Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 838 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KILROGG TROUT - THSTRL 22.09.2015

KILROGG TROUT - THSTRL
7 1/2
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilpailukappaleet ja muut yksittäiset - The MacGuffin part IV: The Touch 11.05.2014

Kilpailukappaleet ja muut yksittäiset - The MacGuffin part IV: The Touch
Parhautta

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psygfault - Psygmentation 27.12.2013

Psygfault - Psygmentation
Saundeihin on saatu "tuntumaa" maitomiehen unelmaan verrattuna. Ehkä vähän ite tykkään rososemmasta saundista, mutta se lienee enempi mielipidekysymys. Kokonaisvaltainen "tila" jonka saundit muodostavat on syvempi, eloisampi ja jotenkin aidompi. Sävellyksellisesti tässä oli paljon elementtejä joista pidin, mutta maitomiehen unelman klataiseen transsiseen tilaan en tässä päässyt vaan jotenkin tämä oli niin paljon staattisempi, käsitettävämpi ja harmoonisempi. Minullehan harmoonisuus on kirosana. Valitsen Ligetin mikä päivä tahansa Bahhin edelle. Tämä on sävellyksenä nätisti omassa karsinassaan ja hyvin analysoitavissa ja helppo kunnellla. Ei hae rajoja tai haasta. Toisaalta tämä oli miellyttävä tapaus silti kuunnella, että ei kai pitäisi valittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele JKM Electrocutes - Telephone (local) - Telephone (international) 12.04.2013

JKM Electrocutes - Telephone (local) - Telephone (international)
Kiva intro. Sitten loppu olikin vähän sellasta perus pimpelipompelia. Ei silleen huonoa sellaista, mutta ei erityisesti kolahtanutkaan. Outron toutus oli myös kiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lesbian Pain - Kevättunnelmaa 20.03.2013

Lesbian Pain - Kevättunnelmaa
Oikeesti jäätvän hyvä. Silmäni kostuivat. :-| Oodi maisemalle. Ei ulkoiselle, vaan sisäiselle. Äänen tasot elävät niin nätisti tässä. Syvyys, leveys, korkeus ja kaikki.Tää on niin kevät. Näköjään viimevuoden kevät, mutta miulle tää istuu tän vuoden kevääseen. Rentoutuneesti istuu rauhassa paiklallaan ja HUUTAA. Niinkun rauhallinen odottavasti HUUTAA. Ei surua. Ei iloa. Jotain muuta eli kaikki. VITTU. Sanat loppuvat, kun en pääse siisään niin syvälle kuin tämä biisi. Puhdasta kauneutta, mutta niin kirkasta, että ei tohtisi katsoa suoraan kohti. Niinkuin sen valon näkee iskeytyvän silmiin ja sen näkee, mutta sen kirkkaus peittää sen todellisen sisällön ihan kuin tässä biisissä. Ajatuksen virta vain tunkeutuu syvemmälle säteisiin, mutta ei saavuta sitä ikinä. Jumalauta tää on hieno. Oikeesti. :-|

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pauli Merilainen - Tavaratalon Aulassa 27.02.2013

Pauli Merilainen - Tavaratalon Aulassa
Musiikkipuoli toimi hyvin ja oli juuri sopican "cheesy" joka tavalla tähän proggikseen. Sanoitus toimi, mutta tuota puhepuolta pitäisi vielä vähän treenata. Tosi vaikeaa vetää nuo juuri sopivan "pornosti", nyt ei mennyt ihan luontevasti vaan vähän "väkisin vääntäen". Tunteen pitää näyttelyssä olla aitoa, eikä tekemällä tehtyä ja se pätee myös tälläiseen näyttelyyn. Valitettavasti veti maton koko jutun alta. Valitettavasti siksi, että tykkäsin todella kaikesta muusta ja koko konseptista. Tämä olisi ansainnut loppuunasti viedyn toteutuksen. Oikeasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä 04.10.2012

Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä
Tykkäsin ideasta ja sanomasta. Molemmat räpäyttäjät vetää sellasta kasipuolen settiä. Lusilla fiilis ysi ja tekniikka kasi ja peyssillä toisinpäin. Toimii. Kertsi vedetään miusta liian nopsaan. Pitäs vetäääää hitaaaammi, ni potkis vielä enempi se idea miusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Heti kun ne herää 01.08.2012

Peysface - Heti kun ne herää
Biitti toimii. Räpäytyksessä on vähän sellasta "keinotekoista" asennetta. Sellasta epäluonnollista uhoa, joka tuntuu vähä näytellyltä enemmän kuin tulis luonnollisesti. Teknisesti homma toimii, mutta sellane rentous tuntuu räpäytyksessä vain ajoittain. Kertsissä vähän paremmin, mutta ei siinäkään ihan. Tiiän, että osaat vetästä aidomminkin! Elä sitä juttua, älä näyttele sitä. Rennot jutut toimii ehkä sulta muutenki paremmin ku nää rähiät, ku oot niin rento äijeli muutenki. Sanotus on silleen osaavaa, vaikka pari vähän puolivillasta kulunutta kelikuvaa siellä. Pikkasen raikkaampia kielikuvia vois ehkä keksiä, mut hyvin sä kyl vedät noi sanotukset että näkee että ei oo kynä patterinvälissä viihtyny. Läpensä perustoimivaa yleissettiä, mutta se pieni aitouden kipinä jotenki puuttuu yleisesti, että vois sanoa tän olevan tosi hyvä. Tekemällä tehdyn oloinen fiilis jää vähän, mutta kyllähän tää taitotaso on sellasta settiä että mielellään tätäkin kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Johanna von Hertzen - Saamaton 22.04.2012

Johanna von Hertzen - Saamaton
Loistava intro. Ei ole kiire mihinkään, kun ei muussakaan kapaleessa. Tosi raakana laulu on tosi tyhjän päällä, kun ei ole mitään stringejä tai mitään. Stuntti, joka on vaikea vetää läpi ja tässä se onnistuu hyvin. Tykkään sävellyksessä on juuri sopivasti pikku särmää, mutta hyvin harmooninen johon tuo laulu sopii kaunnisti ja tulee hyvin esiin. Tässä ei ole mitään turhaa ja se on musiikissa nykypäivänä turhan harvinaista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moist Bois - Maailmanloppu (Laava cover) 30.03.2012

Moist Bois - Maailmanloppu (Laava cover)
Hienoutta <3 :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zhar - Unaussprechlichen Kulten 27.03.2012

Zhar - Unaussprechlichen Kulten
Kuullosti iha ku Shub-Niggurath peneteroituisi minuun. Sain.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Greenscape - Joutsen 07.03.2012

Greenscape - Joutsen
Kiva "vintage-digi"-saundi. Mitä utlee jouseniin muuten, niin se on myytti. Oikeasti jotsenet ovat kyllä pariuskollisia, mutta pettävät kumppaniaa silti säännöllisesti. Eli elävät sen yhden kanssa elämänsä, mutta sekstaavat muidenkin kanssa. Sekä uros, että naaras.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Rasti - Sidottu sielu 10.01.2012

Paha Rasti - Sidottu sielu
Nyt ollaa Suomi-rokin ytimessä. Vähän vaaratonta, mutta hyvin miellyttävää kuunneltavaa. Tykkäsin. Pyörää ei ole väkisin lähdetty keksimään uudelleen, vaan löydetty jotenkin tavattoman miellyttävästi tälläisen perus popihtavan rock väännön jutska. Vähän kertosäe olisi voinut nousta enempi, mutta en nyt heti osaa sanoa miten.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeon Antenna - This Is Not A Drill 27.11.2011

Aeon Antenna - This Is Not A Drill
Naurettava tuo plagioitisyytös. Olen kyllästynyt antamaan monimuotoisia saundia tuijottavia arvioiteja kappaleista. Koska saundit ja muut sellaiset toimivat tässä biisissä kauniin ilmavasti ja selkeästi tyydyn kommetoimaan kappletta yhdellä (runollisessa) lauseella: "Vaivattoman rentouden ja hermostuneisuuden kaunis sikermä, jossa mieli lepää."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monotrix - Human Fields 24.11.2011

Monotrix - Human Fields
Metallinen ja eloisa räkäsyntitesisaattori. Sävellyksellisesti kivan eteerinen, mutta auttamattoman lyhyytensä vuoksi ei loppuu jo miltei ennenkuin ehtii alkaakkaan. Saundipuolella vähän turhankin kuivakka saundi syntikassa, eli joku impulssivastekaiku tai sellainen voisi tuoda elämää siihen ja tehostaa eteerisyyttä. Myös pituutta olisi kiva saada lisää, kun tunnelmaan ei ehdi oikein päästääkään enekuin loppu jo napsahtaa. Hidastempoiset biisit vaativat yleensä enemän aikaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele merri- - Going home 21.02.2011

merri- - Going home
Biiseinä näistä kaikista paras. Vokaalit vähän väärällä tavalla tummat niiku mikityksestä johtuen ilmaisesti. Vähän kovammallakin ehkä olisivat voineet olla, mutta tuota bassokuminaa niistä olis vähän voinu ehkä poistaa. Joo mut tää oli se turha osuus arvostelussa, jolla ei ole mitään väliä. Muuten veto on tosi hyvä. Fiilari kohallan ja tosi hyvin stemmaa noi vähän hiplsakat melodiat pianolla yhteen ton laulun blues henkisyyden kanssa. Tyksin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp 9 - E2 tahtoo kysyä Haavalta 31.08.2010

Camp 9 - E2 tahtoo kysyä Haavalta
Tässä ilmenee hyvin se syy miksi "Kysy Haavalta"-ketjun on lopetettu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - Arto Aaltonen - Breeze (instrumental) 10.08.2010

C-4 - Arto Aaltonen - Breeze (instrumental)
Tarttuvat perus toimivat melodit ja Artolta tuttu jämäkän toimiva tuotanto. Selvästi huutaa sitä vokaliraitaa (tai jotain muuta lisä maustetta) tuohon päälle. Ainoo selkee juttu mistä en tykänny oli toi iha kohina rumpu. Kuulu hyvin kohdassa 17 sec ja eteenpäin. Se oli "tylsä" saundi miusta. Eihän tää siis miun musaa ole, että en kyl ala sanoo enempää. Ite kaipailisin saundeihin lisää "rosoa", mutta ei taida kuulua genreen. Tuttua tomivaa Cee Nelkkua silti. Melodia ja jumputus puoli on hallinnassa kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele psykkismusaa - Kärpäsenä Katossasi 21.07.2010

psykkismusaa - Kärpäsenä Katossasi
Tykkään tästä minimalistisesta lähestymistavasta. Laulun saundi on ihan helmi ja tuo stringi toimii hyvin. Laulun tuplaus toimii myös. Mutta joo... olipa turhaa lätinää tuossa yllä. Hyvä fiilis tässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin romukoppa - Planetary nebula 20.07.2010

Jamsterin romukoppa - Planetary nebula
Tykkäsin introsta ja rauhallinen fiilis toimi hyvin aina siihen asti kunnes nuo omituiset filterswiippi samplet tulivat kehiin. Muutenkin rummut taappoivat sen kivan fiilisen ja titalle tuli tuollainen Rocky-nostatus mahtailu, joka ei niinkään toiminut ja muutenkin siinä kohdassa yleinen "saundien steriiliys"-ongelma tuli pahemmin esiin. Muutenkin ongelmat olivat sävellyksesesti juuri kokonaisuudessa jota en oikein tajunnut? Oli intro ja tuo itse biisi osa ja mitään loogista kokonaisuutta tai logiikka en noista niinkuin biisinä saanut?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Koira - Ydintuho 21.06.2010

Koira - Ydintuho
Hyvin yhdistetty musiikin ja lyriikoiden fiilis. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Driscoll - Send in the King 16.06.2010

Driscoll - Send in the King
Tässä on vähän sellaista rock riffitteyn tuntua 8-luku diskomelkassa 2000-luvin kotistudiosaundeilla. Perus riffi toimivat tykkäsin delaymaisesta liidista. Basic melodiaa, mutta toimii. Kappaleen rakenne pitää hyvin kutinsa ja sen verran tavaraa tulee hiljalleen lisää, että mielenkiinto pysyy hyvin vireillä. Sitten huonoihin puoliin. Saundimaailmaan. Plussaa siitä, että saundit ovat selkeät mutta toisaalta vähän turhankin kuivat. Rumputräkki vähän täydentyy, mutta jotenkin suhteellisen kuiva fiilis siitä jää vaikka siinä kaikenlaisia fillejä löytyykin. En osaa sanoa että mikä tuossa kuivassa saundimaailmassa on sitten kuitenkin vikana. Jotenkin saundit sinällään toimivat ja kokoanisuuden kannalta homma on hyvin balanssissa, mutta sellainen "steriili"-fiilis jää kaikesta. Mutta joo.. Kiva kokonaisuus, jossa tekemisen meininki kuului kivasti mutta jokin tuossa saundimaailmassa silti jäi vähän kuivaksi vaikka balanssi olikin kunnossa. Melodiat ja riffit perinteisiä, mutta erittäin toimivia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black City Skyline - Secrets Told in Cigarette Smoke 13.06.2010

Black City Skyline - Secrets Told in Cigarette Smoke
Jatsista en tiiä, mutta intro oli kova. Se eka minuutti ja risat. Hyvin nou syna synat istuivat tuonne sekaa, mutta esim rummut olivat kyllä niin epäorgaaniset että jo pääsi haittamaan. Basso taas toimi. Mutta joo.. Hieno intro.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lesbian Pain - Tuutulaulu 04.05.2010

Lesbian Pain - Tuutulaulu
Hyvä fiilsi tässä. Erityisesti tykkään tuosta soitetusta viuluosuudesta. Se näppäily oli muuten kiva, mutta itse varmaan olisin jättänyt sen delayn siitä pois. Todennäköisesti vieläkin riipivämpi olisi ollut. Nyt kun tämä on pöyrinyt puolituntia taustalla parin aktiivisemman kuuntelu kerran lisäksi, niin pitää sanoa, että on tämä vaan hyvä. Fiilis. Kaikki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NUANCER - Span 01.02.2010

NUANCER - Span
Aika basic kiva dark ambiet biisi. Tykkäsin saundipuolella etenkin niistä viiltävistä ininöistä siinä minuutin kohdalla. Se kappaleen huipennus ja rauhoitus siellä loppupuolella toimi hyvin. Outro sen jälkeen loistava. Varsin nautinnollinen kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyborg Kid - 0.99 (Clip) 21.12.2009

Cyborg Kid - 0.99 (Clip)
Tämän tyyppisen musiikin tunelmaan ei oikein pääse pienestä clipistä ikinä. Vaikea sen syvällisemmin arvioida tässä, mutta hyvää saundia kaikki 3 clippiä mitä tähän on nyt upittu. Jotain pikku juttuja ehkä, mutta en nyt sen syvällisempää uskalla näiden pohjalta sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jeti - Imperial Fantasy 19.11.2009

Jeti - Imperial Fantasy
Trndikästä. Hyvin miksattua. Toimivaa. Spivasti pörinää, eikä mennä aivan pahimmilla pehmosaundeilla. Asennetta, cooliutta ja agressiivista "show off"-meisinkiä. Siinä tunnelmat vähän ennen puoliväliä. Sitten alkaa vaan jurppia. Vedetään ja vedetään. Kokonaisuuden hallitsemiseksi pakollinen suvanto, joka ei vaan jaksanut nostaa biisiä siitä kuopasta jonka se oli jo itselleen kaivanut. Suvannon jälkeen vedetään taas sitä samaa. Ei nouse uudelle levelille biisi. Yksitäiset elementit toiivat, mutta tässä kokonaisuudessa on vaan jotain niin valtavaa tyhjyyttä. Sokeuduttu junnaamaan vain sitä mitä on, mutta jotekin koko paletti jää vähän torsoksi biisin koko pituudelta. Ainakin itseltäni. Taitavaa silti, mutta siis vaan niinkuin kaikesta hienosta ykstyikohdista huolimatta jämähtää kokoanasuuteen eikä onnitu nousemaan oikeasti hienojen biisien tasolle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele :nergal: - Cthäat Aquadingen 19.11.2009

:nergal: - Cthäat Aquadingen
Just joo.. Jotain kämäsiä filtterisweeppejä ja köyhää halpistunnelmanluontia satunnaislla pelleillä. Onneksi säveltäjä sitten sai otettua sen mehujään takapuolesta (tai se suli pois) ja päästiin asiaan. Kokonais spektriltään muhkea kitaravalli oli jylhä. Sääli, että saundin terä oli vähän sellainen "digisärö"-fiiliksellinen. Se terä oli jotain heikko. Onneksi muhkeus korvasi paljon tuota puutetta. Taustalle möhkivät ruminat rokkasit träkin lopulliseen hienouteensa ja jylhän Sabbath mainen valli veti kuuntelijaa turpiin. Vittu. Kyl tää on kuitenkin hyvä. Vaikka kuinka kuunteli tahtoi haukkua tämän maanrakoon, niin vittu turpaan vaan tulee. Vittu kun täytyy olla kusipää kun tekee näin hyvin biisin, että ei saa edes haukuttua vaan biisi kusee kuntelijaa kuntuille. Sen pitäs olla toisinpäin! Arvostlijan pitäs saada kusta biisin kintuille. HOMO!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalaforn - Ihminen 19.11.2009

Kalaforn - Ihminen
Alkaa aika perus "mikkiinpuhaltelua" joka on kyllä kiva ääni, mutta alkaa olla noisepiireissä jo vähän kuultu. Etenkin noin aika perustylsänä kuin tässä. SUorastaan aika järkyttävä lopputulos. Tästä ei irronnut itselle mitään muuia fiiliksiä kuin se, että rätisee. Sitäpaitti ihmisiä on! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exoar - Identity 19.11.2009

Exoar - Identity
Mä olisin tahtonu örinöitä. Pirun junnaava perus komppi Tosi tylsää ja kliseistä kitarakakkaa jollaista on kuultu kaikissa maailman biiseissä tsiljardi vuotta. Sitten se alkaa. Voksut. Paljonpaljonpuhettatositosinopeastiyhteenputkeen. Paljonpaljonsanottavaasekaisennopeastijapaholainenhallitseemaailmaa. Niin. Tykkäsin voksuista. Vähän kuin olis saanu raakuuttaa tohon laulusaundiin vaikka säröillä tai jollain, niin tää olis ollu tässä ja kaikki vihut poikki ja pinossa. Mutta ei joo... Hyvät voksut ja paska tausta, joka vaan jurppii. Tätä kuunnellessa on vähän sellainen olo kuin joku olis työntäny polkupyörän mun takapuoleen ja nauraisi siitä jossain kulmantakana, kun en ole huomannut vaan valitan perskipuja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalaforn - Tehtaat 27.10.2009

Kalaforn - Tehtaat
Yksinkertaisen toimivaa. Toisaalta olisin ehkä digannut jostain vieläkin minimalistisemmasta ja toisaalta tätä olisi voinut kasata lisääkin. Äänet ovat silti aika hyviä. Ehkä tuosta tymähdys rummusta en niin kauheasti välitä. Se on jotenkin turhan tylsä ja monotoninen toistettavaksi uudestaan ja uudestaan. Muuten tykkäsin saundeista ja tunnelmakin oli mainio, joskin edelleen omaan makuuni joko liian täynnä tai liian tyhjä. Esim. se vähän puolen välin tuleva melodia osuus tuntui jotenkin ihan totaalisen turhalta ja sievistelytä suhteessa jo kaikkeen aikaisempaan fiilikseen. Jotenkin sellainen olo, että tämä biisi menee kaikesta mistä aita on matalin. Kaikki perinteiset kuluneet ratkaisut käytössä ja ei oikein mitään syvempää ajatusta löydä tästä. Vähän perinteinen oli, mutta toimi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Solace (Chillout Edit) 27.10.2009

Cordis - Solace (Chillout Edit)
Perus kivoja ja tylsyyteen asti kuultuja sävelkulkuja. Hiottuja unihuntuvan pyöreitä ääniä ja tasaisen pyöreän paksuksi hiottua tasaisen jylheää äänimassaa. Yksinkertaista kauneutta, joka innostaa yhtä paljon kuin se kuudes tuhannes auringoslasku kuva amatöörien valokuvakilpailussa. Kuultu, nähty ja toimivaksi havaittu. Miksi keksiä pyörää uudellee, kun se kerran toimii? Ei miksikään, mutta itselleni ei toiminut. Tässä biisissä ei ole mitään vikaa jota voisi osoittaa. Tämä on täydelliseen latteuteen hiottua täydellisen saumatonta, kulmatonta ja väritöntä äänimassaa joka aiheuttaa yhtä suurta vihastuksen tunnetta kaikissa kuulijoissaan kuin "Toto"-yhtye. Tylsää tämä oli minusta, eikä herättänyt oikein mitää muita intohimoja, mutta tylsyys on subjektiivinen tunne. Jos joku tästä diggaa, niin en ihmettele. Taitava tuotos ja tekijä tietää sen isekkin, joten sitä on turha tässä arviossa lähetä tarkentelemaan. Chadonnalle pitää vielä sanoa, että se on mulkku kun pakottaa mut aina kommentimaan näitä. Mä en taho hävitä sille kommenttipokerissa enää ikinä. Tekis edes lisää sitä Lesbian Painia, kun niitä biisejä on sata kertaa innostavampaa aina kuunnella ja ne herättävät jotain tuntemuksiakin ihan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Neoptera 27.10.2009

Sulauma - Neoptera
Tunnelma on introssa rikkinäisen psykedeelinen juuri kuten pitääkin. 8-bittisen rouheinen fiilis saundeissa läpi intron on aivan mannaa korville. Itse biisin rikkonainen rumpukompin rytmi on jotain saatanallisen siistiä ja tukkii pään ja korvat painavalla metallrouheella. Tässä tulee juuri sellainen olo, että tahtoo hakata päätään seinään epätasaisessa rytmissä joka ei ikinä onnistu osumaan yksiin tuon biisin kompin kanssa. SAATANA! Upea on muuten myös tuo vihlova outro kaoottisine änineen. Hieno, että biisi myös jaksetaan lopettaa. Tää on ihan kymppi. Lisäänpä mun mikseri listalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niko Salminen - Nimeni on Perjantai 21.10.2009

Niko Salminen - Nimeni on Perjantai
Tykkään biisin sanoista. Jotenkin ne vain kärsivät tuosta ["rä tä tää" (laulua) "tä tä tää" (laulua) jne...]-formaatista. Samoin biisin sävellys on loistava. Kivat riffit ja hyvät synitykset. Soolo nyt oli ehkä vähän "pakollinen". Sitten huonoon juttuun. Masterointi. Jotenkin tässä on nyt varmaan laskettu, että poppia kuulu komressoida ja vedetty koko paska ihan tukkoon. Lopputuloksena on juuri sellainen ei toimiva amatöörimäinen kompusaundi. Hyvä sovitus pohjalla pelastaa kokonaissaundin siedettäväksi, mutta nähdäkseni tämä biisi on pilattu masterissa. Laulut tomivat muuten yllättävän kivasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla 29.09.2009

TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla
Voi helvetti. huomasin juuri, että tässähän on yhtenä tekijänä Riku Nuottajärvi? Perkele. Eihän tätä osaa enää arvioida. Star Control II oli aikoinaan 15 vuotiaana kun hakkasin sitä melkoinen tajunnan räjäytys ja musiikit olivat yksi asia joka vaikutti siihen silloin. Syvä kumarrus... Sitten asiaan ja säälimättömään arvioon: Laulua ei jotenkin ole saatu istumaan tähän. Yleinen miksaus toimii voluumitasojen osalta hyvin, mutta laulu vaan jotenkin väärällä tavalla on irti itse biisitä. Aavistuksen tulee olo että se on vain lätkäsisty siihen päälle ja annettu olle. En nyt heti osaa sanoa miksi. Ehkä jotenkin ehkä erilainen tilatjntu ja kaiku siinä. Nauhoitettu mahsdollisesti tilassa joka tekee siihen ominaissaundin tai sitten kaiutettu tavalla joka saa siihen saundin jota muussa biiissä ei ole. En tiedä, kunhan arvailen. Muutenkin laulu on tämän biisin heikkous. Ei siksi etteikö se olisi teknisesti hyvä. Se on. Ei siksi etteikö siinä oli ihan poikkeuksellisen hyvä englanninääntämys mikseri tasoon nähden. Siinä on sekin. Jotenkin tulee vain sellainen "kikkaulu" fiilis tuosta laulusta. Sellainen vähän laulua laulamisen vuoksi olo. Ehkä vähän sellainen "näyttelevä" olo, eli ei tule se aito fiilis hyvin läpi vaan peittyy teknisyyden ja "näyttelemisen" alle. Voin toki olla täysin väärässäkin, mutta sitä tosiaa se ei poista, että se laulun fiilis ei minulle asti välity. Siinä vika voi toki olla tässäkin päässä. Itse biisi oli peruskamaa ja toimiva sinänsä. Loi hyvän pohjan tuolle laululle ja varmasti homma olisi toiminut, jos se laulu olisi minulle uponnut. Kivaa rösöä oli saundeissa. Lualua tuetaan hyvin vaihtelevin äänin ja meno pelaa, vaikka itse diggaailenkin vähän eläväisemmistä rumputräkeistä. Kokonaisuus huoliteltu jopa, mutta kaatui tuohon lauluträkkiin ainakin itselläni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Green Ray of Light - Gimme Some Fish 29.09.2009

Green Ray of Light - Gimme Some Fish
Fisua tuli. Verkot täynnä tosiaan. Erinomainen kokonaisuus saundeissa. Kaikki istuivat hyvin yhteen ja yksittäisen saundit täydensivät toisiaan ja kaikki elivät sopivasti. Syke pidettiin yllä ja biisissä oli sellaista jatkuvaa sopivaa eloa. Suvannot vedettiin kunnialla kotiin ja täytettiin hyvin. Kaiut olivat vähän tylsiä ja saunditkin aavistuksen "yleiskliinisiä". Ei kuitenkana pahsti, joten makuasiaksi menee. Ylemmät keskiäänet olivat tässä selvästi korostetussa asemassa, jonka tajuan taiteellisena ratkaisuna, mutta itse varmaan olisin himoinnut sitä pohjaa lisää. Mutta joo... Syke pysyy yllä ja fiilis koko biisin. Vähän tyhjän olon jätti, kun ei tässä sitten muuta sisältöä ollut. Lienee silti genren ideakin ehkjä. Itse kun en oikein tälläisestä pelkästä menomusasta ilman mitään varsinaista ideaa oikein osaa välittää, mutta siis jos se pelkästään oli tarkoituksena pistää vähän psykefiilistä ja menomeisinkiä kehiiin, niin siinä onnistuttiin täydellisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeon Antenna - Heresy Above 16.08.2009

Aeon Antenna - Heresy Above
Joo. Eihän tässä siis hittipotentiaa ollut yhtään. Selkeää ja nöyristelmätöntä 70-lukuprogea tässä päivässä. Siinä hyvät puolet. Eläväinen ja täydellisen yleisiöään kokistkelematon biisi. Sitten se kaikki oli pilattu siis aivan käsittämättömän kammottavilla saundeilla. En aidosti tiedä mitä on saundipuolella ollut hakusessa, mutta enempää ei olisi voinut metsään mennä. Kokonaisaundi on tyhjä, ohut, kuiva, eloton ja saatanan tylsä. Mistään ei äänimassasta nouse esiin yhtään mitään. Ei kulmaa, ei eloa, ei vaihtelua ja ei mitään. Puuduttavaa puuroa, vaikka yhtään mitään. Noissa äänissä on ikäänkuinyhdistetty 70-luvun ja 90-luvun saudimaailmat keskenään valitsemalla molemmista ne huonot puolet. EI! Ei näin. Menee hyvä musa pilalle!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vissykissa - Mun hitti biisi 09.08.2009

Vissykissa - Mun hitti biisi
Kissa oli ehkä aavistuksen epävireessä, mutta haitsun saundi oli niin psykoottinen, että siitä ysi! EHkäpä jopa yhdeksän ja puoli!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc and Lena Selyanina - Black Rain 10.08.2009

Doc and Lena Selyanina - Black Rain
Aika perinteinen ja vähän tylsänkin sentimentaalinen. Sellainen perus hyvä siinä mitä oli, mutta kuitenkaan jostain syystä ei onnistunut koskettamaan. Itse tapahtuma kyllä liikuttaa, mutta tämä fiilis ei jotenkin itselläni linty mitenään siihen. Näen niin paljon "rajumpana" kyseisen tapahtuman oikeastaan jokaisella asteellaan ja kaikkien aikakausien perspektiivistä käsin. Mutta joo. Biisi oli ihan perus kaunis ja itsessään toimiva, mutta jotenkin jäi vaisuksi. Perinteisen ylitsevuotavan tunteellinen. Kliseinen fiilis tulee tästä kun tätä kuuntelee. Ei todellakaan parhaasta päästä teikeläisen ylipäänsä hienosta tuotannosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Tapa se 09.07.2009

Laava - Tapa se
Aika "grunge" tuo intro. Tykkäsin älyttömästi siitä viiltävästä skitasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimal Effort - Time travellin´ 09.07.2009

Minimal Effort - Time travellin´
Ehkä tyylillisesti vähän liikaakin seuraa 70-luvun progen jalanjälkiä. Siis noin henkilökohtaisena mieltymyksenä vain tämä. Tulee aina näistä "junnausproge" biiseistä mieleen, että on jo vähän "kuultu". Se ei toki biisin vika, joka on kyllä ihan hyvä. Erinomaisesti tallaa tämä biisi sitä nurmikkoa joka jo 70-luvulla tallattiiin lyttyyn. Hyvä biisi jonka kuitenkin jaksoi ihan hyvin kuunnella läpi, mutta siltii aavistuksen väärä genre tälle kuuntelijalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Terveisin Tero - Kuolleiden Kaupunki 17.08.2009

Terveisin Tero - Kuolleiden Kaupunki
Tero vaan osaa. Tämä on niin pro-settiä jo läpi linjan, että ei mitään rajaa. "yksinäisyys, se antaa ja ottaa, mut loppupelissä se aina pudottaa". Jeps. Ainoa mistä on mitään sanomista, että biisin tunnelmaan ei se päristin soolo oikein istunut... tai siis sen soolon fiiliksen olisi suonut olevan enemmän tuon biisin tunnelman mukainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ankea maa - Tyhjyys ilman sanoja 03.06.2009

Ankea maa - Tyhjyys ilman sanoja
Muuten tuo tastahumina ja hurina toimii. Tuo sihinä siinä (diskanttinen kohina) tuntuu vain lähinnä syövän biisin tehoa, mutta siitä en ole ihan varma. Tuo viiltävä melodia taustalla on hyvä, mutta tuo kitaramainen rumahdus tuntuu enneminkin syövän biisin tehoa kuin lisäävän sitä. Huudot taustalla tuntuvat nemmänkin koomisilta. Paljon hyviä elementtejä jotka tuntuvat jopa jossian kivasti (lue: raastavat sielua), mutta kokonaisuus tuntuu jotenkin harkitsemattomalta ja koomiseltakin vähän. Tuo perustausta ininä tuohon humiann kanssa rulaa kyllä kovasti ja tekee tämän biisin siulun. Yksinään olisi ollut varmaan jopa parempi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KSM - Polysilicon 09.07.2009

KSM - Polysilicon
Kyllä tuo antaa sen iskevyyden saundin tuo dynamiikka mitä ei isommalla kompuroinilla ikinä saisi aikaan. Kiva groove.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alternations - Acid shotgun 14.05.2009

Alternations - Acid shotgun
Hyvin pyörittää päätää. Vähän "kliininen" sandiympäristö. Sellainen kuin tämä soisi kylpyhuoneessa tai jotain. Perusmelodiat ja saundit itsessään sinällään kivan happoiset ja toimivat. Tykkään noista "ylimääräisistä" nauksuista tuolla rumputräkissä. Huutafat filsut ovat aina myös mieleeni. Miltähän tämä kuullostaisi tyhjiössä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Tuomari 16.06.2009

Laava - Tuomari
Tiukat riffit. Tuotannosta pitää sanoa sekä tästä, että tuosta "Syyllinen"-biisistä, että itse tykkään tästä suoraviivaisesta saundimaailmasta. Kaikki turha pois ja vain ROCK! Laulua ei ole yritetty peittää mihinkään kaikuihin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele CORP - Hyvää yötä, ystäväin 07.05.2009

CORP - Hyvää yötä, ystäväin
Heti alkuun niin kasettimankka saundi, että ei voi olla pitämättä. Simppeleitä vinkunoita jotka hakkaavat tajuntaa vivasti kun nupt ovat lähempänä kaakkoa kuin muuta ilmansuuntaan. Vokaaleista valitettavasti puutuu se kaikki muu rajuus joka itse biiseistä löytyy. Kiva kikka silti tuo 1/3 biisitä tuleva äänenvoimakkuuden NOUSU joka herättää biisin dynamiikan aivan uudelle tasolle. Vähän pakosti tästä kotiteollisuus tulee mieleen, vaikka itse instrumentti osuus biisissä peittoaakin kyseisen bänsin helposti. Laulu ihan kertsiä lukuuottamatta huononlla tavalla heikosti äänitetty, mutta biisin biisissä oli jotain toimivaa. Kitarasoolos en niin välittänyt, vaikka kaikki keskiverto megayhtyeiden metallisoolot peittoaakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zerzys Dreams - Beautiful (life) 07.05.2009

Zerzys Dreams - Beautiful (life)
Tykkään tuollaisesta raa'asta skitta saundista. Laulu istui homman päälle varsin mainiosti ja biisi rullasi. Ehkä tuo laulun saundi oli jotenkin "outo". Se ei jotenkin "istunut". Vaikea sitten sanoa mikä siinä oli pielessä. Joku aksutiikka/kaikujuttu tai väärin EQ:tettu. Vaikea sanoa. Kiva kokonaisuus. Hienosti kasvaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - In the lounge of spacecraft Evening Shine 07.05.2009

Oriomyth - In the lounge of spacecraft Evening Shine
Hmm... Orionmyth... Tulee heti joku tummanpuhuva viikinkimetali mieleen ja sitten tulenkin tänne kuuntelemaan tällläistä perhemuzakkia ja monipuhaltelua. Koykäsisen keitiöjatsin popinnettua versiota jota kuunnellessa pakostakin vääntyy suu hymyyn ja sehän on aina hyvä asia. Jos nyt jotain kritiikkiä on pakko yrittää tähän myös kehittää, niin saundit jäävät vähän "pintapuolisiksi". Vähän syvyyttä moneenkin suuntaan kaipilisi. No joo.. Kai tämä äänimaailma kuuluu genreen? En tiedä. Itseäni vähän alkoi korvia väsyttää se.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ambient speak - As Quiet As You 25.02.2009

ambient speak - As Quiet As You
Ei VOI olla näin lyhyt ambienttibiisi. Juuri kun alkaa yhtään pääsemään fiilikseen, niin jo loppuu. EI SAA!

Kommentti kappaleesta Kuuntele AnzintrancE - Active addiction 27.04.2009

AnzintrancE - Active addiction
Huuto hermostuneelle sekaisuudelle. Yleisestä fiiliksestä pidin. Kivoja saundeja paljon. Runnova sotku, joka katskotaan ja taas isketään päähän. Kontrasti luo sitä tehoa josta tämä biisi elää. Tykkäsin. Suorastaan addikstiivinen. Tätä kun kuuntelisi levyllisen, niin olisi jo valmis suljetulle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Space Invaders from Outer Space 14.01.2009

...as Jy Sê Haan - Space Invaders from Outer Space
Mitään Ceasarin salaliittoa ei ole olemassakaan. Tämä biisi on VALHETTA!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Bitch 15.01.2009

Her Wickedness - Bitch
Poppia. Tästä puuttuu !!!HW-SÄRMÄÄ!!! No ei se mitään. Tuttu pimeys ja kieroutuneisuuskin pienessä mittakaavassa kivasti mukana. Kyllä jos jatkat samaan suuntaan, niin sinusta voisi tulla toinen Britney Spears. RÄKÄÄ lisää peliin! Mut joo.. ihan tottapuhuen kiva rytmi oli biisissä ja hyvin sä osaat tän homman. Silti jotenkin tuntuu, että ihan parhaimmillasi olet räkäisenä ja vihaisena. Tämä oli vähän siloiteltu versio HW:sta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - Battle plans, Gin and Hypertonic 07.05.2009

Oriomyth - Battle plans, Gin and Hypertonic
Nyt päästäänkin sittten tälläiseen perheheviin ja monipuhalteluakin on vaikka vähn rajoitetummin kuin "Deep space Sirens":issa. Tälläkertaa bassopäähän on saatu vähän syvyyttä. Muuten vähän pinnallinen saundi silti taas. 70-luku Progemaista toitoa ja omituista puolmelodia "impro"-tyyppistä vääntelyä. Fiilis pysyy yhtä käsittämättömänä kuin kaksi pientä tipua päässä syömässä jotain tummaa tahnaa. Eli siis varsin mielenkiintoinen kipale, joka vaan pitää pihdeissään koko matkan eikä jätä kuulijaa rauhaan edes lopttuaan. Tämä on sekä hyvä, että ei tylsittynät yhtään. Huono, että silti en oikein missään välissä ihan saanut kiinni. Mikä siis lienee tarkoituskin, mutta siis silti. Jeez! Paljon on kamaa kolmessa minuutissa. Mitäs jos kokeilist sitä vinkkiä jota moozartille sanottiin legnedan mukaan: "Kamalan paljon nuotteja. Kokeilisit jättää osan pois?"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - Gazing thru the window whilst the space goes by 07.05.2009

Oriomyth - Gazing thru the window whilst the space goes by
Ihan vitun perseestä tuo intro. Paska saundi ja tyulsä melodia. Komppi on vielä sitökin paskempi. Oikeastaan ihan totaalisen perseestä koko biisi. Vitun väkistelyä ja värkyttyä. Tekisipä mieleni mennä kanalaan tai jotain. Saatanan vitun ärsyttävä biisi. Kivoja "StarControl II"-melodioia leijailmassa maassa jossa KUKAAN ei osaa tehdä rumpubiittiä ja kaikilla on ADHD tai kaksi. Nyt vituttaa jo niin paljon että pää räjähtää. kenköhän idiootin idea oli pitää tämä somaan vielä taustalle lopullista kommenttia varten? Jonkun SAATANAN ääliön varmasti. Parasta tässä biisissä on se kun se loppu. Älyttömän taitavaa "haavalta menee hermot"-musiikkia. Tämä on vaan jotain jota en ymmärrä. Ehkä jos aloittaisin vetämään Ritalinia vaikka ADHD diagnoosi puuttukin, niin se saattaisi auttaa ja päätää minut tämän kappaleen tasolle. Nyt tämä kiitää korkealta päänyli. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono, mutta minä en vaan tajua. Kasi tulee. Ehkä kasi plus voisi olla osuvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ankea maa - Ankea maa 27.11.2008

Ankea maa - Ankea maa
Hieno biisi. Tykkään monista saundeista. Pieni lisä sustainissa tuskin olisi tehnyt yhtään haittaa, mutta rokkasi todella täysillä tämä. Mutta siis todella eivät pelkästään saundit, vaan tämä kokonaisuus oli kaikessa tasaisessa kaoottisuudessan erittäin miellyttävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Authentique - Entitled 17.11.2008

Authentique - Entitled
Kaikki oli ihan hyvin sinne biisin puolivälin tienoille... iItten se vitun KELLO tuli sieltä. Aidosti ja rehellisesti pitää sanoa, että se ei sopinut sinne yhtään. Kliseisen huonolta vain kuullosti ja katkaisi sitä kivaa fiilistä, jota biisissä muuten oli. Kelpo abienttia muuten. selkeästi taajuuskaitaltaan ambienttia ja sitten kivasti sellaista nopeaakin sävelkulkua siinä bassoisessa puurossa, joka siis toimii hyvin ja säilyttää sen ambienttisuuden. Jees. Syötä se kello vaikka hevoselle tai lahjoita maalais-seurakunnalle, jolla ei ole varaa omaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Katkaise virta 19.09.2008

Otto V. - Katkaise virta
Plastic O'Joe Band Saatanan tiukka fiilis. Saat kympin. "Ihan vettäisi syämmestä" kuten isoäitini sanoisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Vanha reissaaja 09.09.2008

Otto V. - Vanha reissaaja
Hyvä biisi. Fiilis kohdallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Epävarma 28.08.2008

Otto V. - Epävarma
Enemmän selvästi sydäntä noissa sanoissa kuin tässä tulkinnassa ja biisissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Divided 09.09.2008

Löyly - Divided
Ohoh! Olipas yllätys Zoodista kuulla jotain. Biisi itsessään on tälläistä elokuva tyyppistä perus taustaa, joka kyllä melkein vaatisi kuvan toimiakaseen. Kokonaisus jäi aika vaisuksi ja ei oikein mikään onnitunut nousemaan esiin tuolta perus kauneudesta. Oli siellä kivoja saundeja ja kaikkea muuta kivaa sälää, mutta kokonaisuus jätti kylmäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Laulu Anteron kaverista 18.08.2008

Otto V. - Laulu Anteron kaverista
Sympaattinen, vaikka en mitään tästä oikein irti saanutkaan. Kaunis melodiakulku silti ja ääni herätti äidillisiä tunteita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lena Selyanina - Oi Da Ne Vecher 02.08.2008

Lena Selyanina - Oi Da Ne Vecher
Ihan kammottava tuo rumpubiitti. Konemainen ja tylsä sellaiseksikin. Itse biisi on kiva. Laulu osuudet ehkä vähän turhan pinnassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paha Äijä - Osakehuorat 24.07.2008

Paha Äijä - Osakehuorat
Joo. Poppia. Saunditkin ovat jo niin hifit ja miksaus suht balanssissa. Hyvä tää on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc and Lena Selyanina - Vienna Blue 24.07.2008

Doc and Lena Selyanina - Vienna Blue
Ihan helmi alku. Sade luo tämän biisin. Miksi kaikki pitää pilata mksaamalla se sadeääni pois? Tyhmää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Solum Inferi - untitled ;Kosmos 30.06.2008

Solum Inferi - untitled ;Kosmos
Kivaa ambiernttia. Vähän steriilit saundit ja sellainen "digiterä" noissa joka tekee vähän sellaista "ikävän kuuloista" tuosta äänimassata. Ulisee silti kivasti. Vähän hermostunut tunnelma.. sillätavalla hyvällä tapaa. Jopa vähän piinaava ja rauhaton... sillätavalla hyvällä tapaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jiva! - immu&steelboot - go fuck yourself 30.06.2008

Jiva! - immu&steelboot - go fuck yourself
Tuo intrin saundi oli aika jees... No joo... Itse biisi on aika kivan rikkonainen ja pyörähtelee psykedeelisen kivasti. Tiukka paketti, mutta kokoajan sekaisin. Saundipuoli ihan jees, mutta sävellyspuoli suorastaan mahtava. Kaikki narina pöjäykset tekevät sen tunnelman kun tiukan hajanainen biitti pitää kaiken kasassa. Tämä suorastaan haastaa tämä biisi. Välihöpöttelyt olivat ehkä vähän väkinäisiä. Lopun melodia pläjäykset sen sijaan olivat niin hyviä, että se peitti olleen kaiken muut. Äityi oikein mekaanisen elektronisaation ylistusvirreksi. Jees. Loppu oli muuten toimiva myös.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Minun mannuillani 09.06.2008

Kuttaperkkataivas - Minun mannuillani
Kivat taustat ja ääninäyttely (lausunta tai mikä hyväjnsä) on parantnut siitä kun viimeksi näitä kuuntelit. Se koira oli vähän "liimattu", muta muuten tykkäsin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiace & Pitsit - Turhat kruunajaiset 09.06.2008

Hiace & Pitsit - Turhat kruunajaiset
Yhtälailla hypnoottinen on sekäö tasuta, että lausunta. Hyvin istuvat yhtään ja sisältävät molemmat fiilistä. Minä tykätä. Toteutus on kyllä loisto. "se on loppujen lopksi", kohta oli vähän herpaantunut kohta, jossa vähän tulee kiire. Jotenkin tulee fiilis, että siinä kohtaa tuli ajateltua tekstiä, eikä sen sisältöä. Silti loisto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Constant Night Recovery 19.05.2008

Otto V. - Constant Night Recovery
Jos nyt ihan totta puhutaan niin onhan tämän tunnelma ihan saatanen hyvä. Etenkin se kitaran soitto kun se äityi siihen lakipisteeseensä oli jotainm ihan saatanan hyvää. Silti sen viimeinen äännähdys tuntui jo ihan teatterilta siinä lopussa. Olin juuri niin valmis vetämään niin täyden laidallisen hyvää arvostelua tähän ja sitten se tulee ja pilaa koko tunnelman. Siinä kun biisi oli jo lopussa, niin itsetietoisuus vain lurkki mukaan päähän. Höh... Mutta siis julmettu kun tykkäsin tuosta kitaran soitosta. Etenkin suhteessa tuohon lauluun toki. Se dynaaminen huippu oli mahtava. Saundi oli täydellinen kun kitarasta kuuluu suunnilleen kaikki muut ääneet enää paitsi kielten varsinainen sointi. Parasta tosiaan oli miten se siitä soinnillisesta kasvoi siihen tilaan. --- No niin. Nyt olen jokusen kertaa kuunnelllut. Se mikä pisti mieleen, että melodia on tosiaan erinomainen myös. Ekalla kerralla siihen ei edes kiinnittänyt mitään huomiota, kun oli sen verta väkevä vetäisy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ambient speak - Losing One 09.06.2008

ambient speak - Losing One
Tässä on vähän enemmän sellaista artikuloidumpaa "saundia" mitä Being biisit olisivat kaivanneet. Siis siten toki, että se tunkkaisuus, eikä kaikuisuus olisi silti kärsinyt yhtään. No joo... Itse biisiin.. Tuo "Bzzz" ääni on loisto. Minä tykätä siitä. Itse biisi jää ehkä aavistuksen valjuksi. Sävellyksellisesti ihan kiva ja sen sellaista ja tunnelmakin on mukava. Vähän menee väärällä tavalla kakofoniseksi tämä. Yksi tätät ja yksi tätä rikkoo kokonaisuuden. Ei etteikö kokonaisuutta olisi. Päh.. Järjettömiä lauseita tulee kirjoitettua. Jotain snä rakenteessä mätti. Eikä se edes ollut se kokonaisrakenteellinen kakofonisuus. Pirun kova silti tämä. Koko projektissa on jotain jota tahtoo kuulla. Vähän vain tulee kritisitua paljon, kun on niin oman alan musaa ja olisi heti visio miten tästä saisi minusta hyvän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ambient speak - Being (part 2) 09.06.2008

ambient speak - Being (part 2)
Ykkös osaan verrattuna nyt alkoi tuo rytmi. Se on itseasiassa aikas hyvä. Sellainen konemaisen tautofoninen yhdistettynä epärytmiseen kolisteluun. Siinä on jotain joka itseäni on aina vehättänyt, eikä tämäkään tee poikkeusta. Kyllä tämä takoo aivoja pehmeäksi oikein kiitetävällä tavalla. Piinaava. Vähän ehkä pari hidastus/nopeutus efektiä tuntuu aavistuksen itsetarkoitukselliselta. Kokonaisvaikutelma silti reippasti plussalla. Jotain noissa saundeissa oli molemmissa parteissa vikana. Sävellyksistä tykkäsin molempien biisien yhteydessä ja saunditkin ovat ok. Siis vain ok. Jotain niissä mättää, mutta en osaa sanoa mikä. Joku artikuloivuus. Joku selkeys. Nyt ne ovat vähän mössöä. Vähän raakuutta ehkä lisää. Vähän selkeyttä. Selkeydellä en siis tarkoita suoraan tunkkaisuuden katoamista tai kaiun vähentämistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ambient speak - Being (part 1) 09.06.2008

ambient speak - Being (part 1)
Kappale kasvaa kivasti. Kerää uhmaa ja uhkua. Tuntuu, mutta ei huuda. Ei kilju, eikä rääy, mutta vetää silti sisukalut verille. Jotain haavamaista ja jotain perin epähaavamaista. Onhasn tämä tosiaan väjän intromainen tuolle kakkososlle. Olisi nämä varmasti voinut laitaa yhteenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Hymn 09.06.2008

Inkvisition - Hymn
Minä tykätä. Tästä välittyy jotain kivaa ja saundit ovat rääväisyydessään silti mahtavat. Bassopäätä ei ole hukutettu räävittömyydelle. Kyllä voksut olisi voinut vähän nostaa vaikka ei britney popin tasolle toki tietenkään. Sairaan kova.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Breathing mirror - Ghosts Of Night White Paralysis 11.06.2008

Breathing mirror - Ghosts Of Night White Paralysis
Sävellyksellisesti todfella hyvä. Kootaan taas kamaa ja etenkin se tasainen yksisävelinen "Tuuuuuuuu...."-ääni on loistava. Piinaavaksi äityy tämä biisi. Se mikä mättää on jotenkin yleinen äänenlaatu, joka tuntuu vähän kapealta ja tylsältä. Vähän sellainen "kännykkänauhuri/integroituäänikortti"-fiilis saundeissa. Myös särö efektit ovat ikävällä metallisia monet. EHkä juuri saundien takia jää vähän etäiseksi tämä teos, vaikka sävellys sinllään toimiikin. Vaikka tätä projektia onkin vaivannut "ei-ihan-täydellien-lofi-äänenlaatu", niin silti jotenkin tämä biisi oli vielä tympeämpi saundien versinaisen laadun suhteen kuin nuo aiemmat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Huominen 07.05.2008

Laava - Huominen
Nyt äijät te olette tuossa introssa rokin syämmessä. Kyl vaan edelleen tämänkin biisin myötä pitää sanoa, että parasta Laava tämä uusi levy. Sovitus on erinomainen. Hyvin miksattu ja äänitetty tämä biisi. Tästä ei poppirokki herkällä parane. "Kokee olevansa kaiken yläpuolella, mutta vielä sortuu se ahneuteen" ... Jeh... Sanoitus istui muutenkin biisin tunnelmaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternal Struggle - The Resurrection 07.05.2009

Eternal Struggle - The Resurrection
Kivaa "jami"-fiilistä. Saundit toimivat ja kaikki. Minusta nuo tyylin vaihdokset vetävissä intruissa toimivat hyivn ja homma pysyi kokonaiuutena kasassa. Varmaan tätä toki olisi voinut venyttääkkin, mutta hyvin veti näin. Se draivi ei missään vaiheessa hävinnyt, ikä homma alkanut polkea paikallaan. Popperin vaikutteet kuuluivat vähän turhan selvästi. Etten sanosi vähän tietellinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternal Struggle - Chunky Munkies 07.05.2009

Eternal Struggle - Chunky Munkies
Rokkaa ja rokkaa. Talon sisälä vai miten se pitäisi kansaivälisesti sanoa. Tässä on se oikea asenne, että vaikka miten vedetään täböllä, niin pidetään homma kasassa ja kaikki kuosissa. Jees. Ockham vaikutteet kuuluvat tässä siinä mielessä huonsti, että vähän sellainen "keskiaikainen"-fiilis tässä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Epiphany 24.02.2008

Otto V. - Epiphany
Hengitys sisäänpäin. Kiire on koullut ja on tullut iak kuunnella jotain muutakin kuin sitä mikä tulee toisesta korvasta sisään ja toiesta ulos nopeudella 3 megabittiä sekunnissa. Pakattua dataa tottatoki. Harvinaisen järjestelmätöntä informaatio tulvaa. Maailma aikeaa. Näennäinen harmonia, mutta se palo elää. Se elää. Se joka seisoo kaikkeuden ja itseni välillä. Se on tiellä ja siitä minä nautin. Annan sen olla. Katson sitä. Hengitän. Odotan. Leikin sillä. Minusta tuntuu, että tunnen sen. Sitten epäoleellisuuksinn: Täydellisen harmooninen saundi. Vähän turhankin hi-fi. Tästä vähän puuttuu elämää ja on liikaa kiillotettua kaakelia. Lämpöinen sävy kaakelissa kyllä ja kivasti kiiltää, eli ei siinä mitään, mutta silti elämän maku siitä saundisa puuttuu. Hi-fi äänitykseksi silti hyvinkin kaunis ja toimiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Pretty Wife 06.02.2008

Her Wickedness - Pretty Wife
Tää olisi ihan hyvä, jos tätä ei olisi tehnyt tyttä. Tytöt eivät osaa trhdä musiikkia. Eikä niitä saisi päästää 10 metriä lähemmän tietokoneita. Jos tämän biisin olisi tehnyt poika, niin tuo häiriintynyt rytmi jota vokaalit sotkevat entisestään olisi ollut todella hieno. Tuo tumman psykedeelinen vonkuileva sandi olisi taatusti ollut jonkun karskin uroksen tekemänä mahtava! Myös tuo kun sanoituksessa puhutaan pyykkäyksestä olisi jonkun miehen luomuksena mahtava, nyt se jää pakostakin vähän vaisuksi. Eli siis miehen tekeleenä tämä olisi saanut selvän ysin etenkin noiden bassojen ja sotkousen unimaiset rytminsä ansiosta, mutta nyt saat tyytyä seiskaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laava - Jääkausi 22.01.2008

Laava - Jääkausi
Parasta Laavaa. Veikeä sävellys peräti. Vekkulit bassot jotka tekevät biisiä yllättävän paljon. Nuo läpiviiltävät skittasaundit toimivat. Itse vähän enemmän olisin sellaista rosoa antanut niissä noissa kitaravaleissa olla. Laulu on kivasti mennyt eteenpäin viimelevyltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc and Lena Selyanina - Bell meditation (short single version) 11.01.2008

Doc and Lena Selyanina - Bell meditation (short single version)
Hieno äänimaisema. ähän perinteinen, mutta erittäin laadukas ja miellyttävä. Hyvää voksu ambienttia. Kerrassaan nautinnollista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ancient Voicesculpturer - Dejection 14.05.2008

Ancient Voicesculpturer - Dejection
Vähän alkaa jo tympiä nuo digi-clippi-särö rötibät jossain vaiheessa. Onhan se roheaa, mutta vähän jotain olisin kaivannut siihen alkupuolikkaaseen biisiä. Siinä puolen välin tietämillä kuitenkin tykkäsin biisistä kovasti kun tuli sellaisia kivoja ininöitä mukaan. Lopun sävellys meni vähän turhankin selkeäksi, mutta silti vähän tyhjäksi. Jotenkin vähän sellainen hutäistu fiilis jäi sekä saundeista, että kokonaisuudesta. Silti se keskivaiheen fiilis oli kiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ancient Voicesculpturer - After Death 14.05.2008

Ancient Voicesculpturer - After Death
Vähän turhankin melodinen omaan mukuuni. Kokeileppa pudottaa temi puoleen tai jotain. Nyt tuo tausta tuo helvetin hyvin fiiliksen tähän ja sitten minutsa tuossa tempossa on joku älytön kiire. Ihan kuin äkkiä pitäisi soittaa kaikki nuotit pois. No joo... Kyllähän siitä toisaalta saa kiinni siitä hermostuneisuuden fiiliksestä, joka kuolemaa pohtivan päässä voi liikkua. Silti... Mutta siis kiva fiilis...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radiokomponentit - Brown Eyes (1992) 06.02.2008

Radiokomponentit - Brown Eyes (1992)
Oikeastihan tämä on sairaan hyvä. Siis ihan trosikkomaisen oikeasti. Siis tuo skittasaundihan on loistokas. Tässä on ihan sairaan hyvät saundit. Juuri tälläisestä lo-fi:sta olen aina tykännyt. Tuo skitan särö on suorastaan kadehdittava. Vähän kiire on soittajalla, mutta saundin hienous korvaa kyllä tuon kaiken. Sävellyskin on ihan kiva. Eli jso nyt jonkun vinkin voisin antaa, kut et kuitenkaan ole yhtään kehittynyt tässä välissä, niin rauhoitu vähän. Ei ole niin kiire soittaa niitä kaikkia nuotteja pois. Kyllä sitä aikaa on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Björklund - Unidentified transdimensional entity 21.01.2008

Mika Björklund - Unidentified transdimensional entity
Hyvää tilavaikutelmaa saundeissa. Rouheaa ääntä, joskin vähän digisteriiliä. Silti homma elää kivasti ja pysyy kasassa tälläisenä rytmisenä ambienttimaisena jytinänä, joka etenee vääjäämättömästi kuin juna. Raskaus ja leivuja hypnoottisuus kohtaavat. Silti päällimmäinen fiilis on, että erittäin saundivetoista muusiikkia hyvin säädetyillä, mutta vähän selaisilla laaduttomilla vehkeillä. Sellainen VST fiilis tulee. Hyvin säädetty silti. Paremmat koneet vain alle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Parantaja 07.05.2009

KVI - Parantaja
Jees. Oikeaa indua. BM-stiringit ja synakuoro meisingit raaoitelulla. Eihän tästä voi kun pitää. Tummnapuva rakuus jäytää stereiota siinä missä kuuntelijaansakkin. Haukkoo henkeään puskeakseen tärykalvot yhtä ruvelle kuin se munaton eunukkikuoro jo on eilisen ruoskintansa jälkeen. Se mikä suurimmassa taiteellisessa visiossa jää puuttumaan korvautuu helvetin hyvällä ja periteisen iskevällä toteutuksella, joka itsessään jo ansaitsisi nipullisen parsaa... perseeseen. Kympin toteutus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Abstract Aspects - Sleepwalkers Theme 20.12.2007

Abstract Aspects - Sleepwalkers Theme
Melloa ei ole vaikea taas tunnistaa tuolta seasta. Kivaa maalailua ja jumi-jamutusta. JUMI-JAMITUS RULEZ! Oikeasti kivaa stoned kamaa. Biisi elää ja hengittää, mutta ei anna periksi vääjämättömyydelle. Rytmi kusee kuin juustolta näyttävä maitoauto, mutta toimii paremmin kuin kaksi ydinpommia washingtonissa yhtäaikaa. Venäläinen skifileffa kohtaa 60-luvun kellaribändin hapoissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - Towards the Asphyxia constellation 07.05.2009

Oriomyth - Towards the Asphyxia constellation
Tässä biisissä on parhaiten nuo äänet "tasapainossa". Valitettavasti tämä ei millään pääse musiikin tasollisesti noiden arvostelemieni vuonna 2009-upittujen kipalaiden tasolle. Kiva transsi silti tuli hetkellisesti, kunnes jumitti juttu. Ihan "star Control II"-fiilis tuossa kolmen miinuutin tietmillä tuo väkertely.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc and Lena Selyanina - Last Day Before the War 20.12.2007

Doc and Lena Selyanina - Last Day Before the War
Nimestä tulee jo ihan pink Floyd mieleen. Kahteen minuuttiin ja kolmeen kymmenene sekunttiin asti biisi on nii tusina ambienttia, että ei pahemmasta väliä. Se lyhyt lasten pölötys pelastaa paljon ja kiinnostuneena kuuntelemaan enemmän. Enemmänkin olisi voinut käyttää sitä. Se luo kokonaan uuden tunnelman koko jutulle. Sellaisen surealistisemman olon,jossa se perus melodiamassa saa ikäänkuin sisällön joka ei kohtaa ja ajatukset joutuvat valtamaan pitkin ja poikin. No joo... Hyvä asia kyllä myös se musiikki kasvaa teoksen edetessä ja viiteen minuuttiin mennessä myös musiikku on uudistunut ambientimmaisen upeasti, eli salakavalan hitaasti, mutta selvästi ja varmasti. Kappaleen kokonaisuua alkaa näyttää kyntensä mikä on jo tämän pituiselle kappaleelle elinehto. Siitä alkaakin sitten selvästi toinen momentti kappaleessa. Kubricmainen avaruuskohina ja taustaäännähfyksiä. Sävyttävän syhkähdyttävää kamaa, joka porautuu kokonaan kalloomni vastuttamattomalla tavalla. Tummuus peittää hitaasti ja varmasti kaiken. Aalto kerrallaan hiekkalinnat hukkuvat mereen, mutta toivo ei kuole eivätkä lapset vaikene ahdistuksesta huolimatta. Siinä on minusta aina ollut jotain lohduttavaa koko ajatuksessa. Upeana kotrastina koko tuo ensimmäinen osio toimi tälle ja jotenkin kantaa biisin niille äärille, jonne se kuuluu. Tämä ambientti jotenkin tykkään siitä, että sitä kuunnellaan, vaikka luulen, että rakasaisin tätä myös taustamusiikkina kuunnellessa. Hiljaisesti ja rauhallisesti kuin hengitys tuo simppeli, mutta tunteikas äänivalli taustoittaa sitä itse asiaa, eli noita ihmisääniä. Ääniä jotka saavat elämänsä tuosta musiikista ja musiikkia, joka saa elämänsä niistä äänistä... ...mutta pimeys voittaa... Kolmas momentti alkaa. Tykkään muuten sairaasti tuosta inisevästä pillistä. Sen sijaan muuten kolmas monetti menee vähän standardi elokuva kauhugenren kliseiden puolele, joskin kauniisti äänitetty ja homma sinällään pelaa keskimääräistä peremmin genressään josta en itse niin välitä. Tähän kohtaan kun olisi saanut vähän rätinää ja säröä, niin johan homma olisi alkanut pelata. Jos silti jotain hyvää tästä viimeisestä momentista sanosin, niin se silti elää jo sopii kokonaisuuten loistavasti. Jos nyt yhteenvetona sanosin, että eka ja vika momentti olivat kyllä ihan jees ja kiva kuunnella, mutta tuo keskimmäinen pläjäys vaan kosketti niin syvästi. Mahtavaa. Kiitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - 1. adventtisunnuntai: Kuninkaasi tulee nöyränä 20.12.2007

Haute Couture - 1. adventtisunnuntai: Kuninkaasi tulee nöyränä
Ompas varsinainen rohmu tuo adventti. Mä en kyl oo tän kunkun kaveri. LET SEE WHO'S KING AROUND HERE! Kiva saundi. Kasvaa kivasti ja kyllä herättää ajatukset. Pohjustus ja nimi eivät kyllä omalla kohdallani parantaneet biisiä. Tyhjältä pöydältä tämä olisi varmasti toiminut vieläparemmin. Aika kieron kiva silti. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamsterin romukoppa - System32 18.02.2008

Jamsterin romukoppa - System32
Nostalginen olo tästä. Näitä kokeiluja tuli tehtyä paljon itse joskus viisitoista vuotta sitten. Hienoa matriisiprintteriä tuolla väleissä. Yllättävän eloisa pätkä kyllä löytynyt. Oikeasi aika hyvä teos tämä. Olisikohan tekijänoikeuslailla suojattua materiaalia.. Heh... Ei vaan kyllä tämä uudesta teoksesta tietty menee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Until The End 04.02.2008

Valium for Van Gogh - Until The End
Vähemmän tuotantoa ja enemmän kellarimenoa vielä saundeihin... Muuten aika mainio. Mielenkiinnolla odottelen josko tämä proggis saa jatkoa. Oikein mainio tämä. Oikeasti jotain sydäntä pitkästä aikaa. Ulinaa voisi olla enemmänkin. NOISEN pitää ISKEÄ! Se saa HUUTAA kun se huutaa. Se saa olla hiljaa kun se on hiljaa. Oikestaan koko masteria olisi voinut vielä säröttää nauha punaisena tai jotain. Silti jees. Minä tykätä. Jeesh! Saatte ison numeron! kaks pii är toiseen voisi olla kova arvosana tälle!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ancient Voicesculpturer - Scratched Phoneme 14.05.2008

Ancient Voicesculpturer - Scratched Phoneme
Indu on hyvä genre valinta, kun sen alle mahtuu melkein mitä tahansa. Noiseksi tai power elektronikiksi aika laimeaa, mutta kivaa industrial vääntöä tässä on. Vähän jotenkin kolkon digin steriili äänimaailma. Vähän impulssi kaikua sen clipin jälkeen tai jotain, niin saisi lisää indutrial tunnelmaa.. Tai jotain. Saundi puoli tässä oli selvästi heikompi kuin sävelyksellinen puoli, joka kyllä kolahti kivasti. Kaotiikka joka hengitti omaan tahtiinsa. Kaunista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sweet Aspects - Drowning 29.01.2008

Sweet Aspects - Drowning
Kosher ad ad spetonia ja ilmapallo. Punainen ilmapallo kaiketi. Ehkä ja monta ilman värillisyyttä joka on jokapaikassa muualla ja siellä ilman mitään ajatus väri punainen sininen ja kaikkialla on ja ei ole. NIIN! Ihan kybä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp6 - Balladi kuolleesta miehestä 30.09.2007

Camp6 - Balladi kuolleesta miehestä
Törk B. Mark: Kaikki rakastavat sinua! Kukaan ei tahdo tehdä vittuilubiisiä sinusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp6 - MASK! 30.09.2007

Camp6 - MASK!
minomus: Arvaa vaan montako kertaa piti treenata se ekipaen nauru, että meni oikein. Työllä tulee hyvää jälkeä. Tuurilla ei!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snakepath - Nestlé 04.02.2008

Snakepath - Nestlé
Poika: Isi mitä oli rock? Isä: Poikani. Kuuntele Snakepathin Nestlé, niin tiedät Poika: Kiitti isi! (viikon kuluttua) Poika: Isi! Vähänkö se Snakepathin Nestlé on ROCK! Isi: Tiedän poikani! Tiedän!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snakepath - Flower Garden 04.02.2008

Snakepath - Flower Garden
§3. Kappaletta ei saa rakentaa vokaalien varaan, eikä millään muullakaan instrumentilla saa olla selkeää pääroolia kappaleessa

Kommentti kappaleesta Kuuntele RI:SA - blessing 06.08.2007

RI:SA - blessing
Tältä siis tuntuu olla koneen sisässä. Kaoottista mekaniikka jollaisesta olen aika tykännyt. Hypnoottinen toisto ja anti-rytmit vievät minua aina mukanaan eikä tämä tee poikkesta. Ääni estetiikka toimii, vaikka vähän enemmän vielä terää välillä noista äänistä kaipaisikin. Terää ja raakuutta puutuu. Sävellys sen sijaan vie ja elää kivasti. Näennäinen toisto saa uusi aulotuvuuksia ja sävellyksessä tapahtuu kokojan, vaikka se toitston hypnoottisuus iskeekin päälle. Biisinvaihto ääni oli hyvä. Hienoa.

Sivu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9