulee kyllä tosiaan 50-luvun jenkit ja l'ignorancen soundit heti mieleen. Suhteelisen simppelillä kaavalla mennään, mutta se kyllä tässä toimiikin oivallisesti, kun selkeästi on enemmänkin panostettu tunnelmaan ja soundeihin kuin monimutkaisiin sävelkulkuihin tai rytmeihin. Ja se tunnelma onkin vallan mainiota ja mukavan lämmintä laid-back-meininkiä. Mielellään siis tätä olen jo muutaman kerran luupannut eikä lainkaan käy puduttamaan. Tuo vanhan tyylisyys taas minulle on tässä juuri se mikä ehkä eniten kiehtoo ja tuo roimasti lisää tunnelmallisuutta ja lämpöä biiseihin. Ainoa "negatiivinen" sanottava tästä on se, että muistuttaa ehkä liikaakin l'ignorancea, mutta mikäpä siinä kun on kerran toimiva resepti :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Johannes Rojola - Ralph Was Sick 11.11.2006

Johannes Rojola - Ralph Was Sick
Woohoo, tää on täällä taas! Harmittikin kun ei tullu näitä legendaarisia biisejä ladattua ja sit ne hävis mikseristä. Tää on legendaarinen piisi. Tiukkaa kasarityylistä breiksiä tiukoil voksusampleilla. Pitäs kai ladata se Boys Beware joskus, vaikuttaa huumoripätkältä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2 17.08.2006

Celluloid Dmage - Pimee kuja 9.2
Hienoilla soundeilla alkaa, orgaanisuuttakin kivasti mukana. Linnun laulut piristää aina. Tuo Shponglemaisen "änkyttävä" melodia on kyllä parhautta. Bassolinja kuulostaa mainiolta (vaikka nyt aika huonoilla kuulokkeilla kuuntelenkin joten kovin tuhteina ei matalat soundit kuulu) ja mukavan omaperäinen sävelkulkukin siinä, ei mitään perinteisintä full-on-rullausta.. Soundimaailma on jälleen laadukas ja laaja, esim. nuo panoroidut "prrrr" äänet yms. pienet yksityiskohdat miellyttävät kovasti. Ideoita löytyy vaikka kuinka ja uutta putkahtelee tarpeeksi usein mukaan niin ettei kyllä millään ehdi missään vaiheessa kyllästymään. Kyllä tää on sellasta psykee mistä mä tykkään. Psykedeliaa löytyy, mutta tää ei oo mitään ahdistavan agressiivista mielenräjäytyssekoilua vaan sopivan hypnoottista tunnelmointia raikkailla soundeilla. Loistavasti sopii kuunneltavaksi yksin yön pimeinä tunteina, mutta toimii varmasti vähintään yhtä hyvin bilemusiikkinakin. Hienoa jälkeä, ysi puol.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - L'ignorance 05.08.2006

the Slowdowns - L'ignorance
Aijai, alun puhe kuulostaa mukavan lämpimältä ja vintagelta. Sitten kun biisi alkaa parinkymmenen sekunnin jälkeen, tulee jännä haikea, mutta iloinen fiilis. Mukavasti biisi kehittyy ja muuttuu. Miellyttäviä soundeja löytyy vaikka kuinka. Mainio yhdistelmä letkeitä biittejä, tunnelmallisia puhallinsoittimia, synia ja jopa hieman tribaalisia perkussioita yms. Myöd vokaalisamplet toimivat ja vaikka biisi on täynnä vähän kaikennäköistä, kaikki toimii hyvin yhteen. Kesäinen biisi. Oikeastaan vähän sellanen loppukesän fiilis, vielä on lämmintä, mutta viileää syksyä jo vähän enteilee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele teknokonnektion - Erikoinen saunareissu 30.06.2006

teknokonnektion - Erikoinen saunareissu
Mitä?? Vastomista ja armoton hc-kicki! Johan on jo experimentaalia. Yllättävän raastavat soundit paitsi tuo melkeen lelumaisen kuulonen (se ei ole aina huono asia) pimputus. On kyllä erikoinen saunareissu :D Emmä tästä oikee osaakaa sen enempää sanoa. Omalaatuista ainakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind-Split - End of Day Dub 30.05.2006

Mind-Split - End of Day Dub
Kivat ja veikeän dubahtavat urkusaoundit. Rummut pitävät hiton letkeän biitin mukavasti yllä niin että pää nytkyy löysään tahtiin. Flegmaattiseen tahtiin kehittyy, mutta kehittyy kuitenkin niin ettei pääse yhtään kyllästyttämään. Aijai, että tulee kyllä taas kesäinen fiilis tällästä kuunnellessa. Letkeyttä ja psykedeliaa kivassa paketissa. Tykkään kyllä tästäkin biisistä jälleen todella paljon
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Odjom - Downtime of the slowed down time 13.08.2006

Odjom - Downtime of the slowed down time
Tässäkin on vallan toimiva bassolinja. Kovin on letkeä ja omaperäinen. Muutenkin tunnelma on mukavan rauhallinen, mutta silti mystinen. Soundimaailma on oikein kiva, löytyy jos jonkinlaista kilinää ja kikkailua. Kyllä tää aika ammattimaista jälkeä on. Kovasti tykkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0 23.05.2006

Celluloid Dmage - Etuvisio rmx 8.0
Tutultahan tämä kuulostaa. En kuitenkaan muista niin tarkkaan että millainen se aikaisempi versio oli, tämä on jokatapauksessa erittäin ladukkaan kuuloista. Mukavasti käytetty stereokuvaa ja erilaisia elementtejä löytyy tarpeeksi. Ja kehitystä löytyy kivasti. Ei junnaa liikaa samaa yhtään missään vaiheessa. Kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoinen ja hypnoottinen soundimaailma. Genrensä parhaimmistoa täällä mikserissä. Melkein heittäisin kympin, mutta ehkä jotain tajunnanräjäyttävän koukuttavaa melodiapommia jäi vielä kaipaamaan. Ei kuitenkaan mitään valittamista löydy.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - the white flower 16.05.2006

furi anga - furi anga - the white flower
Kyllä, kyllä.. varsin laadukkaan kuuloista uutta tavaraa. Rauhallinen ja hieman mystinen fiilis, jonka parissa voisi tosiaan fiilistellä piempääkin. Basso on varsin mainio ja omaperäisen kuuloinen. Taustatiluttelu on ihanan heleän kuuloinen, joten sitä jaksaa kuunnella hyvin vaikka koko biisin ajan siellä taustalla tauotta pyöriikin. Erittäin mielenkiintoisen kuuloset nuo panoroidut vokaalit. Enemmän tosiaan tekisi mieli kuunnella uutta materiaalia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind-Split - Alter Sound 24.04.2006

Mind-Split - Alter Sound
Projektin hengessä menee vahvasti tämäkin. Tribaalisia soundeja yhdistettynä syntikkapsykedeliaan. Tykkään. Kovasti. Rumpuosato on ehkä pikkasen "rankempi" kuin aikaisemmissa biiseissä ja tuo mukavasti vaihtelua. Varsin hyvältä kuulostaa nuo rummut siis. Muutenkin taas paljon laadukkaita soundeja. Hyvin miksattu. Hieno biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun 19.04.2006

the Slowdowns - the Land of the Midnight Sun
Aijai. Kyä on nannaa. Iho menee ihan kananlihalle. Tuo puhesample on jotenkin tajuttoman lämpimän ja pehmeän kuulonen. Ja vinyylirahinat vaan lämmittävät tätä entisestään. Tällästä rentoa ja löysää meininkiä. Ihanan keväinen fiilis tästä tulee vaikka kevään eteneminen onkin ikäväkseni tänään hieman pysähtynyt, kun tuolla on niin harmaata.. Pakko pistää uuestaan taas soimaan. Tämä sopisi loistavasti sellaseen rentoon lounge-tyyppiseen baariin/kahvilaan soimaan taustalle. Tai sitten biitsille lämpimänä kesäiltana. Kitarat ja torvet luovat hienosti tunnelmaa. Ainoina asioina iiiihan pikkasen häiritsee nuo korkeat vokaalit ja breikkikohta. Siis nuo vokaalitkin ovat ihan mainiot, mutta olisi ehkä voineet olla pikkasen huomaamattomampina taustalla. Ja breikkikään ei ole huono eikä sinänsä häiritse, mutta se tuntuu jotenkin hieman irralliselta.. Tai en tiedä, ihan hyväkin, että keskeyttää hetkeksi löysäilyn ettei ihan liian flegmaattiseksi käy tässä tätä kuunnellessa. Lyhyesti kiteytettynä: Varsin mainiota, rentoa, pirteää ja jazzahtavaa chillailua. Melkeen kymppi mut ei ihan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind-Split - Parallel Lives 23.04.2006

Mind-Split - Parallel Lives
Kivasti alkaa. Mystistä meininkiä. 10 sekunnin jälkeen alkava soundi on jotenkin pikkasen vajaan kuulonen tai sillee.. hyvä kyl mut jotenki.. ei nii laadukas ku muut soundit (ja ehkä vähäse turhan koval). Esim. basso on todella miellyttävän kuulonen(tosin dubimeiningissä se sais taas olla vähä kovemmalla :)). Nuo nestemäiset plurinat on mahtavan kuulosii. Sopii erittäin hyvin tunnelmaan. Miellyttävä breakdown tossa 2:20 kohilla alkaen. Loppupuolella tuo huiluainen soundi josta valittelin alkaakin jo maistua paremmalta. Jännästi jotenki soundi alkoi kuulostaa pidemmän päälle paremmalta, kun yleensä se on toisinpäin.. Kaikinpuolin mukavan letkee meininki. Kivat padit jne. Vähän ehkä kolkon/haikean tuntuinen (varmaan tarkoituskin) mutta näin kesän lähestyessä maisyuis lämpimämpikin soundi. Hyvä veto joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind-Split - Negate Magma 23.04.2006

Mind-Split - Negate Magma
Hiukkasen tribaalisilla meiningeillä alkaa. Kuulostaa lupaavalta. Kivat atmosfääriset padit jälleen. Bassolinja taas aikas mukava. Vähän pidempi ja vaihtelevampi sävelkulku voisi näin dub-biisissä nostaa pisteitä. Noh, kyllähän se tuossa vähän kehittyykin. Kaiutetut pellit tuo mukavasti psykedeelistä fiilistä. Perkussiot toimii vallan mainiosti. Kivat heleät synasoundit myös. Letkeetä fiilistelyä jälleen ei käy kyllästyttämään yhtään. Huomaa kyllä Shponglen ja Ott:n vaikutteet. Hyvää matskua. Täytyy vielä tuo vimonen kuunnella ennen kuin painan "lisää itsesi faniksi"-nappulaa. Lähellä on jo tässä vaiheessa :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind-Split - The Past 23.04.2006

Mind-Split - The Past
Jälleen kerran alkaa kivasti. Mukavat Raja Ram:maiset huilutkin jo alussa. Hieno fiilis tässäkin taas. Ambienttimaista kyllä ainakin eka minuutti. Laadukkaita soundeja. Kiutetut snaren iskut toimivat aikas hyvin. No niin! Tulihan tossa 2:50 kohilla tuo "takapotkulinja" jotta kuulostaa tarpeeksi dubilta, kun tässä biisissä ei oo sellasta letkeän muhkeeta dubibassolinjaa vaan mennään enempi ambientmeiningissä. Letkeää joka tpauksessa. Niin ja tuo "takapotku" on muuten kiva, mutta vähän ehkä turhan raastavan kuuloinen. Pehmeämpi urkumainen soundi voisi toimia paremmin, mutta ei tuokaan huono. Kivaa chillailua kyllä jälleen. Minun mieleistäni atmösfääristä dub-meininkiä, josta ei voi olla pitämättä. Meinaa jo nukahtaa kohta kun on niin rauhoittavaa :). 5:20 paikkeilla tulee mukavaa vaihtelua biisiin ja sieltähän se muhkea dub-bassolinjakin tuli! Aijai, kylläpäs onkin mukavasti hiljalleen kehittyvä biisi, jonka paras osuus tulee vasta näin lopussa. On se nyt jo faniuduttava ilman tota viimosen kuuntelemista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monoacid Soundsystem - Kiannanniemi 30.06.2006

Monoacid Soundsystem - Kiannanniemi
Johan on menevä biisi. Alussa mukavan hämäriä soundeja. Mullakin vähän sama juttu että tasabiitiksi muuttuminen ei niin eka kolahtanu, mutta sitten ku tossa 1:20 kohilla alko toi härö liidi niin alkoi taas enempi maistua. Ja kyllähän se biittikin välillä taas breiksimmäksi vaihtuu. Kummallisia soundeja. Aikamoista mesoamista. Huhhuh. Kyllähän tämä ihan hyvin toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AMBILANCE - -TRANSSIN VISIO- 24.03.2006

AMBILANCE - -TRANSSIN VISIO-
Alku kuulostaa ainakin helvetin mielenkiintoselta! Pink Floydmaiset kitarat, padimainen humina taustalla ja pullonkilinät tuo aika jännän ja mystisen fiiliksen. Täytyy pistää enemmän volaa. Noi kitarat tuo kyllä kylmät väreet vaikken sähkökitaroista yleensä hirveesti diggaakaa, paitsi just tollasista psykedeelisistä pink floyd-kitaroista. Vähän kuitenkin turhan junnaavaksi tämä käy.. Tai eipä silleen. kyllähän tämmönen 5 minuutin atmosfäärimeininkikin toimii, mutta tuossa huminapadissa voisi vähän olla vaihteluakin ja myös ehkä enemmän jotain pieniä ääniefektejä sinne tänne ripoteltuna. 5:12 tapahtuu jotain mystistä.. Ääni katoaa kokonaan. Ei varmaankaan tarkoituksellinen juttu, mutta ainakin se töksähtää siinä pahasti kesken. Hyvä fiilis kuitenkin tässä biisissä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oliver Eye - Grey Town Under The Blue Sky 31.03.2006

Oliver Eye - Grey Town Under The Blue Sky
Alkaa ainakin hienosti. Uppoo tälläselle konemusatyypillekin vallan mainiosti. Hyvin on miksattu. Minun mielestäni vokaalejen volumetaso on ihan sopiva, jotta taidokas instrumenttiosasto ei jää taakse piiloon. Itseäni myös tuo kaiku miellyttää. Ei haittaisi vaikka hitusen enemmänkin olisi kaikua vokaaleissa. 3:20 kohilla alkaa hieno kitarasoolo, vaikken yleensä kitarasooloista erityisemin välitäkään. Tässä se pysyy jotenkin sopivan rauhoittavana ja jopa psykedeelisenä eikä mene turhaksi tilutteluksi. Tästä tulee vähän Wigwam mieleen, mikä on tietysti hienoa, kun siitä kuitenkin tykkään, vaikken yleensä rockmusiikista hirveästi välitä. Kyllä tämä varmaan toimii kohderyhmään loistavasti, kun minäkin nykyajan elektroniikkanuori tästä pidän.. Veikkaisin, että isäni tykkäisi kovasti :) Arvosanaa en käy antamaan, kun en tämän genren musiikkia yleensä kuuntele, mutta genressään varsin oivallinen biisi. Kuuntelempa jopa toisen kerran. Alku oli niin hyvä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamer - Complex 03.06.2006

Dreamer - Complex
Kylläpäs jäänyt taas mielenkiintoinen projekti kokonaan huomaamatta. Tiukkaa psykesettiä, jossa kuitenkin mukavan atmosfäärinen ja "erilainen" fiilis perus full-on-tykitykseen verrattuna. Bassolinja saisi minun makuuni olla hieman monipuolisempi, mutta kyllähän tuokin toimii. Plussaa tuosta naisäänivoksusämplestä ja muista atmosfäärisistä elementeistä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele E.M.B - Mindstate 13.02.2006

E.M.B - Mindstate
Kylläpäs on alussa psykedeeliset soundit ja voksut! Bassolinja on hyvä ja vaihteleva Muut soundit ovat vielä parempia ja vaihtelevampia! Lopussa taas mainio voksuptkä. Kyllähän tää biisi potkii ja lujaa. Nyt kun kuuntelen vielä uudestaan ja tällä kertaa kuulokkeilla niin biisistä saa vielä paljon enemmän irti. Hyvin käytetty stereokenttää, kun soundit lentelee mahtavasti pään läpi aika ajoin :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK(wanhat) - Pure Rain 12.02.2006

SpeaK(wanhat) - Pure Rain
Alkaa kivalla ja sopivan synkällä pädillä. Kovenevat bongot tjms. tuo mukavaa heimomaista world music-elementtiä mukanaa (vähän niinku shpongle-tyyliin). Basari potkii ihan kivasti ja silloin tällöin kuuluvat kilinät ovat mainiota maustetta. Hihatin (vai onko se joku shakeri kun niin helisee(?)..) soundista en kauheasti pidä, mutta ei se nyt erityisemmin häiritsekään. 2:20 alkava synamelodia on on mukavan raikas, mutta vähän ehkä turhan ohut jotenkin.. En nyt mitään supersahausta haluaisikaan, mutta ehkä vaikka lfo:lla modulointia silleen, että soundi olisi vaihtelevampi ja kierompi niin se olisi enemmän minun mieleeni :). Lopussa perinteinen padeihin hiljeneminen toimii ihan mukavan rauhoittavasti. Kokonaisuutena biisi on mukavan rauhallinen ja raikas. Mitään erityistä ärsyttävää tai häiritsevää ei ole ja biisi on musiikkimakuuni hyvin sopiva. Vähän ehkä laajempaa soundimaailmaa olisin vielä kaivannut ja vielä jos olis lisää efektimäsiä ääniä ja muita kikkailuja siellä täällä noiden oivien kilinöiden lisäksi niin biisi olisi täydemmän tuntuinen, mutta näinkin tämä on ihan miellyttävää kuunneltavaa. Arvosanassa keikun tässä kasin ja ysin välissä, mutta hyvän yleisfiiliksen takia pistetään ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Rainforest 15.01.2006

Archaic - Rainforest
Alkaa aika minimalistisesti, mutta toimii silti hyvin. Tulee vähä Orbital mieleen (mikä on tietysti kohteliaisuus :D). 1:15 kohalla mukaan tulee tosi chilli ja atmosfäärinen padi. Toimii ku junan vessa. Loppupuolella vähän monipuolisemman rummut tuo kivasti lisää meininkiä, pitäen silti chillin housefiiliksen päällä. Ei mitenkään mullistava, muttei mitään huonoakaan kyl oikeen löydy. Ihanko ite teet kaikki synasaundit vai valmiil sampleilla? Meinaan vaan kun on aika ammattitaitoisen kuulosta 14 vuotiaalta :).Tällästä kuuntelis mielellään enemmänkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AMBILANCE - Kierre 22.01.2006

AMBILANCE - Kierre
Tulee Pink Floyd mieleen. Mukavan psykedeelinen ja mystinen kappale. Hyvää ja kyllä tosiaan ei niin perinteistä ambienttia.. Siinäkin mielessä hieman erilaista, että tämä on jo yksinään aika vaikuttavaa, kun monesti ambientti sopii todella hyvin esim. elokuvien taustamusiikiksi, mutta saattaa yksinään olla liian tylsää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - So Sweet 13.01.2006

Her Wickedness - So Sweet
Synkät taustat, maukkaat rummut, jännä semitiukalta kuminauhalta kuulostava basso, mukavan vaihteleva lauluääni. Ihan kelpo biisi, joka sopis vaikka jonku kauhuleffan lopputeksteihin soimaan :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Odjom - Information overload / I have to escape 13.08.2006

Odjom - Information overload / I have to escape
Ihan pirun tiukka bassolinja. Perkussiot toimii hienosti, surisevat haitsut miellyttää muuten kovasti, mutta niiden soundi ehkä hitusen särähtää korvaan pistävällä korkeudellaan. Synalinjat ja taustaleijailut luovat vallan mystisen ja psykedeelisen tunnelman. Kovin on miellyttävää musiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punos - kyynikko 27.04.2006

Punos - kyynikko
Huvittavat sanat :D Mutta musiikki on kuitenkin vakavasti otettavaa ja hiton hyvin toimii tällänen letkee meininki näin aurinkoisena kevätpäivänä. Mukavan lämpimät ja hyvin miksatut soundit. Mutta ihan liian lyhyt biisi. Tullutkin siis tässä jo useamman kerran kuunneltua kun ei yks kerta näi lyhyttä biisii riitä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 14.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Ei kyllä ole ihan minun kuuntelemieni genrejen musiikkia, mutta yritän kommentoida parhaani mukaan: Ensinnäkin laulajan ääni on tosi kaunis. Myös tossa 1:40 paikkeilla oleva kitarasoolo miellyttää vaikken niin sähkökitaramusiikin ylin ystävä olekaan. Muutenkin biisi rokkaa ihan mukavasti ja helposti jaksoin kuunnella parikin kertaan vaikken yleensä rockia pahemmin kuuntelekaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kaunii 08.11.2005

Haikaus - Kaunii
Alku on mukavan rauhallinen ja tuosta puhekohdasta tykkäsin myös. Toi rankempi loppuosa jotenkin yllättää joka kerta biisiä kuunnellessa, vaikka biisi onkin jo useamman kerran tullut kuunneltua. Loppuosa onkin hyvää vaihtelua muuten suht chilliin haikaukseen. Ainoastaan nuo sähkökitarat hieman häiritsivät aluksi, mutta ei niitten laittaminen tuohon kuitenkaan ihan huono ratkaisu ollut.. Loppuun olisin vielä kaivannut jonkun rauhallisemman kohdan tuon rankemman väännön jälkeen, kun nyt biisi loppui melko yllättäen ja jäi aika lyhyeksi. Tällaista musiikkia kun kuuntelis mielellään pidempääkin Todella hyvä biisi kuitenkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spacer - Down shift 26.11.2005

Spacer - Down shift
Biisin alku kuulosti kyl ihan chemical brothersilt imo. Myöhemmin kylläkin enemmän juuri prodigyltä ja chrystal methodilta. No jokatapauksessa helvetin mukaansatempaava ja energinen biisi. Nyt kyllä joutuu faniutumaa jo pelkän tän biisin perusteella. On sen verra loistava biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Traveller 16.12.2005

Galaxion - Traveller
En oo pahemmin spacesynthiä aiemmin diggaillut mutta täähän onkin varsin miellyttävä kappale. Joistain soundeista tulee mieleen Mega Man ja muut vanhat nintendopelit ja sehän nostaa hymyn korviin. Muutenkin tää biisi vois ehkä sopia johonkin peliin.. Tuo osiosta toiseen siirtyminen on tehty sulavasti ja se on muutenkin erittäin positiivinen juttu koska näin kiinnostus säilyy hyvin koko biisin ajan. Ei tästä oikeen mitään huonoa sanottavaa oo muuta ku että minun makuuni vähän turhan pirteetä musiikkia, mutta ehkäpä oon vaan liian negatiivinen ihminen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele CXS - Colours of blood, hunger and war(sample) 27.03.2006

CXS - Colours of blood, hunger and war(sample)
Omaperäistä, hypnoottista, hämärää, surrealistista. Ihan mainiota äänimaalailua siis. Alku- ja loppupuolesta pidin melko paljonkin, mutta tuo keskiosa ei niin sytyttänyt, vaikka ei sekään huono ollut. Tässä on kyllä koko ajan sellainen "outo" David Lynhmäinen fiilis, niinkuin joku jo Twin Peaks-mielikuvista mainitsikin. Ja se on tietenkin positiivista :) Voisi jopa taiteelliseksi sanoa tätä kappaletta..

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - se 8 rosvot 28.11.2005

jm8k - se 8 rosvot
Ihan hauska biisi. Tuo piano kävi vaan minun makuuni vähän tylsäksi ja etenkin jos psytranceen tätä lokeroi niin sen tilalla voisi olla joku kunnolla efektoitu synariffi. Pianon melodiat ovat kuitenkin sen verran mukaansatempaavia, että se kyllä vähän korvas sitä soundin tylsyyttä. Bassolinja on kanssa mukaansatempaava ja soundiltaankin hyvä. Rummut ovat kanssa mukavat ja kokonaisuutena tää on semmonen perushyvä 8.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kuulema 20.08.2005

Haikaus - Kuulema
Ei iha niin hyvä ku Aailma ja pituutta sais olla enemmän. kuitenki hyvä biisi ja noi vokaaleissa olevat shponglemaiset efektit on pirun siistit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 20.08.2005

Haikaus - Aailma
Vielä jos olis samanlaiset shponglemaiset vokaalien "katkomisefektit" ku kuulema- biisissä ni vois luulla kys. artistin biisiksi. Tosin vokaaleissa on sellanen suomalainen pohjolan fiilis mitä shponglesta ei löydy ja hyvä niin koska nyt biisi pysyy omaperäisempänä. Hyvä biisi. Lisää tällaista :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Virasto - Syypää 13.01.2006

Virasto - Syypää
Vähän tulee zen cafe mieleen lauluäänestä. 1:25 alkavassa suvantokohdassa miellyttvä kitarapätkä. Ihan hyvä perusrokkibiisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty club 15.01.2006

DIRTY CLUB - Dirty club
Laulu kuulostaa vähä acdc:ltä näin täysin kohderyhmän ulkopuoliselle henkilölle. Vaikea sanoo oikee mitää ku en pahemmi tällästä kuuntele, mut kylhän tää kai rokkaa.. Vähän räkänen saundi, mut se on varmaa tarkotuskin.